יום רביעי, 18:00 בשדרות. סטודנטים מגיעים זה אחר זה וממלאים את החדר, מיד ניגשים לסדר את המנות של הערב. פעם זה מרק ירקות עשיר, פעם מנת אוכל מנחמת. עוד כמה דקות ייצאו כל אחד לקו החלוקה שלו: קשיש שדרותי, חייל ששומר לבדו בעמדה. המשימה: לעשות למישהו טוב על הלב.

"זמן זהב" היא קבוצה ייחודית של סטודנטים ממכללת ספיר הפועלים בתכנית "ספיר בקהילה" למען קשישים ולוחמים. מטרת הפעילות הינה יצירת קשרים משמעותיים עם קשישים תוך שיתוף ידע, חוויות ותמיכה הדדית. במלחמה, התרחבה הפעילות גם לתמיכה בחיילים בעמדות שמירה.

הרב יאיר, שאחראי על הפעילות, מספר: ״לפני כמה זמן אני מקבל טלפון מחייל והוא אומר לי: ביקשתי את המספר שלך מהסטודנטית שהביאה לי מרק כדי להודות לך. הייתי מורעב וקפוא, זה חימם לי את הלב ואת הגוף והנשמה״.

הסטודנטים נפגשו זה עם זה לשיתוף חוויות ביום רביעי האחרון, ואת החיוכים אתם יכולים לראות כבר בעצמכם.

חלוקת סלי חג לקשישים

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

וואו עולמי!
ד"ר גדי סולוטורבסקי, ראש המחלקה למדעי המחשב בפקולטה לטכנולוגיה במכללה האקדמית ספיר, הציג בכנס DTW בקופנהגן, מהכנסים המרכזיים בעולם הטלקומוניקציה, את הפרויקט פורץ הדרך Agentic AI-Driven Billing Dispute Resolution, שבו היה שותף. הפרויקט מציג מערכת מבוססת סוכני בינה מלאכותית לניהול חכם ואוטונומי של מחלוקות חיוב. המערכת מזהה באופן יזום חריגות, טעויות חיוב ופערים בנתונים, לעיתים עוד לפני שהלקוחות פונים, מנתחת את מקור הבעיה, ומציעה או מבצעת פתרונות כגון זיכויים, התאמות ותיקוני חיוב.
מפגש מסכם תוכנית ההתמחות משאבי אנוש
הסטודנטיות לניהול משאבי אנוש יצאו לשטח. איך נראה המעבר מהאקדמיה לעולם האמיתי? במחלקה לניהול משאבי אנוש במכללת ספיר, לא מחכים לטקס חלוקת התארים כדי לגלות. לאחרונה הסתיימה תכנית ההתמחות הייחודית של הסטודנטיות בתואר, המעניקה להן כרטיס כניסה מעשי לשוק העבודה תוך כדי הלימודים, ומשלבת ידע אקדמי מעמיק עם פרקטיקות ניהוליות עדכניות. במסגרת התכנית, הסטודנטיות מתמודדות עם סימולציות ואתגרים המדמים את עבודת ה-HR ביומיום. "הקורס בעט אותי מאזור הנוחות, הרגשתי איך זה להיות חלק מארגון", שיתפה אחת הסטודנטיות.