אמנויות הבמה מיוצגות נאמנה במגוון קהילות תיאטרון ברחבי הארץ. יש בהן קהילות לכל גילאי מערכת החינוך, מבית הספר היסודי ועד לתיכון והן פעולות במגוון קהילות ומגזרים. בקהילות מתנהל דיון ער לגבי מתודות ופרקטיקות חינוכיות, הפריה הדדית בנושאים רלוונטיים כמו דרכי הוראה בזום והפקות סוף שנה, כל מה שרלוונטי למורות ומורים לתיאטרון, דרמה ואמנויות הבמה.

תיאטרון - חט"ע וחט"ב - צפון
מיקי גיאת, ניצן הלביץ

קהילת תיאטרון - חט"ע וחט"ב - צפון בהנחיית מיקי גיאת וניצן הלביץ נכנסה לשנת הפעילות השלישית שלה, והיא אחת הקהילות הוותיקות בתכנית. בימי שגרה הקהילה פועלת באזור בנימינה וכוללת מורות ומורים לתיאטרון בחטי"ב ותיכון מכל אזור הצפון. הקהילה נסמכת על הידע והניסיון של חברותיה בהעברת התכנים והתווית הדרך הלימודית. מובילות הקהילה פועלות בגישה דינמית שמטרתה למידה של גישות יצירתיות שונות להוראת התיאטרון.

תיאטרון - חט"ב וחט"ע - מרכז
אורנית קשת, מיכל פלח

קהילת תיאטרון - חט"ב וחט"ע - מרכז בהנחיית אורנית קשת ומיכל פלח פועלת במרכז הארץ בשנתיים האחרונות. הקהילה מתמקדת בהוראת התיאטרון לגילאי חטיבת ביניים ותיכון, ולצדה פועלת גם קהילת תיאטרון לגילאי יסודי. הקהילה פועלת לפי עקרונות מנחים של שיתוף ותמיכה רגשית ומקצועית, חיזוק זהות המורה לתיאטרון והרחבת ארגז הכלים הפדגוגי והמקצועי. הקהילה מהווה עבור חברותיה נקודת אור אנושית בשדה החינוך המקומי.

תיאטרון יסודי וחט"ב מרכז
רותי בן דור, ליעד בנימין

קהילת תיאטרון - יסודי וחט״ב - מרכז בהנחיית רותי בן-דור וליעד בנימין פועלת במרכז הארץ בשנתיים האחרונות. הקהילה מתמקדת בהוראת התיאטרון לגילאי בית הספר היסודי וחטיבת הביניים ולצידה פועלת גם קהילת תיאטרון לגילאי תיכון.

תיאטרון חט"ע בית שאן
ענת קרטס, אושרית רז חנין

קהילת תיאטרון תיכון בית-שאן, בהובלת אושרית רז-חנין וענת קרטס פועלת זו השנה השניה ומורכבת ממורות ומורים לתיאטרון מאזור בית שאן והעמקים. הקהילה מתמקדת בהוראה בגילאי התיכון ושמה דגש על ארגז הכלים של המורה ושל מגמת התיאטרון, מטכניקות בימוי ועד תכנית הלימודים העיונית, מניהול נכון של הפקות סיום ועד כתיבה מחדש של מבחני הבגרות.

תיאטרון ירושלים על יסודי
בן הכט, דלית שמיר גלמן

קהילת תיאטרון ירושלים על יסודי בהנחיית דלית גלמן שמיר ובן הכט החלה את פעילותה השנה. הקהילה בוחנת סוגיות בתחום התיאטרון ומעלה דיונים ואתגרים מהשטח כדי לייצר פתרונות ומענים איכותיים לקהל המורות והמורים.