בית הספר לאמנויות הקול והמסך זוכה באות הוקרה בפרסי הפורום הדוקומנטרי לשנת 2023

"ביה"ס הפך עם השנים לחלק משמעותי וחשוב בשדרות ובשאר יישובי העוטף; בימים אלה, בית הספר לוקח חלק חשוב בשיקום העוטף כולו, בתחומי ההשכלה, החינוך, הקהילה והתרבות".

השבוע, הכריז הפורום הדוקומנטרי בישראל על הענקת אות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי בפרסי הפורום הדוקומנטרי לשנת 2023 לבית הספר לאמנויות הקול והמסך.

בנימוק לקבלת האות, ציינו: "ביה"ס לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר יציין השנה 25 שנים להקמתו. מה שהחל כחלום של כמה משוגעים לדבר, להקים תעשיית קולנוע משגשגת מחוץ לגבולות המרכז, הפך כעבור 25 שנים למוסד משמעותי, חי, קיים ובועט, שבוגריו מהווים חלק חשוב מתעשיית הקולנוע בכלל והקולנוע הדוקומנטרי בפרט. מתוך קהילת הקולנוע של ספיר נולד גם פסטיבל קולנוע דרום ומיזמים שונים, שמקיימים הלכה למעשה את אותו חזון ומרחיבים מדי יום את גבולות הפעולה וההשפעה של הקולנוע". כמו כן, הוסיפו: "ביה"ס הפך עם השנים לחלק משמעותי וחשוב בשדרות ובשאר יישובי העוטף, רבים מתלמידיו ובוגריו מגיעים מהדרום ונשארים לעבוד וללמד בדרום. בימים אלה, בית הספר לוקח חלק חשוב בשיקום העוטף כולו, בתחומי ההשכלה, החינוך, הקהילה והתרבות. בחרנו להעניק לביה"ס כולו אות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי כדי להביע הערכה ותמיכה מהקהילה כולה לאלו שמעזים וחולמים בגדול ושבזכות כך יצליחו גם לקום מהשבר".

הפורום הדוקומנטרי הישראלי עורך מדי שנה את תחרות פרסי הפורום הדוקומנטרי, אשר מהווה במה מרכזית לציון פועלם של היוצרים והיוצרות בישראל ולחגיגה של העשייה התיעודית הישראלית. התחרות נועדה להביא לחשיפה של היצירה והיוצרים הדוקומנטריים הישראלים ולהעלאת העניין והמודעות בתחום. זאת נוסף לכך ששואפים להעניק ליוצרים, כמו גם לעובדים בתחומים השונים, הכרה, חשיפה ועידוד על יצירתם באמצעות הפרסים שמוענקים להם.

פרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך: "בשם כל סגל ביה״ס, עובדיו ותלמידיו, אני מתרגש לקבל את פרס ההוקרה מהפורום הדוקומנטרי בישראל, על ההכרה בעבודה האיכותית, האמיצה והנחושה של ביה״ס והפסטיבל שלו. תמיד אמרתי שהמכללה האקדמית ספיר, ואני בתוכה, היא נס יומיומי. לא ידעתי עד כמה הנס הזה יעמוד למבחנים כל כך קשים. יחד עם העוטף כולו אנו עומדים בהם באומץ ובכבוד. תודה".

אות ההוקרה יוענק במסגרת טקס פרסי הפורום הדוקומנטרי שייערך ב-19 בפברואר.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכה מעטפות
הגלריה לאמנות במכללת ספיר, הפועלת במסגרת המחלקה לאמנות, מתחדשת ופותחת את שעריה. על תכנית התערוכות החדשה אמונה האוצרת לאה אביר, מרצה במחלקה. התערוכה הפותחת היא ראשונה בסדרת התערוכות מעטפות, שבה בכל תערוכה מדמיין/ת יוצר או יוצרת את חלל הגלריה מחדש, ומזמין אמניות ואמנים נוספים להתארח בו ולהציג בו מעבודותיהם/ן. כל תערוכה משמשת מסד רעיוני ופיזי לאירוח ולשיתוף פעולה, והעבודות נשזרות זו בזו ויוצרות מרקם עשיר ומרובד.
שיח גלריה בתערוכה זיכרון מתקדם לעתיד
התערוכה "זיכרון מתקדם לעתיד" (כשם שירו של יהודה עמיחי) הוצגה בגלריה הלימודית בחודש האחרון. קיום התערוכה התקיים בזכות תמיכת מיזם "פועלים לעתיד" - יוזמה משותפת של המכללה האקדמית ספיר ובנק הפועלים, שנועדה לחזק את החיבור בין הסטודנטים, הקהילה והאזור, ולתמוך בצמיחה, חוסן והזדמנויות חדשות בעוטף. התערוכה עסקה במתח שבין זיכרון לעתיד, בין ההתמודדות עם מציאות פצועה לבין היכולת להמשיך ליצור, לדמיין ולפעול.