תכנית המלגות "ספיר בקהילה" בעיצומה, וסטודנטים רבים מכל המחלקות כבר משובצים בפרויקטים שבאו לעשות הרבה טוב לקהילות העוטף.

איך מתחילים? בהכשרה!

באשכול נגב מערבי, התקבצו סטודנטים למשפטים להכשרה לקראת שילוב במערך האזורי למען מיצוי זכויות. בהכשרה למדו הסטודנטים על מיצוי זכויות התושבים במלחמה, קיבלו כלים לחיפוש מידע, ולמדו פרקטיקה של משימות בשירות ובהנגשת ידע. במהלך הפרויקט, הסטודנטים יסייעו לתושבי העוטף בקבלת הזכויות המגיעות להם.

גם מכללת ספיר עצמה נחשבת למוקד פעילות של "ספיר בקהילה". באקסלאב שבתוך הקמפוס החל בחמישי האחרון פרויקט לינקדאין לסטודנטים בדואים, במסגרתו כ-60 סטודנטים יוכשרו להטמעת כלי הלינקדאין בקרב חבריהם לספסל הלימודים. במהלך ההכשרה, הסטודנטים צברו ניסיון מקצועי בבניית פרופיל אישי וניהולו, כתיבת פוסט ויצירת תוכן מתאים. בסוף הפרויקט תיווצר רשת מקוונת של סטודנטים בדואים בספיר, שתמנה מעל 200 סטודנטים!

זמן זהב: חלוקת סלי מזון לקשישי שדרות

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

HR LAB
קורס HR Lab הנו קורס בחירה חדשני במחלקה לניהול משאבי אנוש במכללה האקדמית ספיר. הקורס, שפועל בתמיכת פרויקט פועלים לעתיד של בנק הפועלים, מזמן לסטודנטיות וסטודנטים בשנה ג' התנסות ייחודית ובלתי שגרתית בתהליכי יזמות אמיתיים, חדשנות, יצירתיות וחשיבה עיצובית (Design Thinking) בעולמות התוכן של משאבי אנוש. חדשנות, יזמות וקהילה: פתרונות טכנולוגיים בתחום ה-HR ליצירת אימפקט קהילתי הסטודנטיות והסטודנטים במעבדה לומדים לאפיין ולפתח מוצרים דיגיטליים וסוכני AI מתקדמים בשפה טבעית, ללא צורך ברקע קודם בתכנות, תוך שימוש בשיטת ה-Vibe Coding וכלי בינה מלאכותית יוצרת.
מגישת חדשות
פרופ' עינת לחובר, פרופ' חברה במחלקה לתקשורת, פרסמה בשיתוף ליאת גרנות דדון, עו"ד ענת טהון אשכנזי, תמר צבי את דו"ח המחקר ייצוג נשים בחדשות בישראל, במסגרת פרויקט ניטור המדיה העולמי [GMMP] לשנת 2025. פרופ' עינת לחובר, מרצה בכירה במחלקה לתקשורת, אשר תחום המומחיות וההוראה שלה הוא מגדר ותקשורת - ניתוח ביקורתי של הזיקות בין מגדר והקשרים שונים של מדיה, מנהלת את המחקר על ייצוג נשים בחדשות בישראל מאז שנת 2010. המחקר הישראלי הוא חלק ממחקר בינלאומי על ייצוג נשים בחדשות, שמתקיים מאז ועידת בייג'ין ב-1995 על מצבן של נשים בעולם.