חברי וחברות הסגל מהמכללה האקדמית ספיר זכו במענקי מחקר תחרותי בנושא הקורונה בנושא  מטעם משרד המדע והטכנולוגיה

פרופ' אורית נוטמן-שוורץ וד"ר גבריאלה ספקטור-מרזל מבית הספר לעבודה סוציאלית בספיר, קיבלו מענק על מחקרן: זקנים תחת אש בימי קורונה: מציאות טראומטית מצטברת.

המחקר יעסוק בהתמודדות של זקנים בעוטף עזה חשיפה מתמשכת לטרור, לצד הקשיים המגוונים של תהליך ההזדקנות. על אלו נוספו לאחרונה אתגרים חדשים הנובעים מהתפשטות נגיף הקורונה: סיכון בריאותי, הפסקת פעילויות חברתיות ורצף טיפולי, וניתוק מבני משפחה, חברים ושכנים. אתגרים אלה, במרכזם הבידוד המתמשך,  מורכבים יותר עבור זקנים החיים בגפם, ומעצימים את חווית הבידוד שאפיינה רבים מהם גם לפני מגיפת הקורונה. המחקר יבקש לבחון את האופן שבו זקנים בעוטף עזה החיים בגפם חווים את האתגרים הנוכחיים וכיצד הם מתמודדים עמם, נוכח החשיפה המצטברת שלהם לאירועים טראומטיים, המשלבת איום ביטחוני מתמשך עם איום שמקורו בפנדמיה. המחקר מבקש להעמיק את הבנת החוויה של זקנים נוכח טראומה מצטברת,  ולסייע לקובעי המדיניות ונותני השירותים להתאים את דרכי העזרה לצרכים הייחודיים של זקנים בעוטף עזה, בעיקר אלו החיים בגפם.

ד"ר שרון חדד, ראש המחלקה לכלכלה בספיר; ד"ר אוהד שקד, ד"ר וילי אברהם,  ד"ר ליאור סולומוביץ וד"ר יוסף כהן מהמחלקה לשיווק טכנולוגי בספיר, קיבלו מענק על מחקרם: לעבור את הקורונה – דרכי התמודדות של עסקים קטנים וזעירים קטנים בפריפריה הדרומית בזמן משבר, ישראל 2020. במחקר ישתתפו גם 8 סטודנטים וסטודנטיות מהמכללה.

מטרת המחקר היא לזהות את הקשיים העיקריים שנתקלים בהם עסקים קטנים (בדגש על זעירים כלומר עצמאיים ועסקים עד 4 עובדים) כתוצאה מאירוע חירום כמו משבר הקורונה או משהו שיותר מכירים באזורנו - שגרת הסבבים הידועה מול הרצועה. מטרה נוספת שנגזרת מהמטרה הראשונה היא לנסות ולפתח ארגז כלים /מודל הפעלה לעסקים קטנים בזמן משבר וזאת על מנת לנסות ולצמצם את הפגיעה בהם ככל שניתן כי מרווח הנשימה , בדרך כלל,  של עסק קטן להתמודדות עם אירוע משברי הוא מצומצם מאוד ביחס לעסק גדול.

המחלקה לתקשורת מתרחבת

המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר מתרחבת עם שתי תכניות חדשות: תואר (B.A) דו-חוגי בתקשורת ושיווק טכנולוגי ותואר דו-חוגי (B.A) בתקשורת ולימודים רב-תחומיים. התכניות החדשות הן תולדה של ביקוש ודרישות שוק התעסוקה בתחום התקשורת. דו-חוגי בתקשורת ושיווק טכנולוגי - השיווק הדיגיטלי במתפתח ומתעצם בעידן זה, מביא איתו ביקוש וצורך בשילוב תחומים ותכנים משני העולמות: תקשורת ושיווק טכנולוגי. העולם התעסוקתי המתפתח של השיווק הדיגיטלי דורש פעמים רבות שילוב של הנושאים הנלמדים בתכנית לתקשורת ובתכנית לשיווק טכנולוגי.

זוכי פרס האקדמיה

שלל זכיות משמחות לבוגרי ומרצי בית הספר לאמנויות הקול והמסך בטקס פרסי האקדמיה ברכות מעומק הלב לישי אדר, ראש מסלול פסקול – מוזיקה וסאונד לקולנוע, פרס המוזיקה המקורית בסדרה "הנערים" למודי בראון וענת זלצר, מרצים וותיקים בבית הספר, על זכייתם בפרס הבימוי של הסדרה התיעודית "שיעור מולדת" ליעל הדיה, מרצה בכירה במסלול קולנוע, שהסדרה שהגתה, יצרה וכתבה "חמישים" הניבה שני פרסים יוקרתיים בימוי ושחקנית ראשית ולבוגרי בית הספר דן סחר ודניאל פליק פרס האפקטים המיוחדים (שנה שנייה ברציפות) על הסדרה "הנערים" גאים בכם! לבית הספר לאמנויות הקול והמסך