הכשרות סגל - תקווה ישראלית

ב-03/10/2021 נערך כנס ללמידה דיגיטאלית ע"י היחידה לאיכות ההוראה ובשיתוף עם מיזם תקווה ישראלית.

לאחר דבריו של המשנה לנשיא- פרופ' ניר קידר, והגב' אפרת ליברמן- מנהלת היחידה , התחלקו המרצים לשלושה מושבים לפי בחירה אישית.
שתי ההרצאות שהועברו ביוזמת המיזם "תקווה ישראלית":

• "הוראה כשירה תרבותית בכיתה מגוונת בהשכלה הגבוהה" -  איך מקיימים הוראה אקדמית דיגיטלית ואפקטיבית בכיתה רב-תרבותית? במהלך ההרצאה הכרנו גישות תרבותיות להשכלה גבוהה, כיצד ניתן להתמודד עם אירועים המעלים מתחים חברתיים ופוליטיים (בלוח השנה ובמרחב האקדמיה) במהלך השיעורים.
    כמו כן, הוספנו לארגז הכלים של המרצה כלים להתמודדות עם הכללות ולקיום דיאלוג בין-תרבותי אפקטיבי בכיתה המגוונת. - ד"ר גיא אגמון שניר- באורך שעה.
  • "הכיתה המכילה" -  גיוון, הכלה ושיפור יחסים בין קבוצות - ד"ר שרית לארי ( מרכז אקורד) באורך שעה.
  • קורס ערבית מדוברת, בהנחיית המרצה ד"ר כמאל ריאן (מנחה "תעלם ותכלם" בחינוכית).
    הקורס נפתח כמענה לצורך שעלה בשנה שעברה במסגרת מפגשי "גוונים באקדמיה" לסגל מנהלי, להבין טוב יותר את אוכלוסיית הסטודנטים הערבים, הלומדים בספיר ומהווים כ-10% מאוכלוסיית הסטודנטים שלנו.
    הקורס, שהתקיים בזום, עקב אילוצי התקופה, שילב לצד לימוד השפה, גם לימוד מנהגים והבנת התרבות של האוכלוסייה הערבית בישראל.
  • 20.6.21 - מפגש שני של המחלקה לאנגלית בנושא: כלים לרב-תרבותיות בכיתה ההטרוגנית. אורנה שני, מנהלת המרכז לרב תרבותיות בירושלים, העבירה הרצאה בנושא, לצד סימולציות שהוצגו ע"י שחקנית. מעבר להיותה חווייתית, הסדנה הצליחה לגרום למרצים להתבונן לסיטואציות בהן הם נתקלים במהלך תהליך ההוראה. היא שיקפה למרצים, כי הסטודנטים עימם הם באים במגע שונים ומגוונים והשונות התרבותית שביניהם מצריכה את המרצים לחשוב על דרך ההתנהלות מולם.

• 6.6.21 - מפגש חברותא - ערב דיאלוג חוצה מגזרים דרך סיפורן של ריקי - חרדית מבני ברק, אשת אברך ואורנה - אתאיסטית, תל אביבית ולסבית. שתי חברות טובות עם הוכחה ניצחת: יש תקווה להכלה ולהבנה הדדית. בהרצאה המרתקת השתתפו 70 סטודנטים פעילים ביחידה למעורבות חברתית, ונוצר שיח מעניין בקרב המשתתפים והמרצות.

• 26.5.21 - כנס אקדמיה מגוונת-מקוונת - כנס זה התקיים כהמשך לכנס השנתי הראשון של גוונים באקדמיה ותקווה ישראלית במכללת ספיר. בכנס השתתפו סטודנטים.יות, מרצים.ות, תלמידי.ות מחקר, חוקרים.ות, עובדים.ות מנהלתיים ובעלי.ות תפקידים שונים - בסוגיות של גיוון בעידן של הוראה מרחוק והוראה מקוונת.
    לתכנית הכנס

• 2.3.21 - הרצאה: כל היום אני צריכה להסביר - ד"ר רבקה נריה בן שחר. ההרצאה עסקה בחוויותיהם של סטודנטים דתיים לאומיים במכללה האקדמית ספיר. ראיונות עומק עם סטודנטים המגדירים את עצמם כשייכים לקהילות הדתיות-לאומיות בישראל מלמדים על תחושות מורכבות. ד"ר רבקה תארה את האתגרים של הסטודנטים הדתיים, את תחושותיהם כדתיים בתוך קהילה חילונית- מיינסטרים, המבקשות מהנהלת המכללה להתכוונן אליהם ולהפיק לקחים. ההרצאה התקיימה בזום, והשתתפו בה אנשי סגל וסטודנטים.

"גוונים באקדמיה" - הקמת תכנית מנהיגות "גוונים באקדמיה" לסגל אקדמי וסגל מנהלי

בתוכנית זו עברה קבוצת מרצים מהמכללה תהליך דינמי, שמטרתו הייתה היכרות עם הרקע הזהותי של כל חבר בקבוצה, ובהסתמך על כך יצרו פלטפורמה להטמעת האג'נדה של תקווה ישראלית בסגל האקדמי של המכללה ובתכניות הלימוד. בשנת 2020  נעשה מחקר בנושא גיוון סגל ההוראה במכללת ספיר בראשות ד"ר תמר רזי וד"ר מוטי גיגי וד"ר סיגל רון  בשנת תש"פ נפתחה קבוצה נוספת של "גוונים באקדמיה " לסגל המנהלי, אשר הגישה הצעה למיזם תרבותי- תעסוקתי לשנת תשפ"א.

מתוצרי קבוצות "גוונים באקדמיה":

1. אסופת סיפורים מפרי עטם של מרצי המכללה, אנשי הסגל האקדמי וסטודנטים שהם  דור ראשון להשכלה ומשתפים בחווייתם.
  2. מחקרו  של ד"ר ברק אתירם " אקדמיה מקוונת"- המפלח את מצב הסטודנטים המגוונים (בעיני קב' המדגם- סטודנטים למשפטים), המתמודדים בימי הקורונה עם למידה מקוונת.
מפגש גוונים באקדמיה סגל מנהלי 2020
גוונים באקדמיה סגל מנהלי 2020
  • 5.2.20 - כנס אקדמיה מגוונת - בכנס השתתפו 60 אנשי סגל מנהלי ואקדמי בניהולה של ד"ר תמר רזי. הכנס העניק כלים לאנשי הסגל המנהלי לגיוון דרכי הדידקטיקה ושימוש נכון ואטרקטיבי במדיה במהלך הקורסים השונים, תוך התייחסות לקבוצות השונות המכילות את מרכיבי הכתה ההטרוגנית.
  • 10.7.18 - הרצאה: הוראה בכיתה מגוונת - שרון לשם-זינגר, לסגל אקדמי במרכז ללימודי חוץ והמשך, המרכז הקדם אקדמי והמרכז הטכנולוגי להנדסאים
  • 18.6.18 - סדנת רגישות תרבותית - דודי נתן, לסגל מנהלי במרכז ללימודי חוץ והמשך, המרכז הקדם אקדמי והמרכז הטכנולוגי להנדסאים
  • 17.6.18 - משרד הדיקן – קוביית רוטשילד, אוניברסיטת בן גוריון
  • 27.3.18 - הרצאה של שמואל דרילמן מנכ"ל חברת דיגיטל WeBeetter חרדי, ופאנל עם מנהל מרכז צעירים משדרות ומנהלת תחום הקהילה במרכזי ריאן, לאגף שיווק ויח"צ ומרכז מידע ורישום