Top Job תעודת הנדסאי + התמחות מקצועית בשכר - תוך שנתיים

המרכז הטכנולוגי להנדסאים ספיר נבחר להיות חלק משש המכללות בארץ שיפעילו כיתות הנדסאים במסגרת התוכנית הלאומית

התכנית הלאומית להכשרת הנדסאים וטכנאים מוסמכים היא תכנית פיילוט משותפת של ג’וינט ישראל,  משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, מה”ט – המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית, קרן עזריאלי ועמותת צורים. מטרתה היא פיתוח מסלולי הכשרה במקצועות טכנולוגיים מובילים, תוך התאמה שלהם לצרכים בעולם העבודה המשתנה ויצירת אפשרויות קידום ותנאי העסקה טובים לסטודנטים ולבוגרים.

התוכנית מייצרת מסלולי הכשרה פרקטיים ומכווני תעסוקה, המשלבים בין לימודים תיאורטיים במכללות הטכנולוגיות לבין ימי עבודה בשכר אצל מעסיקים מובילים במקצועות הנלמדים. הדבר יבטיח שילוב מהיר ויעיל של הסטודנטים בתפקידים נדרשים בתעשייה, החיבור לתעשייה בא לידי ביטוי גם בבניית תכנית הלימודים, שנבנית בשיתוף המעסיקים יחד עם המכללות הטכנולוגיות.

המרכז הטכנולוגי להנדסאים ספיר פעל במשך חצי שנה, בהשקעה רבה, רתימת צוות גדול, רתימת מנכלים ושותפים בתעשייה ובמרחב הקהילתי, פגישות עבודה בכל מרחב הדרום, על מנת למלא את דרישות התכנית ובין היתר: הקמת יחידה לקשרי מעסיקים וחניכות בתעשייה, גיוס כ-45 מקומות לחניכות בתעשייה עבור הסטודנטים, גיוס 35 תעשיינים שותפים, שינוי תפיסת עבודה ובעיקר התאמת המערכת לתכנית שתהפוך לעתיד להיות תפיסת העבודה של מה"ט.

דודו שלמה מנהל המרכז הטכנולוגי ספיר: "התכנית הלאומית להכשרת הנדסאים במכללת ספיר יוצרת פתרון מושלם למפעלי תעשייה ותאגידים עסקיים ועונה על המחסור האדיר אשר קיים בכ"א איכותי, טכנולוגי ומקצועי. התוכנית פועלת בשיתוף פעולה עם גופים רבים ומשלבת את  הסטודנטים במגמות הנדסאי מכונות והנדסאי טכנולוגיות מים בחניכות בתעשייה בשכר כבר בשנה הראשונה ללימודיהם. בתכנית זאת אנו מסיעים לסטודנטים בשיפור רמת המקצועיות שלהם והגברת סיכויי הקליטה שלהם במשק כאנשי מקצוע אשר תורמים לפריון בתעשיות בתחומים טכנולוגיים פורצי דרך. תפיסת החניכות בתעשייה תתפוס בעתיד חלק משמעותי בכל תהליך ההכשרה של הסטודנטים כפי שמבוצע במדינות אירופה מזה שנים רבות".

אופיר ליבשטיין, ראש המועצה האזורית שער הנגב: "הזכייה היא אות של כבוד ויוקרה לבית הספר להנדסאים. כל שנה בית הספר מוציא תחת ידיו בוגרים מוכשרים ומקצועיים ועכשיו בוגרים אלו יוכלו להשתלב במקומות עבודה איכותיים באזור, להקים בית ולפתח את אזור הנגב המערבי כולו. אני מברך צוות בית הספר והעומד בראשה על הזכייה היוקרתית ומאחל הצלחה גדולה לסטודנטים ולבוגרי בית הספר להנדסאים בספיר".

בתכנית זו, הסטודנטים והסטודנטיות משלבים לימודים מעשיים ועבודה בתעשייה כבר מהשנה הראשונה ללימודים.
בשנתיים בלבד, ניתן לשלב לימודים איכותיים ולצבור ניסיון תעסוקתי בתחום - בשכר.

המגמות בהן פועלת התכנית

מה התכנית מציעה?

• צבירת ניסיון תעסוקתי בשכר במהלך הלימודים.
  • מסלול משולב (ערב ובוקר) במשך שנתיים.
  • מעטפת ליווי לימודית וחברתית לצד מלגות סיוע לעומדים בקריטריונים. סימולטור לבדיקת זכאות למלגה בתכנית
  • מעטפת נגישות, הכוללת שיעורי עזר, תגבור שעות תרגול, התאמות בבחינות.

תנאי קבלה

• בגרות מלאה / 3 יחידות מתמטיקה, 3 יחידות אנגלית, 2 יחידות עברית.
  • ראיון קבלה עם ראש המגמה.
  • מכינת ריענון במתמטיקה לקראת פתיחת שנת הלימודים.
  • ראיון עבודה אצל המעסיק.

* פתיחת התכנית מותנית במספר נרשמים ואישור מה"ט

מועמדים יקרים,
לרשותכם פרטי התקשרות עם הגורמים הרלוונטיים לכם בתהליך ההרשמה והקבלה.

• מרכז מידע הנדסאים - *6606 / 0779802802 שלוחה 2
  • וואטסאפ - הודעות בלבד - 054-7611325