אתמול השתתף נשיא המכללה האקדמית ספיר, פרופ׳ ניר קידר, בכנס “לב התעשייה הישראלית”, שהתקיים במרכז הצעירים “שער הנגב”.

בדבריו הדגיש פרופ׳ קידר את תפקידה של ספיר כעוגן מרכזי בשיקום ובפיתוח של יישובי העוטף, ואת אחריותה לשלב בין מצוינות אקדמית, חדשנות ומחויבות קהילתית.

״לצד האובדן הכבד של 49 חברות וחברי קהילת ספיר, אנו מחויבים להמשיך לבנות, לחזק ולהוביל את ההתחדשות של האזור - אקדמית, כלכלית וחברתית״, אמר קידר, והוסיף כי הפקולטה החדשה לטכנולוגיה במכללה מהווה נדבך משמעותי במהלך זה, ומאפשרת לבוגרים להשתלב במקצועות נדרשים בתעשייה המקומית והארצית.

קידר הציג את פעילות אגף לקשרי אקדמיה-תעסוקה ויזמות, בראשות שגית פלטין־יפרח, הפועל לחיבור הדוק בין סטודנטים ובוגרי ספיר לבין התעשייה המקומית. האגף יוזם שיתופי פעולה עם מפעלים, חברות ויזמים בנגב המערבי, ומסייע בהכוונה, השמה ופיתוח מקצועי של הסטודנטים כבר במהלך לימודיהם.

בסיום דבריו ציין קידר כי יתרונם של בוגרות ובוגרי ספיר טמון בשילוב הייחודי בין ידע אקדמי, מחויבות חברתית ונכונות לפעולה - תכונות שהופכות אותם לכוח מוביל בצמיחה ובחוסן של האזור.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

HR LAB
קורס HR Lab הנו קורס בחירה חדשני במחלקה לניהול משאבי אנוש במכללה האקדמית ספיר. הקורס, שפועל בתמיכת פרויקט פועלים לעתיד של בנק הפועלים, מזמן לסטודנטיות וסטודנטים בשנה ג' התנסות ייחודית ובלתי שגרתית בתהליכי יזמות אמיתיים, חדשנות, יצירתיות וחשיבה עיצובית (Design Thinking) בעולמות התוכן של משאבי אנוש. חדשנות, יזמות וקהילה: פתרונות טכנולוגיים בתחום ה-HR ליצירת אימפקט קהילתי הסטודנטיות והסטודנטים במעבדה לומדים לאפיין ולפתח מוצרים דיגיטליים וסוכני AI מתקדמים בשפה טבעית, ללא צורך ברקע קודם בתכנות, תוך שימוש בשיטת ה-Vibe Coding וכלי בינה מלאכותית יוצרת.
מגישת חדשות
פרופ' עינת לחובר, פרופ' חברה במחלקה לתקשורת, פרסמה בשיתוף ליאת גרנות דדון, עו"ד ענת טהון אשכנזי, תמר צבי את דו"ח המחקר ייצוג נשים בחדשות בישראל, במסגרת פרויקט ניטור המדיה העולמי [GMMP] לשנת 2025. פרופ' עינת לחובר, מרצה בכירה במחלקה לתקשורת, אשר תחום המומחיות וההוראה שלה הוא מגדר ותקשורת - ניתוח ביקורתי של הזיקות בין מגדר והקשרים שונים של מדיה, מנהלת את המחקר על ייצוג נשים בחדשות בישראל מאז שנת 2010. המחקר הישראלי הוא חלק ממחקר בינלאומי על ייצוג נשים בחדשות, שמתקיים מאז ועידת בייג'ין ב-1995 על מצבן של נשים בעולם.