תכנית המלגות "ספיר בקהילה" בעיצומה, וסטודנטים רבים מכל המחלקות כבר משובצים בפרויקטים שבאו לעשות הרבה טוב לקהילות העוטף.

איך מתחילים? בהכשרה!

באשכול נגב מערבי, התקבצו סטודנטים למשפטים להכשרה לקראת שילוב במערך האזורי למען מיצוי זכויות. בהכשרה למדו הסטודנטים על מיצוי זכויות התושבים במלחמה, קיבלו כלים לחיפוש מידע, ולמדו פרקטיקה של משימות בשירות ובהנגשת ידע. במהלך הפרויקט, הסטודנטים יסייעו לתושבי העוטף בקבלת הזכויות המגיעות להם.

גם מכללת ספיר עצמה נחשבת למוקד פעילות של "ספיר בקהילה". באקסלאב שבתוך הקמפוס החל בחמישי האחרון פרויקט לינקדאין לסטודנטים בדואים, במסגרתו כ-60 סטודנטים יוכשרו להטמעת כלי הלינקדאין בקרב חבריהם לספסל הלימודים. במהלך ההכשרה, הסטודנטים צברו ניסיון מקצועי בבניית פרופיל אישי וניהולו, כתיבת פוסט ויצירת תוכן מתאים. בסוף הפרויקט תיווצר רשת מקוונת של סטודנטים בדואים בספיר, שתמנה מעל 200 סטודנטים!

זמן זהב: חלוקת סלי מזון לקשישי שדרות

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

מלגן שוקן
קרן שוקן מעניקה לסטודנטיות וסטודנטים בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר מלגת הצטיינות על סך 5,000 דולר. המלגה נועדה לאפשר למצטיינות ולמצטיינים להשקיע את זמנם ומרצם בלימודים האקדמיים. השנה זכו למלגה 4 סטודנטים/יות מצטיינים/יות בעלי ממוצע גבוה מאוד ו-4 סטודנטים/יות מצטיינים/יות ששירתו בשירות מילואים בעלי ממוצע גבוה מאוד. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר פתח את שעריו בשנת 2009; הוא נשען על יסודות רעננים בעלי מעוף ותעוזה, על השכלה משפטית עדכנית ויישומית, ידע רחב בחקיקה ופסיקה והכרות מעמיקה עם יסודות המשפט וההליכים המעצבים את השיטה המשפטית.
פתיחת אירועי שבוע ספיר בקהילה
המכללה האקדמית ספיר ומנהלת תקומה קיימו את "שבוע ספיר בקהילה". במהלך השבוע התקיימו ברחבי שדרות וחבל התקומה למעלה מ־20 אירועי קהילה, תרבות והתנדבות, לציון פעילות תוכנית "ספיר בקהילה", תוכנית הדגל המעניקה מלגות מגורים ופעילות לסטודנטים המשתלבים בעשייה חברתית ובשיקום האזור. המכללה האקדמית ספיר, בשיתוף מנהלת תקומה וארגוני הסטודנטים "תוצרת הארץ", "החלוץ" ו"איילים", קיימו במהלך השבוע האחרון את "שבוע ספיר בקהילה", שבוע אירועים קהילתיים וחברתיים ברחבי שדרות וחבל התקומה, שנועד לציין את פעילות תוכנית "ספיר בקהילה" ואת מעורבותם של מאות סטודנטים בתהליכי השיקום, החיזוק והצמיחה של האזור. ביוזמת מנהלת תקומ