קהילת המכללה האקדמית ספיר מתאחדת וזוכרת

המכללה האקדמית ספיר מציינת השבוע את אירועי הזיכרון במלאת שנה מאז המתקפה הרצחנית ופרוץ מלחמת חרבות ברזל, אשר פגעו קשות בקהילת ספיר בעוטף עזה.

היום (א׳) הושק ״מרחב הזיכרון המשותף״ לזכר היקרים והיקרות שנפלו ונרצחו בשבעה באוקטובר ובמהלך המלחמה. קהילת ספיר, שהתמודדה עם אובדן 47 מאנשיה – בהם בוגרים, סטודנטים, וחברי סגל אקדמי ומנהלי – מתאחדת לזכור יחד. המרחב מאפשר לכל אחד ואחת להגיע, להוסיף פיסות זיכרון אישיות לקיר ההנצחה, לזכור ולהיזכר יחד. בכל יום בין השעות 12:30-14:30, צוות המטפלות והמטפלים של מרכז החוסן בספיר יפעיל את המרחב, ויסייע בתהליך העיבוד והשיתוף.

בנוסף, הושק היום אודיטוריום חדש על שמו של אופיר ליבשטיין ז”ל, ראש המועצה האזורית שער הנגב ויו״ר ועד מנהל במכללה הטכנולוגית ספיר, שנרצח ב-7 באוקטובר בעת שהגן על כפר עזה מפני המחבלים. האודיטוריום ישמש כמרחב לימודי והנצחה לזכרו של אופיר ז”ל, שהיה דמות מרכזית בקידום האזור ובפיתוח חוסן קהילתי ואקדמי.

במהלך השבוע הקרוב, יתקיימו במכללה טקסי אירועים לציון שנה למלחמה. ביום רביעי הקרוב, יתקיים פרויקט ״מנהלה זוכרת״ שבו עובדי ועובדות ספיר ישתפו בסיפוריהם האישיים מתקופת הפינוי והשיבה הביתה, כחלק מהפעילות ב״מרחב הזיכרון המשותף״.

פרופ’ ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: ״לפני שנה, בשבעה באוקטובר, הכה אותנו הטרור הרצחני של החמאס. גן העדן שלנו היה לגהנום. איבדנו חברות וחברים יקרים ואהובים רבים באותו יום ובמלחמה הקשה שפרצה בעקבותיו. רבים, ובראשם עמרי מירן בן זוגה של לישי שלנו, עדיין חטופים ברצועת עזה. אנו תפילה שיחזרו בשלום במהרה. נמשיך לזעוק ולדרוש זאת בכל דרך ובכל הזדמנות. הזיכרון, הטראומה והכאב מלווים אותנו מאז בכל יום ובכל שעה. ובכל זאת, האזכרות, הטקסים ופעילויות ההנצחה חשובים לנו כפרטים וכקהילה כדי להתמודד עם האובדן והטראומה ולעבד את האסון. הם חשובים למאמץ שלנו להחלים ולצמוח, ולהיות מנוע פיתוח של שיקום ותקומה לחבל הארץ הנפלא הזה ולחברה הישראלית כולה. יחד שרדנו את תופת ה-7.10 ויחד נחזור לצמוח. מאחל לכולנו שתכלה שנה וקללותיה ותחל שנה של ברכה ובשורות טובות.״

7.10 קהילת ספיר זוכרת

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

וואו עולמי!
ד"ר גדי סולוטורבסקי, ראש המחלקה למדעי המחשב בפקולטה לטכנולוגיה במכללה האקדמית ספיר, הציג בכנס DTW בקופנהגן, מהכנסים המרכזיים בעולם הטלקומוניקציה, את הפרויקט פורץ הדרך Agentic AI-Driven Billing Dispute Resolution, שבו היה שותף. הפרויקט מציג מערכת מבוססת סוכני בינה מלאכותית לניהול חכם ואוטונומי של מחלוקות חיוב. המערכת מזהה באופן יזום חריגות, טעויות חיוב ופערים בנתונים, לעיתים עוד לפני שהלקוחות פונים, מנתחת את מקור הבעיה, ומציעה או מבצעת פתרונות כגון זיכויים, התאמות ותיקוני חיוב.
מפגש מסכם תוכנית ההתמחות משאבי אנוש
הסטודנטיות לניהול משאבי אנוש יצאו לשטח. איך נראה המעבר מהאקדמיה לעולם האמיתי? במחלקה לניהול משאבי אנוש במכללת ספיר, לא מחכים לטקס חלוקת התארים כדי לגלות. לאחרונה הסתיימה תכנית ההתמחות הייחודית של הסטודנטיות בתואר, המעניקה להן כרטיס כניסה מעשי לשוק העבודה תוך כדי הלימודים, ומשלבת ידע אקדמי מעמיק עם פרקטיקות ניהוליות עדכניות. במסגרת התכנית, הסטודנטיות מתמודדות עם סימולציות ואתגרים המדמים את עבודת ה-HR ביומיום. "הקורס בעט אותי מאזור הנוחות, הרגשתי איך זה להיות חלק מארגון", שיתפה אחת הסטודנטיות.