השבוע התקיים במכללה האקדמית ספיר אירוע שיא - ״צו-8 לדרום״.

״סיירת המנכ״לים״ של ״ישראל מתגייסת״ ירדה לסיור בעוטף עזה והתכנסה בקמפוס שלנו, כדי לקדם כיווני חשיבה חדשים על הדרכים בהן נוכל לקדם את עוטף ישראל ביום שאחרי המלחמה, וגם במהלכה. אנחנו מתגאים לארח ולקחת חלק זה בשיתוף פעולה ראשון מסוגו בין הצבא למגזר העסקי והפילנתרופי, על רקע האסון הגדול ביותר שידעה מדינת ישראל מעודה.

עו״ד גלעד שר, יו״ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית ספיר:
״מנהלת התקומה, ראשי השלטון המקומי והאזורי, נשות ואנשי ישראל מתגייסת. אנו מזמינים אתכם/ן לראות במכללה האקדמית ספיר בית. עבודתנו המשותפת בשיקום העוטף תשפיע באופן ישיר על מדינת ישראל ותהווה דוגמה ומופת להתחדשות ולצמיחה לאחר השבת השחורה.

ספיר, המוסד האקדמי היחיד באזור עוטף ישראל אשר מתפקד תחת אש כבר 22 שנים. בשבעה באוקטובר קהילת ספיר חטפה מכה קשה. למרות השבר והכאב, הוכיחה הקהילה את חוסנה כשפתחה את שנת הלימודים הנוכחית ראשונה מבין המוסדות האקדמיים.

ספיר מהווה עבור 120 אלף תושבות ותושבי הדרום עוגן להשכלה, לתעסוקה, לחוסן, לחינוך, לסביבה ולקהילה. היא המעסיק הגדול בנגב המערבי; ולמעלה ממחצית מעובדיה הם תושבי עוטף ישראל. אנו תקווה שהרעיונות והיוזמות שהועלו היום לדיון בקמפוס האקדמי ספיר, יהפכו במהרה למעשים.

פרופ׳ ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר:
״המכללה האקדמית ספיר שמחה לארח את פורום ישראל מתגייסת. כמכללה הציבורית הגדולה בארץ והמעסיק הגדול באזור, ספיר היא מקום המפגש המדויק לחיבור ופעילות משותפת של ארגוני החברה האזרחית והעסקית, ממשלה, פילנתרופיה והשלטון המקומי והאזורי.
אני מודה למשה אדרי, ראש מנהלת תקומה על אמירתו הברורה שהמכללה האקדמית ספיר היא עוגן לתקומת האזור. יחד, בשיתוף פעולה נצמיח מחדש את עוטף ישראל כמוקד חדש של ציונות, חדשנות ומצוינות.״

את הדברים אמרו עו״ד גלעד שר ופרופ׳ ניר קידר במהלך אירוע 'צו 8 לדרום', שנערך היום במכללה האקדמית ספיר, אותו הוביל המיזם הלאומי ״ישראל מתגייסת״ ובשיתוף פיקוד העורף, נשיאות המגזר העסקי, השלטון המקומי, השלטון האזורי, קרן היסוד, ו-IATI.

קצינות וקצינים לומדים בספיר
לאחרונה החל מיזם חדש שך שיתוף פעולה בין המכללה האקדמית ספיר לבין צה"ל, בו קצינים וקצינות מכלל יחידות הצבא מגיעים לספיר להשתלמויות בתחומי חברה, רוח וזהות בדגש על הנעשה בנגב המערבי מתחילת המלחמה. במסגרת ההשתלמויות, עוברים המשתתפים מפגשי שיח, הרצאות, סיורים והדרכות המועברות ע"י מרצים ואנשי סגל של מכללת ספיר ותושבי הנגב המערבי. בין המרצים: פרופ' ניר קידר - נשיא מכללת ספיר, ששוחח עם הקצינות והקצינים על ערך הממלכתיות בחברה הישראלית ועתיד הנגב המערבי, שירה לפידות - ראשת התכנית לתואר שני בלימודי תרבות, תא"ל במיל' רונן מנליס - דובר צה"ל לשעבר, לי נעים - כתבת חדשות 12 ומרצים נוספים. את ההשתלמות חותמי
תואר שני במשפטים
לראשונה בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר - תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M) שתפתח בשנת הלימודים הקרובה. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר משיק לראשונה תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M), ללא תזה, בהתמחות בלימודי משפט, מידע וטכנולוגיה שתפתח באביב תשפ"ה (מרץ 2025). עידן המידע והפריחה הטכנולוגית משנים את פני החברה המודרנית בצורה דרמטית, בתחומי החיים השונים - חברתי, כלכלי ופוליטי. שינויים אלו מאתגרים חלק ניכר מתפיסות היסוד של המשפט המסורתי, ומחייבים חשיבה מחודשת ועיצוב פתרונות משפטיים ראויים בכל תחומי המשפט.