קק"ל משיקה תוכנית מלגות חרום עבור סטודנטים מיישובי העוטף

קרן קימת לישראל תעניק מלגות בסך של יותר מ-6,000,000 שקלים עבור כ 1,600 סטודנטים מיישובי העוטף הלומדים במוסדות האקדמיים בנגב. המדען הראשי של קק"ל: "אנחנו בקק"ל רואים זאת כחובתנו האזרחית, וזו זכות גדולה לכולנו לתרום בתהליך התקומה". 

ביוזמת המדען הראשי, ד"ר דורון מרקל, קרן קימת לישראל משיקה תוכנית להענקת מלגות חרום בסך של יותר מ-6 מיליון ש"ח עבור סטודנטים שהתגוררו ביישובי עוטף עזה ונפלטו מבתיהם כתוצאה ממתקפת הטרור ב-7 באוקטובר, חלקם אף איבדו את רכושם ואת יכולתם הכלכלית להמשך לימודיהם.

כאמור, המלגות יוענקו לסטודנטים, אשר גרו ביישובי העוטף עד ה-7 באוקטובר והינם תלמידים מן המניין בשנת הלימודים הנוכחית (תשפ"ד) במוסדות האקדמיים הבאים: המכללה האקדמית ספיר, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, מכללת אשקלון, מכללת סמי שמעון, ומכללת חמדת הנגב. המלגה תאפשר לכל הסטודנטים הללו לשמור על המשך הלימודים האקדמיים חרף הקשיים הרבים שעלו מאז פרוץ המלחמה.

המלגה תהיה שוויונית לכלל הסטודנטים הזכאים לה ובתנאי ששבו ללמוד במוסדות האקדמיים הרלוונטיים בשנת הלימודים תשפ"ד. הסטודנטים שיקבלו את המלגה יתבקשו להשתתף במהלך הסמסטר השני של שנת הלימודים תשפ"ד באירועים חינוכיים ומקצועיים כולל שולחנות עגולים שיעסקו בשיקום חבל תקומה.

ד"ר דורון מרקל, המדען הראשי בקק"ל: "חלק ניכר מהפעילות שלנו ביחידת המדען הראשי בקק"ל הינו בתחום המחקר האקדמי, ובמיוחד בתוכניות מלגות לקידום נושאי סביבה ואקלים באקדמיה, כך שתוכנית המלגות הזאת היא חיבור טבעי ומתבקש לעשייה שלנו בעת הזאת. בעזרת התוכנית נוכל לסייע לסטודנטים שנפגעו בשבעה באוקטובר להחזיר את חייהם למסלול ולהשלים את שנת הלימודים, את התואר וכן הלאה. אנחנו בקק"ל רואים זאת כחובתנו האזרחית, וזו זכות גדולה לכולנו לתרום בתהליך התקומה".

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר, מברך על שיתוף הפעולה עם קק"ל: "השקת תוכנית מלגות החירום של קק"ל מהווה בשורה עבור קהילת ספיר. אנו נרגשים לשתף פעולה ביוזמה חשובה זו, שתעניק סיוע לסטודנטים שלנו בתקופה קשה זו. תכנית מלגות החירום תאפשר לסטודנטים להמשיך בלימודיהם האקדמיים ולממש את מלוא הפוטנציאל הטמון בהם. אנו מודים לקק"ל על תרומתם ועל המחויבות לרווחת הסטודנטים בישראל. המכללה האקדמית ספיר מחויבת לספק לסטודנטים שלנו סביבה תומכת ומשאבים רבים על מנת שיצליחו. שיתוף פעולה זה הוא ביטוי נוסף למחויבות זו".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

מלגן שוקן
קרן שוקן מעניקה לסטודנטיות וסטודנטים בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר מלגת הצטיינות על סך 5,000 דולר. המלגה נועדה לאפשר למצטיינות ולמצטיינים להשקיע את זמנם ומרצם בלימודים האקדמיים. השנה זכו למלגה 4 סטודנטים/יות מצטיינים/יות בעלי ממוצע גבוה מאוד ו-4 סטודנטים/יות מצטיינים/יות ששירתו בשירות מילואים בעלי ממוצע גבוה מאוד. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר פתח את שעריו בשנת 2009; הוא נשען על יסודות רעננים בעלי מעוף ותעוזה, על השכלה משפטית עדכנית ויישומית, ידע רחב בחקיקה ופסיקה והכרות מעמיקה עם יסודות המשפט וההליכים המעצבים את השיטה המשפטית.
פתיחת אירועי שבוע ספיר בקהילה
המכללה האקדמית ספיר ומנהלת תקומה קיימו את "שבוע ספיר בקהילה". במהלך השבוע התקיימו ברחבי שדרות וחבל התקומה למעלה מ־20 אירועי קהילה, תרבות והתנדבות, לציון פעילות תוכנית "ספיר בקהילה", תוכנית הדגל המעניקה מלגות מגורים ופעילות לסטודנטים המשתלבים בעשייה חברתית ובשיקום האזור. המכללה האקדמית ספיר, בשיתוף מנהלת תקומה וארגוני הסטודנטים "תוצרת הארץ", "החלוץ" ו"איילים", קיימו במהלך השבוע האחרון את "שבוע ספיר בקהילה", שבוע אירועים קהילתיים וחברתיים ברחבי שדרות וחבל התקומה, שנועד לציין את פעילות תוכנית "ספיר בקהילה" ואת מעורבותם של מאות סטודנטים בתהליכי השיקום, החיזוק והצמיחה של האזור. ביוזמת מנהלת תקומ