חברי וחברות הסגל מהמכללה האקדמית ספיר זכו במענקי מחקר תחרותי בנושא הקורונה בנושא  מטעם משרד המדע והטכנולוגיה

פרופ' אורית נוטמן-שוורץ וד"ר גבריאלה ספקטור-מרזל מבית הספר לעבודה סוציאלית בספיר, קיבלו מענק על מחקרן: זקנים תחת אש בימי קורונה: מציאות טראומטית מצטברת.

המחקר יעסוק בהתמודדות של זקנים בעוטף עזה חשיפה מתמשכת לטרור, לצד הקשיים המגוונים של תהליך ההזדקנות. על אלו נוספו לאחרונה אתגרים חדשים הנובעים מהתפשטות נגיף הקורונה: סיכון בריאותי, הפסקת פעילויות חברתיות ורצף טיפולי, וניתוק מבני משפחה, חברים ושכנים. אתגרים אלה, במרכזם הבידוד המתמשך,  מורכבים יותר עבור זקנים החיים בגפם, ומעצימים את חווית הבידוד שאפיינה רבים מהם גם לפני מגיפת הקורונה. המחקר יבקש לבחון את האופן שבו זקנים בעוטף עזה החיים בגפם חווים את האתגרים הנוכחיים וכיצד הם מתמודדים עמם, נוכח החשיפה המצטברת שלהם לאירועים טראומטיים, המשלבת איום ביטחוני מתמשך עם איום שמקורו בפנדמיה. המחקר מבקש להעמיק את הבנת החוויה של זקנים נוכח טראומה מצטברת,  ולסייע לקובעי המדיניות ונותני השירותים להתאים את דרכי העזרה לצרכים הייחודיים של זקנים בעוטף עזה, בעיקר אלו החיים בגפם.

ד"ר שרון חדד, ראש המחלקה לכלכלה בספיר; ד"ר אוהד שקד, ד"ר וילי אברהם,  ד"ר ליאור סולומוביץ וד"ר יוסף כהן מהמחלקה לשיווק טכנולוגי בספיר, קיבלו מענק על מחקרם: לעבור את הקורונה – דרכי התמודדות של עסקים קטנים וזעירים קטנים בפריפריה הדרומית בזמן משבר, ישראל 2020. במחקר ישתתפו גם 8 סטודנטים וסטודנטיות מהמכללה.

מטרת המחקר היא לזהות את הקשיים העיקריים שנתקלים בהם עסקים קטנים (בדגש על זעירים כלומר עצמאיים ועסקים עד 4 עובדים) כתוצאה מאירוע חירום כמו משבר הקורונה או משהו שיותר מכירים באזורנו - שגרת הסבבים הידועה מול הרצועה. מטרה נוספת שנגזרת מהמטרה הראשונה היא לנסות ולפתח ארגז כלים /מודל הפעלה לעסקים קטנים בזמן משבר וזאת על מנת לנסות ולצמצם את הפגיעה בהם ככל שניתן כי מרווח הנשימה , בדרך כלל,  של עסק קטן להתמודדות עם אירוע משברי הוא מצומצם מאוד ביחס לעסק גדול.

מיה לוי, מצטיינת מל"ג על מעורבות חברתית

מיה לוי, בוגרת טריה של בית הספר לעבודה סוציאלית בספיר, מצטיינת המועצה להשכלה גבוהה על התנדבות ופעולה למען הקהילה והפגנת מעורבות חברתית יוצאת דופן. זה למעלה משלוש שנים שמיה פעילה חברתית ובשנתיים האחרונות פעילה בפרויקט "נגב מודע ופעיל - קהילות מתחברות". במסגרת התוכנית, הסטודנטים מקדמים זכויות חברתיות בקרב אוכלוסיות קצה. במהלך שנות התנדבותה, סייעה מיה לתושבים רבים לקדם את זכויותיהם ולהתארגן יחד כקהילה לשינוי חברתי אזורי. היא יצרה קשר עם קהילת בני המנשה, גייסה מתנדבות מהקהילה שעסקו במיפוי סוגיות בתחום החינוך והתארגנו לקידום זכויות בנושא זה.

עו"ד גלעד שר, על חוויותיו במלחמת יום הכיפורים

לקחי מלחמת יום הכיפורים עיצבו במידה רבה את דרכו של עו"ד גלעד שר, יו"ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית ספיר, הן בצה"ל כאלוף משנה במילואים, כמפקד חטיבה משוריינת וכסגן מפקד אוגדה, והן כאזרח בשדה המדיני. בשיחה עם שלמה רז בפודקאסט "רשת עושים היסטוריה", משתף שר מחוויותיו במלחמת יום הכיפורים כתותחן טנק בגדוד 46 בחטיבה 401, אחת מחטיבות השיריון הסדירות שהיו אז בסיני: הוא נטל חלק בקרבות הבלימה ובניסיונות להגיע אל המעוזים המכותרים ע"י הצבא המצרי, והשתתף בקרבות שנכנסו למורשת הקרב של צה"ל - בהם גם המארב בוואדי מבעוק שהכריע במידה לא מבוטלת את הצבא המצרי ואת גורל המערכה בדרום.