בצער רב ובכאב גדול אנו נפרדים ממיכל שמיר, ראשת בית הספר לאמנות, חברה ותרבות במכללה האקדמית ספיר.

מיכל הייתה אמנית בין-תחומית יוצאת דופן, בעלת תואר שני מ-“School of Visual Arts” בניו יורק ובוגרת המדרשה לאמנות ברמת השרון. היא פעלה במרחבים רבים של יצירה, כשהיא משלבת צילום, וידאו, ציור ופיסול, תוך שימוש בחומרים מחיי היומיום.

במהלך הקריירה האמנותית העשירה שלה הציגה מיכל בתערוכות יחיד ובתערוכות קבוצתיות רבות בארץ ובעולם. עבודותיה נגעו בנושאים מגוונים כמו מגדר, התבגרות, אימהות והמציאות הפוליטית המורכבת.

לצד היותה יוצרת מוערכת,  מיכל הקימה וניהלה את בית הספר לאמנות ואת הגלריה בספיר במשך שנים רבות. היא הייתה מרצה מסורה, שהקדישה את חייה להנחלת כישורים, ביטוי עצמי ורגישות אמנותית לדורות של אמנים בדרום. היא ידעה לזהות כשרונות, לפתח ולהעצים אותם, מתוך מחויבות אמנותית וחברתית עמוקה.

מיכל הייתה לא רק דמות מובילה בעולם האמנות, אלא גם מורת דרך. היצירתיות, המעוף והמסירות שלה הותירו חותם עמוק על הסטודנטים, הקולגות וקהילת האמנות כולה.

לבנו עם המשפחה, החברים, הסטודנטים ועמיתיה.
יהי זכרה ברוך.

עו״ד גלעד שר, יו״ר הועד המנהל של המכללה האקדמית ספיר: ״אישה יקרה ויוצאת דופן הלכה מאיתנו בטרם-עת. מיכל הייתה לוחמת - למען האמנות והיצירה, למען תלמידיה ותלמידותיה לאורך שנים, למען כל אלה שליוותה מתחילת דרכם האמנותית. אדם פתוח, סקרן, עם לב גדול ואהבה לעשייה. היא תחסר לנו מאוד”.

פרופ׳ ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: ״מיכל היתה גדולה מהחיים, אמנית ומרצה בחסד עליון, מלאת יצירתיות ואופטימיות סוחפת. היא הקימה והנהיגה את בית הספר המצוין שלנו לאמנות והובילה את תהליך האקדמיזציה שלו. היא תחסר מאד לי אישית ולקהילת ספיר והנגב המערבי. יהי זכרה ברוך”.

 קמילה מילנר לנדסקינד, מנהלת האגף ללימודים קדם חוץ והמשך אקדמיים וחברה של מיכל: ״מיכל הייתה השראה ומנוע של עשייה יצירתית וחברתית. היא ידעה להפוך חלום למציאות. אצל מיכל המילה 'לא' - לא הייתה קיימת בלקסיקון. היא הפכה את בית הספר לאמנות למרחב של רוח, יצירה וחזון, ונתנה לכולנו כוח לחלום ולעשות. זכיתי לעבוד לצידה, ללמוד ממנה ולהיות חלק קטן מהמפעל שהקימה באהבה ובהתמסרות אינסופית.״

הלוויה תתקיים היום (ה') 27.3 בשעה 12:30 בבית העלמין האיזורי שער מנשה, יושבים שבעה בבית המשפחה בגבעת ניל"י, הנקר 1, מול גן הילדים בין השעות 9:00 - 13:00, 16:00 - 21:00

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

HR LAB
קורס HR Lab הנו קורס בחירה חדשני במחלקה לניהול משאבי אנוש במכללה האקדמית ספיר. הקורס, שפועל בתמיכת פרויקט פועלים לעתיד של בנק הפועלים, מזמן לסטודנטיות וסטודנטים בשנה ג' התנסות ייחודית ובלתי שגרתית בתהליכי יזמות אמיתיים, חדשנות, יצירתיות וחשיבה עיצובית (Design Thinking) בעולמות התוכן של משאבי אנוש. חדשנות, יזמות וקהילה: פתרונות טכנולוגיים בתחום ה-HR ליצירת אימפקט קהילתי הסטודנטיות והסטודנטים במעבדה לומדים לאפיין ולפתח מוצרים דיגיטליים וסוכני AI מתקדמים בשפה טבעית, ללא צורך ברקע קודם בתכנות, תוך שימוש בשיטת ה-Vibe Coding וכלי בינה מלאכותית יוצרת.
מגישת חדשות
פרופ' עינת לחובר, פרופ' חברה במחלקה לתקשורת, פרסמה בשיתוף ליאת גרנות דדון, עו"ד ענת טהון אשכנזי, תמר צבי את דו"ח המחקר ייצוג נשים בחדשות בישראל, במסגרת פרויקט ניטור המדיה העולמי [GMMP] לשנת 2025. פרופ' עינת לחובר, מרצה בכירה במחלקה לתקשורת, אשר תחום המומחיות וההוראה שלה הוא מגדר ותקשורת - ניתוח ביקורתי של הזיקות בין מגדר והקשרים שונים של מדיה, מנהלת את המחקר על ייצוג נשים בחדשות בישראל מאז שנת 2010. המחקר הישראלי הוא חלק ממחקר בינלאומי על ייצוג נשים בחדשות, שמתקיים מאז ועידת בייג'ין ב-1995 על מצבן של נשים בעולם.