אתמול השתתף נשיא המכללה, פרופ' ניר קידר, בכנס התאחדות הקבלנים שהתקיים בשדרות.

פרופ' קידר הרצה על תפקיד האקדמיה והחינוך בקידום העוטף.

מתוך דבריו: "יש לנו אתגר עצום בצמיחה ובבניה מחדש של הצפון והדרום לחברה הישראלית. האקדמיה חייבת לשלב ידיים עם הממשלה והתאחדות הקבלנים על מנת להכשיר את הדור הבא של המהנדסים, ההנדסאים, עובדי הבניין התשתיות והחשמל שחסרים באלפיהם בארץ. מתוך תחושת שליחות עמוקה, ספיר לקחה על עצמה להשתתף בבנין החברה והארץ, ובהכשרה של כוח אדם משכיל ואיכותי לתעשיית הבניה."

עוד השתתפו בכנס, שפתח שנה בענף הבנייה לאור אתגרי חרבות ברזל, שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף, ושר העבודה יואב בן צור.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

טקס הענקת דיפלומות 2026
המכללה האקדמית ספיר והמכללה הטכנולוגית ספיר העניקו תארים ודיפלומות ל-1,456 בוגרות ובוגרים בשלושה טקסים חגיגיים שהתקיימו בקמפוס המכללה. המכללה האקדמית ספיר והמכללה הטכנולוגית ספיר קיימו שלושה טקסים חגיגיים להענקת תארים ודיפלומות, במסגרתם הוענקו תארים ל-983 בוגרות ובוגרי תואר ראשון ול-230 מוסמכות ומוסמכי תואר שני. בנוסף, 243 הנדסאיות והנדסאים קיבלו את הדיפלומה. עבור רבות ורבים מהבוגרים, הדרך להשלמת הלימודים עברה בשנים מורכבות של מלחמה, פינוי וחוסר ודאות. הטקסים היו עבורם נקודת ציון משמעותית, שסיכמה תקופה מאתגרת ופתחה דרך מקצועית חדשה.
קורס הוראת נהיג יוכר כ-30 נק"ז בספיר
לראשונה: קורס הוראת נהיגה של המכללה למקצועות התחבורה מבית אלקטרה יוכר ל-30 נקודות זכות אקדמיות במכללה האקדמית ספיר. המכללה למקצועות התחבורה מבית אלקטרה אפיקים, חתמה על שיתוף פעולה עם המכללה האקדמית ספיר, במסגרתו יוכר לראשונה בישראל קורס הוראת נהיגה כחלק ממסלול אקדמי. בוגרי הקורס יוכלו לקבל הכרה של 30 נקודות זכות לתואר ראשון במכללה האקדמית ספיר, ובכך נוצר לראשונה חיבור בין הכשרה מקצועית בהוראת נהיגה לבין אופק אקדמי. המהלך יוצא לדרך על רקע מחסור מתמשך בכוח אדם מקצועי בענף התחבורה, שהפך בשנים האחרונות לאחד מצווארי הבקבוק המרכזיים ביכולת להפעיל ולהרחיב את התחבורה הציבורית בישראל.