לאחרונה התקיים במכללה יריד לקראת התמחות במשפטים של בית הספר למשפטים בספיר.

עשרות נציגי משרדים מובילים מהסקטור הפרטי והציבורי הגיעו למכללה להציג את עצמם ולפגוש סטודנטים בשנה ג׳ לקראת ראיונות ההתמחות.

הסטודנטים זכו בהזדמנות נדירה להיפגש פנים מול פנים עם משרדים ומאמנים, למפות את השדה המשפטי במרוכז וקרוב לבית, לקבל רפרטואר של אפשרויות התפתחות מקצועית, להבין קצת על תנאי ההעסקה והתרבות הארגונית במשרדים מובילים שעיסוקיהם מגוונים ולחוות היכרות עם העולם האמיתי.
היריד התקיים בשני סבבים - אחד של המגזר הציבורי, שכלל 24 משרדים, והשני של המגזר הפרטי שכלל 36 משרדים.

כל סבב נפתח במעגלי שיח מרתקים ב-eXlab, שאיפשרו לסטודנטים להתעמק בתחומי המשפט השונים ולשמוע באופן בלתי אמצעי על המשרדים ועל אופק הקריירה בהם, והמשיך לאוהל חגיגי בו התקיים יריד ההתמחויות.

ביריד נפגשו הסטודנטים ונציגי המשרדים. משמח ומרגש במיוחד היה לפגוש את בוגרי בית הספר שהיום מתמחים או עובדים במשרדים, שביום יום מהווים שגרירים של ספיר בזירת המקצוע המשפטי, ואתמול החליפו כובע והיו שגרירים של המשרדים בספיר.

עו"ד רינת עמר, רכזת קריירה והשמת מתמחים של ביה"ס למשפטים בספיר: "בשנה ג' על הסטודנטים למצוא התמחות. מדובר באבן דרך חשובה ומעצבת בקריירה שלהם בעולם המשפט. על מנת להפוך את הלבטים והחיפושים לנגישים, פשוטים ומקיפים, המרכז לפיתוח קריירה יחד עם סגל בית הספר למשפטים בספיר עומל רבות ליצירת שלל כנסים, הכשרות, הרצאות ופעילויות עד למועד הראיונות, על מנת לספק להם את מלוא הידע והמידע הנדרש לצלוח את התקופה של איתור ההתמחות בצורה הטובה ביותר."

ד"ר יופי תירוש, ראשת ביה"ס למשפטים: "השתתפות פיזית ביריד ההתמחות - ישיבה פנים אל פנים עם משרדים שמעוניינים להכירכם - היא משאב חיוני וחשוב בדרך למציאת התמחות מתאימה וטובה עבור הסטודנטים. הרגע הזה במסלול המקצועי שלהם הוא רגע חשוב."

בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר,  בראשותה של ד"ר יופי תירוש, משלב בין השכלה משפטית רחבה בכל תחומי המשפט, עם דגש על התנסות מעשית בקליניקות, בפרקטיקות, ובסדנאות מעשיות. בביה"ס פועלות קליניקות לזכויות חברתיות כמו קליניקה לדיור ציבורי וקליניקה למיצוי זכויות הקהילה הבדואית בנגב, וכן מעבדה וקליניקה לחדשנות ויזמות במשפט. ביה"ס מציע לימודי בוקר וערב.

כלכלה מצטיינת

הסטודנטים במחלקה לכלכלה וחשבונאות במכללה האקדמית ספיר בראש טבלת שיעור מסיימי הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת. מנתוני מועצת רואי החשבון שפורסמו באחרונה, עולה כי 87% מהסטודנטים מהמחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר עברו את הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת במועד סתיו 2020, שיעור המעבר של המכללה האקדמית ספיר הוא הגבוה מבין כל מוסדות הלימוד בישראל. נתון זה מציב את המכללה האקדמית ספיר בראש טבלת עוברי הבחינה האימתנית מבין כלל המוסדות האקדמיים בארץ. מתוך 15 סטודנטים, 14 מהם ניגשו לבחינה בפעם הראשונה ועברו את הבחינה 13 סטודנטים.

חדש על המדף: שמש בכיסים

שמש בכיסים, ספר חדש לד"ר מיכל גטניו־קאלוש, מרצה בביה"ס לעבודה סוציאלית הספר הוא שילוב של סיפור אישי וסיפור הדרכה להתמודדות מיטבית עם משברים. ד"ר מיכל גטניו־קאלוש מתארת כיצד התמודדה עם נפילתו של חבר בפעילות מבצעית בלבנון ב־28.2.1999. באמצעות קטעי יומן שכתבה במשך 20 השנים שעברו מאז, היא מנסה להתחקות אחר התנהלותה, ולהבין כיצד התגברה על המשבר; בכנות וברגישות היא חושפת את תהליך הגילוי, הטיפול וההחלמה. הכותבת משלבת בין כתיבת פרוזה לכתיבה מדעית, בין רגשות ומחשבות לממצאי מחקרים.