לאחרונה התקיים במכללה יריד לקראת התמחות במשפטים של בית הספר למשפטים בספיר.

עשרות נציגי משרדים מובילים מהסקטור הפרטי והציבורי הגיעו למכללה להציג את עצמם ולפגוש סטודנטים בשנה ג׳ לקראת ראיונות ההתמחות.

הסטודנטים זכו בהזדמנות נדירה להיפגש פנים מול פנים עם משרדים ומאמנים, למפות את השדה המשפטי במרוכז וקרוב לבית, לקבל רפרטואר של אפשרויות התפתחות מקצועית, להבין קצת על תנאי ההעסקה והתרבות הארגונית במשרדים מובילים שעיסוקיהם מגוונים ולחוות היכרות עם העולם האמיתי.
היריד התקיים בשני סבבים - אחד של המגזר הציבורי, שכלל 24 משרדים, והשני של המגזר הפרטי שכלל 36 משרדים.

כל סבב נפתח במעגלי שיח מרתקים ב-eXlab, שאיפשרו לסטודנטים להתעמק בתחומי המשפט השונים ולשמוע באופן בלתי אמצעי על המשרדים ועל אופק הקריירה בהם, והמשיך לאוהל חגיגי בו התקיים יריד ההתמחויות.

ביריד נפגשו הסטודנטים ונציגי המשרדים. משמח ומרגש במיוחד היה לפגוש את בוגרי בית הספר שהיום מתמחים או עובדים במשרדים, שביום יום מהווים שגרירים של ספיר בזירת המקצוע המשפטי, ואתמול החליפו כובע והיו שגרירים של המשרדים בספיר.

עו"ד רינת עמר, רכזת קריירה והשמת מתמחים של ביה"ס למשפטים בספיר: "בשנה ג' על הסטודנטים למצוא התמחות. מדובר באבן דרך חשובה ומעצבת בקריירה שלהם בעולם המשפט. על מנת להפוך את הלבטים והחיפושים לנגישים, פשוטים ומקיפים, המרכז לפיתוח קריירה יחד עם סגל בית הספר למשפטים בספיר עומל רבות ליצירת שלל כנסים, הכשרות, הרצאות ופעילויות עד למועד הראיונות, על מנת לספק להם את מלוא הידע והמידע הנדרש לצלוח את התקופה של איתור ההתמחות בצורה הטובה ביותר."

ד"ר יופי תירוש, ראשת ביה"ס למשפטים: "השתתפות פיזית ביריד ההתמחות - ישיבה פנים אל פנים עם משרדים שמעוניינים להכירכם - היא משאב חיוני וחשוב בדרך למציאת התמחות מתאימה וטובה עבור הסטודנטים. הרגע הזה במסלול המקצועי שלהם הוא רגע חשוב."

בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר,  בראשותה של ד"ר יופי תירוש, משלב בין השכלה משפטית רחבה בכל תחומי המשפט, עם דגש על התנסות מעשית בקליניקות, בפרקטיקות, ובסדנאות מעשיות. בביה"ס פועלות קליניקות לזכויות חברתיות כמו קליניקה לדיור ציבורי וקליניקה למיצוי זכויות הקהילה הבדואית בנגב, וכן מעבדה וקליניקה לחדשנות ויזמות במשפט. ביה"ס מציע לימודי בוקר וערב.

סטודיו דרום (.קום)

חממת סרטי הביכורים של פסטיבל קולנוע דרום: סטודיו דרום (.קום) בסוף חודש ינואר, בין התאריכים 31.1-5.2, תתקיים חממת 'סטודיו דרום' זו השנה השישית, המוקדשת לבמאים/יות ומפיקים/ות בישראל, המעוניינים לקדם פרויקט עלילתי ארוך ראשון או שני. לעמוד החממה החממה בת 5 הימים מתקיימת ביוזמת המכללה האקדמית ספיר, בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, בשיתוף חממת Produire au Sud של פסטיבל שלוש היבשות בנאנט, צרפת, המכון הצרפתי בישראל ופרוייקט הקולנוע הישראלי – קרן רבינוביץ לאמנויות ומשרד התרבות והספורט. חממת “סטודיו דרום” תתקיים במתכונת קורונה, בהובלת מומחים בינלאומיים וישראליים.

חדש על המדף:  תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי

"Architectural Culture in British Mandate Jerusalem, 1917-1948"- ספר חדש לד"ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה במחלקה לתקשורת, במחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים הספר "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי, 1917-1948", עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים.