אמנויות הבמה מיוצגות נאמנה במגוון קהילות תיאטרון ברחבי הארץ. יש בהן קהילות לכל גילאי מערכת החינוך, מבית הספר היסודי ועד לתיכון והן פעולות במגוון קהילות ומגזרים. בקהילות מתנהל דיון ער לגבי מתודות ופרקטיקות חינוכיות, הפריה הדדית בנושאים רלוונטיים כמו דרכי הוראה בזום והפקות סוף שנה, כל מה שרלוונטי למורות ומורים לתיאטרון, דרמה ואמנויות הבמה.

תיאטרון - חט"ב וחט"ע - מרכז
אורנית קשת, מיכל פלח

קהילת תיאטרון - חט"ב וחט"ע - מרכז בהנחיית אורנית קשת ומיכל פלח פועלת במרכז הארץ בשנתיים האחרונות. הקהילה מתמקדת בהוראת התיאטרון לגילאי חטיבת ביניים ותיכון, ולצדה פועלת גם קהילת תיאטרון לגילאי יסודי. הקהילה פועלת לפי עקרונות מנחים של שיתוף ותמיכה רגשית ומקצועית, חיזוק זהות המורה לתיאטרון והרחבת ארגז הכלים הפדגוגי והמקצועי. הקהילה מהווה עבור חברותיה נקודת אור אנושית בשדה החינוך המקומי.

תאריך פתיחה: 20.10.21
יום לימודים: רביעי
פרטי מנחות: אורנית קשת 054-4405275 | מיכל פלח 054-4727654

תיאטרון יסודי וחט"ב מרכז
שירה ברגר וימית כהן

קהילת תיאטרון - יסודי וחט״ב - מרכז בהנחיית שירה ברגר וימית כהן פועלת במרכז הארץ בשנתיים האחרונות. הקהילה מתמקדת בהוראת התיאטרון לגילאי בית הספר היסודי וחטיבת הביניים ולצידה פועלת גם קהילת תיאטרון לגילאי תיכון.

הקהילה תקדם למידת עמיתים בשלל נושאים המעסיקים את מורות ומורי התיאטרון, ביניהם:
התיאטרון - אמנות, חינוך או הפוגה? מהו מקומו של מורה התיאטרון בקהילת בית הספר? שילוב מקצוע התיאטרון עם מקצועות לימוד אחרים, מיקוד גילאי לעבודת והוראת התיאטרון (כולל א'-ב'), עבודה עם טקסטים שונים (מטקסט ספרותי לטקסט דרמתי, קריאה פעילה של מחזה)
יצירת תהליך עבודה על פרויקט/הצגה/מופע? (בניית צוות הפקה מתוך כוחות בית הספר)

תאריך פתיחה: 18.10.21
יום לימודים: שני
פרטי מנחות: שירה ברגר 052-2526191 | ימית כהן 052-5909371

תיאטרון חט"ע בית שאן
ענת קרטס, אושרית רז חנין

קהילת תיאטרון תיכון בית-שאן, בהובלת אושרית רז-חנין וענת קרטס מתחילה את שנת הפעילות השלישית ומורכבת ממורות ומורים לתיאטרון מאזור בית שאן והעמקים. הקהילה מתמקדת בהוראה בגילאי התיכון ושמה דגש על ארגז הכלים של המורה ושל מגמת התיאטרון, מטכניקות בימוי ועד תכנית הלימודים העיונית, מניהול נכון של הפקות סיום ועד כתיבה מחדש של מבחני הבגרות.

תאריך פתיחה: 25.10.21
יום לימודים: יום שני
פרטי מנחים: ענת קרטס 054-4219166 | אושרית רז חנין 054-4993842

תיאטרון ירושלים על יסודי
דלית שמיר גלמן והדס הר-לבן

קהילת תיאטרון ירושלים על יסודי בהנחיית דלית גלמן שמיר והדס בר לבן החלה את פעילותה בשנה שעברה. הקהילה בוחנת סוגיות בתחום התיאטרון ומעלה דיונים ואתגרים מהשטח כדי לייצר פתרונות ומענים איכותיים לקהל המורות והמורים.

תאריך פתיחה: 10.10.21
יום לימודים: ראשון
פרטי מנחות: דלית שמיר גלמן 052-2224555 | הדס הר-לבן 058-5490480

תיאטרון דרום חטיבה עליונה
יפעת סמדג'ה, אורנית קשת

קהילת תיאטרון חט"ע דרום פותחת את שנתה הראשונה בהנחיית יפעת סמדג'ה ואורנית קשת מפגשי הקהילה הם פרונטליים, סינכרוניים וא-סינכרוניים. בקהילה נשתף בהצלחות ואתגרים בחיי היומיום המתרחשים בכיתות הלימוד, נרחיב אופקים ואת ארגז הכלים בהוראת התיאטרון ובחינוך בכלל.

תאריך פתיחה: 9.11.21
יום לימודים:
פרטי מנחות: יפעת סמדג'ה 050-7313032 ifatalf@gmail.com | אורנית קשת 054-4405275 oranitke81@gmail.com