בית הספר לאמנויות הקול והמסך זוכה באות הוקרה בפרסי הפורום הדוקומנטרי לשנת 2023

"ביה"ס הפך עם השנים לחלק משמעותי וחשוב בשדרות ובשאר יישובי העוטף; בימים אלה, בית הספר לוקח חלק חשוב בשיקום העוטף כולו, בתחומי ההשכלה, החינוך, הקהילה והתרבות".

השבוע, הכריז הפורום הדוקומנטרי בישראל על הענקת אות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי בפרסי הפורום הדוקומנטרי לשנת 2023 לבית הספר לאמנויות הקול והמסך.

בנימוק לקבלת האות, ציינו: "ביה"ס לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר יציין השנה 25 שנים להקמתו. מה שהחל כחלום של כמה משוגעים לדבר, להקים תעשיית קולנוע משגשגת מחוץ לגבולות המרכז, הפך כעבור 25 שנים למוסד משמעותי, חי, קיים ובועט, שבוגריו מהווים חלק חשוב מתעשיית הקולנוע בכלל והקולנוע הדוקומנטרי בפרט. מתוך קהילת הקולנוע של ספיר נולד גם פסטיבל קולנוע דרום ומיזמים שונים, שמקיימים הלכה למעשה את אותו חזון ומרחיבים מדי יום את גבולות הפעולה וההשפעה של הקולנוע". כמו כן, הוסיפו: "ביה"ס הפך עם השנים לחלק משמעותי וחשוב בשדרות ובשאר יישובי העוטף, רבים מתלמידיו ובוגריו מגיעים מהדרום ונשארים לעבוד וללמד בדרום. בימים אלה, בית הספר לוקח חלק חשוב בשיקום העוטף כולו, בתחומי ההשכלה, החינוך, הקהילה והתרבות. בחרנו להעניק לביה"ס כולו אות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי כדי להביע הערכה ותמיכה מהקהילה כולה לאלו שמעזים וחולמים בגדול ושבזכות כך יצליחו גם לקום מהשבר".

הפורום הדוקומנטרי הישראלי עורך מדי שנה את תחרות פרסי הפורום הדוקומנטרי, אשר מהווה במה מרכזית לציון פועלם של היוצרים והיוצרות בישראל ולחגיגה של העשייה התיעודית הישראלית. התחרות נועדה להביא לחשיפה של היצירה והיוצרים הדוקומנטריים הישראלים ולהעלאת העניין והמודעות בתחום. זאת נוסף לכך ששואפים להעניק ליוצרים, כמו גם לעובדים בתחומים השונים, הכרה, חשיפה ועידוד על יצירתם באמצעות הפרסים שמוענקים להם.

פרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך: "בשם כל סגל ביה״ס, עובדיו ותלמידיו, אני מתרגש לקבל את פרס ההוקרה מהפורום הדוקומנטרי בישראל, על ההכרה בעבודה האיכותית, האמיצה והנחושה של ביה״ס והפסטיבל שלו. תמיד אמרתי שהמכללה האקדמית ספיר, ואני בתוכה, היא נס יומיומי. לא ידעתי עד כמה הנס הזה יעמוד למבחנים כל כך קשים. יחד עם העוטף כולו אנו עומדים בהם באומץ ובכבוד. תודה".

אות ההוקרה יוענק במסגרת טקס פרסי הפורום הדוקומנטרי שייערך ב-19 בפברואר.

חדש על המדף - עיר בלי זיכרון
חדש על המדף: עיר בלי זיכרון: בין דומיננטיות להגמוניה תרבותית ביחסי שדרות-שער־הנגב, ספרו של ד"ר מוטי גיגי, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת אם רוצים להבין את זרמי העומק של הקונפליקט הפנים־יהודי בישראל, שלאורך השנים כונה בשמות שונים - ישראל הראשונה והשנייה, יחסי מרכז-פריפריה, יחסי מזרחים-אשכנזים, ובשנים האחרונות שוב דובר בשיח הציבורי על ישראל הראשונה והשנייה, צריך להבין לעומק את טיב היחסים בין עיירות הפיתוח לקיבוצים השכנים להן. ספר זה מתעמק ביחסים בין שדרות וקיבוצי המועצה האזורית שער־הנגב, החל משנות החמישים, יחסים שראו עליות ומורדות במהלך השנים.
קצינות וקצינים לומדים בספיר
לאחרונה החל מיזם חדש שך שיתוף פעולה בין המכללה האקדמית ספיר לבין צה"ל, בו קצינים וקצינות מכלל יחידות הצבא מגיעים לספיר להשתלמויות בתחומי חברה, רוח וזהות בדגש על הנעשה בנגב המערבי מתחילת המלחמה. במסגרת ההשתלמויות, עוברים המשתתפים מפגשי שיח, הרצאות, סיורים והדרכות המועברות ע"י מרצים ואנשי סגל של מכללת ספיר ותושבי הנגב המערבי. בין המרצים: פרופ' ניר קידר - נשיא מכללת ספיר, ששוחח עם הקצינות והקצינים על ערך הממלכתיות בחברה הישראלית ועתיד הנגב המערבי, שירה לפידות - ראשת התכנית לתואר שני בלימודי תרבות, תא"ל במיל' רונן מנליס - דובר צה"ל לשעבר, לי נעים - כתבת חדשות 12 ומרצים נוספים. את ההשתלמות חותמי