המכללה חנכה מבנה חדשני המוקדש לזכרו של אופיר ליבשטיין ז״ל, שנרצח באירועי ה־7 באוקטובר.

המבנה ירכז את פעילות אגף מערכות מידע וטכנולוגיות, האחראי על כלל תשתיות ה-IT והשירותים הטכנולוגיים של המכללה, ויספק מענה ותמיכה לסגל ולסטודנטים, כחלק ממחויבות המכללה למצוינות אקדמית ולקידום חדשנות טכנולוגית.

שיפוץ המבנה התאפשר הודות לתרומתה הנדיבה של משפחת קראון משיקגו, באמצעות קרן קראון, מתוך מחויבות עמוקה לחיזוק ההשכלה הגבוהה, לקידום חדשנות טכנולוגית ולחוסן קהילתי. בטקס, כיבד בנוכחותו גם פרופ' שי פלדמן, נשיאה לשעבר של המכללה האקדמית ספיר וידיד טוב של משפחת קראון לצד מנהלי אגפים ומכובדים נוספים.

במהלך טקס החנוכה נשא דברים דורון ליבשטיין, אחיו של אופיר ז״ל, והתייחס לערכי המנהיגות והחזון שאפיינו את דרכו. בדבריו אמר: ״האופטימיות של אופיר לא הייתה אמירה ש’הכול יהיה בסדר‘, אלא החלטה - אני אעשה שהכול יהיה בסדר. זו אופטימיות של עשייה, אחריות ומנהיגות״. עוד הוסיף: ״להנהיג מתוך רעות, מתוך חברות וגובה העיניים, זה היה הערך המרכזי של אופיר. המקום הזה, והשותפות שנוצרה כאן, הם המשך חי של דרכו. גם אחרי הדברים הכי קשים, אנחנו יודעים שהשמש תזרח מחר. אנחנו צריכים ודאות, שיהיה כאן בית למערכות מידע, לבינה מלאכותית, לטכנולוגיות שיובילו את האקדמיה לעתיד טוב יותר״.

נשיא המכללה האקדמית ספיר, ניר קידר, הדגיש את חשיבות האירוע וציין: ״זהו יום מאוד משמח ומרגש מכמה סיבות, זהו הבניין הראשון שאנו חונכים מאז ה־7.10, יש לו חשיבות עצומה, הוא ירכז את כל הפעילות של אגף מערכות המידע והטכנולוגיות. הוא משרת את המכללה גם פנימה וגם תומך בכל התשתיות ללמידה מרחוק ובשירותים הדיגיטליים של המכללה. אופיר ליבשטיין ז״ל היה לא רק ראש המועצה האזורית שער הנגב אלא ידיד קרוב של המכללה האקדמית ספיר, חבר בחבר הנאמנים ויו״ר הוועד המנהל של המכללה הטכנולוגית להנדסאים. אנחנו מתרגשים לעשות עוד משהו קטן בשביל להשאיר אותו בלב שלנו״.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

ריטריט חוסן תעסוקתי
איך מתמודדים עם אי ודאות? איך מזהים כוחות דווקא מתוך אתגר?
קורס בהנחיית אסתר חיות
"ביום חמישי 13.8.26 הסתיים מחזור נוסף של הסדנה הייחודית בנושא "שואה ומשפט" בבית הספר למשפטים בספיר, בהנחיית כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות. היתה זו חוויה משמעותית ומלמדת עבור הסטודנטים והסטודנטיות.  ד״ר עידו עשת, דיקן בית הספר:  ״בית הספר למשפטים גאה ומברך על בחירתה של כב׳ הנשיאה (בדימוס) ללמד בבית הספר גם השנה, ואני מבקש להודות מקרב לב לכב' הנשיאה בדימוס על יצירת מרחב למידה משמעותי״. תודה לכל מי שתרם להצלחת הסדנה ובייחוד לסטודנטים ולסטודנטיות שלקחו בה חלק. כב׳ הנשיאה חיות החלה את דרכה השיפוטית בשנת 1990 כשופטת בית המשפט השלום בתל אביב.