חברי וחברות הסגל מהמכללה האקדמית ספיר זכו במענקי מחקר תחרותי בנושא הקורונה בנושא  מטעם משרד המדע והטכנולוגיה

פרופ' אורית נוטמן-שוורץ וד"ר גבריאלה ספקטור-מרזל מבית הספר לעבודה סוציאלית בספיר, קיבלו מענק על מחקרן: זקנים תחת אש בימי קורונה: מציאות טראומטית מצטברת.

המחקר יעסוק בהתמודדות של זקנים בעוטף עזה חשיפה מתמשכת לטרור, לצד הקשיים המגוונים של תהליך ההזדקנות. על אלו נוספו לאחרונה אתגרים חדשים הנובעים מהתפשטות נגיף הקורונה: סיכון בריאותי, הפסקת פעילויות חברתיות ורצף טיפולי, וניתוק מבני משפחה, חברים ושכנים. אתגרים אלה, במרכזם הבידוד המתמשך,  מורכבים יותר עבור זקנים החיים בגפם, ומעצימים את חווית הבידוד שאפיינה רבים מהם גם לפני מגיפת הקורונה. המחקר יבקש לבחון את האופן שבו זקנים בעוטף עזה החיים בגפם חווים את האתגרים הנוכחיים וכיצד הם מתמודדים עמם, נוכח החשיפה המצטברת שלהם לאירועים טראומטיים, המשלבת איום ביטחוני מתמשך עם איום שמקורו בפנדמיה. המחקר מבקש להעמיק את הבנת החוויה של זקנים נוכח טראומה מצטברת,  ולסייע לקובעי המדיניות ונותני השירותים להתאים את דרכי העזרה לצרכים הייחודיים של זקנים בעוטף עזה, בעיקר אלו החיים בגפם.

ד"ר שרון חדד, ראש המחלקה לכלכלה בספיר; ד"ר אוהד שקד, ד"ר וילי אברהם,  ד"ר ליאור סולומוביץ וד"ר יוסף כהן מהמחלקה לשיווק טכנולוגי בספיר, קיבלו מענק על מחקרם: לעבור את הקורונה – דרכי התמודדות של עסקים קטנים וזעירים קטנים בפריפריה הדרומית בזמן משבר, ישראל 2020. במחקר ישתתפו גם 8 סטודנטים וסטודנטיות מהמכללה.

מטרת המחקר היא לזהות את הקשיים העיקריים שנתקלים בהם עסקים קטנים (בדגש על זעירים כלומר עצמאיים ועסקים עד 4 עובדים) כתוצאה מאירוע חירום כמו משבר הקורונה או משהו שיותר מכירים באזורנו - שגרת הסבבים הידועה מול הרצועה. מטרה נוספת שנגזרת מהמטרה הראשונה היא לנסות ולפתח ארגז כלים /מודל הפעלה לעסקים קטנים בזמן משבר וזאת על מנת לנסות ולצמצם את הפגיעה בהם ככל שניתן כי מרווח הנשימה , בדרך כלל,  של עסק קטן להתמודדות עם אירוע משברי הוא מצומצם מאוד ביחס לעסק גדול.

בוגר המכללה מונה לנציב קבילות הסטודנטים

מורן ברנס (35), מנכ"ל משותף ובעלים של משרד הפרסום "דרומה" מונה לנציב קבילות הסטודנטים במכללה האקדמית ספיר.  ברנס בוגר התואר לתקשורת בספיר ויו"ר אגודת הסטודנטים לשעבר. גר בשדרות ומנהל את המשרד "דרומה" שפועל בקיבוץ ניר עם.     מורן ברנס: "כבוגר של המכללה האקדמית ספיר וכיו"ר אגודת הסטודנטים לשעבר אני שמח תמיד לתרום ולפעול לטובת הסטודנטים ולטובת המוסד האקדמאי שתרם באופן משמעותי להצלחתי האישית והמקצועית. התרגשתי לקבל את הבקשה מהנהלת המכללה לשמש כנציב קבילות הסטודנטים.

ספיר בחזית ההתמודדות עם משבר הקורונה

מחקר חדש יבדוק את הערכת העלות מול התועלת של התמודדות המדינה עם הקורונה. ד"ר רונן ארבל, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי בספיר זכה במענק מחקר תחרותי מטעם המכון הלאומי לחקר שירותי הבריאות ומדיניות הבריאות על מחקרו: "הערכת עלות / מועילות של האמצעים השונים להתמודדות עם מגפת הקורונה".  המחקר נערך בשיתוף פרופ' אמריטוס יוסי פליסקין באוניברסיטת בן גוריון ומרצה בהרווארד.  האמצעים שננקטו עד עתה בישראל להתמודדות עם מגפת הקורונה בוצעו ללא התחשבות מספקת במשמעויות הכלכליות שלהם.