פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא המכללה לעניינים אקדמיים, מסכם את סמסטר א' לפעילות המרכז ח"י בספיר לשנה"ל תש"ף

פרופ' ניר קידר

מרכז ח"י בספיר פתח את שעריו בתחילת שנת הלימודים תש"פ באירוע מרגש שנערך במתחם האקסלאב שבלב המכללה. יותר מ-200 סטודנטים, אנשי סגל, עובדים ותושבים החלו להפעיל 11 מעבדות וארבע קליניקות במרכז החדשנות והיזמות הייחודי של מכללת ספיר.

הפילוסופיה המנחה את מרכז ח"י ספיר היא שחדשנות ויזמות אינם נחלתם רק של יחידי סגולה המתמחים בטכנולוגיה, אלא דרך חשיבה ופעולה שניתן להקנות לכל אחד ואחת. לכן, מרכז החדשנות והיזמות של ספיר אינו מופעל רק על ידי קבוצה קטנה של סטודנטים מצטיינים, אלא מקיף את המכללה כולה - רוב מחלקות המכללה הקימו מעבדות שמבקשות לפתור שורת בעיות בתחום המומחיות של המחלקה. עם זאת, המעבדות פתוחות לא רק לסטודנטים ומרצים מהמחלקה הספציפית, אלא לכל קהילת המכללה והאזור. בנוסף, כל אחת מהמעבדות נהנית מהתמיכה של מנטורים מובילים מהתעשייה.

כדי שכמה שיותר סטודנטים ישתתפו בפעילות, הוקמו במרכז גם ארבע קליניקות – בית תוכנה, המופעל על ידי המחלקה למדעי המחשב; משרד שיווק, המופעל על ידי המחלקה לשיווק טכנולוגי; משרד לייעוץ כלכלי וחשבונאי, המופעל על ידי המחלקה לכלכלה; ומשרד עורכי דין, המופעל על ידי בית הספר למשפטים.

באירוע הפתיחה המרגש, שבו השתתפו יותר מ-200 איש, נכחו פרופ' עמרי ידלין, לשעבר נשיא המכללה, וניסים בראל - שהגו והניעו את הרעיון של המרכז. לאחר הברכות של נשיא המכללה, פרופ' שי פלדמן, ושל ד"ר דן קאופמן וניסים בראל, החלה הפעילות – משתתפי המעבדות והקליניקות השונות התפזרו במתחמים השונים של הספריה והחלו בפעילות.

מאז, בכל יום שני, מתרחש קסם – 200 איש נפגשים להרצאה כללית על יזמות וחדשנות, ואז מתפזרים - כל קבוצה לפעילות שלה. המעבדות עסקו בגיבוש הפרויקטים השונים שיעסיקו אותן בהמשך השנה, והקליניקות בלימוד והשחזת תחומי המומחיות שלהן.

משבוע לשבוע קרמה הפעילות עור וגידים: בעיות תורגמו לפרויקטים, מיומנויות הושחזו - והחלו להתגבש רעיונות ופתרונות חדשניים. מרצים, מנטורים מהתעשייה וחברי הקליניקות סייעו לחברי המעבדות השונות. מצגות, מודלים וסרטונים, סיעורי מוחות, סיורים לימודיים, הרצאות ודיונים – האקסלאב ומתחם הספריה כולו נהפכו בכל יום שני לאזור רוחש פעילות אינטלקטואלית ויצירתית, מתחם תוסס של חשיבה, עשייה, חדשנות ויזמות שמקיף מאות אנשים מהמכללה והאזור.

הנס קם ונהיה. בסוף הסמסטר תירגמו הצוותים השונים את הפרויקטים שלהם למודלים שניתן להציג ולהסביר. לאחר הצגת המודלים וסיכום הפעילות, יצאנו לחופשת סמסטר, שגם במהלכה המשיכו צוותים רבים לעבוד – לצאת לסיורים ולהפגש לדיונים.

מרכז ח"י בספיר התחיל לפעול בקצב ובנפח שעולים על כל התחזיות והחלומות שלנו. משמח לראות את הצמא וההיענות של הסטודנטים, הסגל ותושבי האזור. ההיענות הגדולה מתבטאת בכך שכבר בשנה הבאה ייטמע חלק גדול מפעילות המעבדות והקליניקות במערך הלימודים הרגיל של המחלקות השונות במכללה. החזון הדמוקרטי של חדשנות ויזמות באקדמיה ובחברה מתגשם לנגד עינינו.

מחכים לחזור ולהיפגש בתחילת סמסטר ב'.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

ריטריט חוסן תעסוקתי
איך מתמודדים עם אי ודאות? איך מזהים כוחות דווקא מתוך אתגר?
קורס בהנחיית אסתר חיות
"ביום חמישי 13.8.26 הסתיים מחזור נוסף של הסדנה הייחודית בנושא "שואה ומשפט" בבית הספר למשפטים בספיר, בהנחיית כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות. היתה זו חוויה משמעותית ומלמדת עבור הסטודנטים והסטודנטיות.  ד״ר עידו עשת, דיקן בית הספר:  ״בית הספר למשפטים גאה ומברך על בחירתה של כב׳ הנשיאה (בדימוס) ללמד בבית הספר גם השנה, ואני מבקש להודות מקרב לב לכב' הנשיאה בדימוס על יצירת מרחב למידה משמעותי״. תודה לכל מי שתרם להצלחת הסדנה ובייחוד לסטודנטים ולסטודנטיות שלקחו בה חלק. כב׳ הנשיאה חיות החלה את דרכה השיפוטית בשנת 1990 כשופטת בית המשפט השלום בתל אביב.