בית הספר לאמנויות הקול והמסך זוכה באות הוקרה בפרסי הפורום הדוקומנטרי לשנת 2023

"ביה"ס הפך עם השנים לחלק משמעותי וחשוב בשדרות ובשאר יישובי העוטף; בימים אלה, בית הספר לוקח חלק חשוב בשיקום העוטף כולו, בתחומי ההשכלה, החינוך, הקהילה והתרבות".

השבוע, הכריז הפורום הדוקומנטרי בישראל על הענקת אות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי בפרסי הפורום הדוקומנטרי לשנת 2023 לבית הספר לאמנויות הקול והמסך.

בנימוק לקבלת האות, ציינו: "ביה"ס לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר יציין השנה 25 שנים להקמתו. מה שהחל כחלום של כמה משוגעים לדבר, להקים תעשיית קולנוע משגשגת מחוץ לגבולות המרכז, הפך כעבור 25 שנים למוסד משמעותי, חי, קיים ובועט, שבוגריו מהווים חלק חשוב מתעשיית הקולנוע בכלל והקולנוע הדוקומנטרי בפרט. מתוך קהילת הקולנוע של ספיר נולד גם פסטיבל קולנוע דרום ומיזמים שונים, שמקיימים הלכה למעשה את אותו חזון ומרחיבים מדי יום את גבולות הפעולה וההשפעה של הקולנוע". כמו כן, הוסיפו: "ביה"ס הפך עם השנים לחלק משמעותי וחשוב בשדרות ובשאר יישובי העוטף, רבים מתלמידיו ובוגריו מגיעים מהדרום ונשארים לעבוד וללמד בדרום. בימים אלה, בית הספר לוקח חלק חשוב בשיקום העוטף כולו, בתחומי ההשכלה, החינוך, הקהילה והתרבות. בחרנו להעניק לביה"ס כולו אות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי כדי להביע הערכה ותמיכה מהקהילה כולה לאלו שמעזים וחולמים בגדול ושבזכות כך יצליחו גם לקום מהשבר".

הפורום הדוקומנטרי הישראלי עורך מדי שנה את תחרות פרסי הפורום הדוקומנטרי, אשר מהווה במה מרכזית לציון פועלם של היוצרים והיוצרות בישראל ולחגיגה של העשייה התיעודית הישראלית. התחרות נועדה להביא לחשיפה של היצירה והיוצרים הדוקומנטריים הישראלים ולהעלאת העניין והמודעות בתחום. זאת נוסף לכך ששואפים להעניק ליוצרים, כמו גם לעובדים בתחומים השונים, הכרה, חשיפה ועידוד על יצירתם באמצעות הפרסים שמוענקים להם.

פרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך: "בשם כל סגל ביה״ס, עובדיו ותלמידיו, אני מתרגש לקבל את פרס ההוקרה מהפורום הדוקומנטרי בישראל, על ההכרה בעבודה האיכותית, האמיצה והנחושה של ביה״ס והפסטיבל שלו. תמיד אמרתי שהמכללה האקדמית ספיר, ואני בתוכה, היא נס יומיומי. לא ידעתי עד כמה הנס הזה יעמוד למבחנים כל כך קשים. יחד עם העוטף כולו אנו עומדים בהם באומץ ובכבוד. תודה".

אות ההוקרה יוענק במסגרת טקס פרסי הפורום הדוקומנטרי שייערך ב-19 בפברואר.

בית הספר לאמנויות הקול והמסך זכה באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי, וסרט הגמר ׳שמעי קלמי׳ של בוגרת בית הספר זכה בקטגוריית סרט הסטודנטים הטוב ביותר בטקס פרסי הפורום הדוקומנטרי לשנת 2023. בטקס שנערך אתמול (ב׳) במרכז בתרבות אניס ביפו, זכה בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי. בוועדת הפרס נימקו כי ״בית הספר הפך עם השנים לחלק משמעותי וחשוב בעיר שדרות ובשאר יישובי העוטף, רבים מתלמידיו ובוגריו מגיעים מהדרום ונשארים לעבוד וללמד בדרום.
חדש על המדף - במילא גורלך נחרץ
ספר חדש לנורית גרץ, פרופ' מן המניין במחלקה לתרבות - יצירה והפקה - "ממילא גורלך נחרץ". מעל לשלושה מיליון איש כבר מתו בעולם, מספר הנדבקים בישראל הגיע לשני מיליון מאתיים, ראש הממשלה הכריז על תקנות חירום לסגר כללי, ואני עוברת מאוראן לפירנצה, ומפירנצה לאתונה ועוד אחורה, ומגיעה בסופו של דבר למגפה בתבאי, שהתרחשה במאה החמישית לפני הספירה במחזה של סופוקלס, אדיפוס המלך.