השבוע התקיים במכללה האקדמית ספיר אירוע שיא - ״צו-8 לדרום״.

״סיירת המנכ״לים״ של ״ישראל מתגייסת״ ירדה לסיור בעוטף עזה והתכנסה בקמפוס שלנו, כדי לקדם כיווני חשיבה חדשים על הדרכים בהן נוכל לקדם את עוטף ישראל ביום שאחרי המלחמה, וגם במהלכה. אנחנו מתגאים לארח ולקחת חלק זה בשיתוף פעולה ראשון מסוגו בין הצבא למגזר העסקי והפילנתרופי, על רקע האסון הגדול ביותר שידעה מדינת ישראל מעודה.

עו״ד גלעד שר, יו״ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית ספיר:
״מנהלת התקומה, ראשי השלטון המקומי והאזורי, נשות ואנשי ישראל מתגייסת. אנו מזמינים אתכם/ן לראות במכללה האקדמית ספיר בית. עבודתנו המשותפת בשיקום העוטף תשפיע באופן ישיר על מדינת ישראל ותהווה דוגמה ומופת להתחדשות ולצמיחה לאחר השבת השחורה.

ספיר, המוסד האקדמי היחיד באזור עוטף ישראל אשר מתפקד תחת אש כבר 22 שנים. בשבעה באוקטובר קהילת ספיר חטפה מכה קשה. למרות השבר והכאב, הוכיחה הקהילה את חוסנה כשפתחה את שנת הלימודים הנוכחית ראשונה מבין המוסדות האקדמיים.

ספיר מהווה עבור 120 אלף תושבות ותושבי הדרום עוגן להשכלה, לתעסוקה, לחוסן, לחינוך, לסביבה ולקהילה. היא המעסיק הגדול בנגב המערבי; ולמעלה ממחצית מעובדיה הם תושבי עוטף ישראל. אנו תקווה שהרעיונות והיוזמות שהועלו היום לדיון בקמפוס האקדמי ספיר, יהפכו במהרה למעשים.

פרופ׳ ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר:
״המכללה האקדמית ספיר שמחה לארח את פורום ישראל מתגייסת. כמכללה הציבורית הגדולה בארץ והמעסיק הגדול באזור, ספיר היא מקום המפגש המדויק לחיבור ופעילות משותפת של ארגוני החברה האזרחית והעסקית, ממשלה, פילנתרופיה והשלטון המקומי והאזורי.
אני מודה למשה אדרי, ראש מנהלת תקומה על אמירתו הברורה שהמכללה האקדמית ספיר היא עוגן לתקומת האזור. יחד, בשיתוף פעולה נצמיח מחדש את עוטף ישראל כמוקד חדש של ציונות, חדשנות ומצוינות.״

את הדברים אמרו עו״ד גלעד שר ופרופ׳ ניר קידר במהלך אירוע 'צו 8 לדרום', שנערך היום במכללה האקדמית ספיר, אותו הוביל המיזם הלאומי ״ישראל מתגייסת״ ובשיתוף פיקוד העורף, נשיאות המגזר העסקי, השלטון המקומי, השלטון האזורי, קרן היסוד, ו-IATI.

בית הספר לאמנויות הקול והמסך זכה באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי, וסרט הגמר ׳שמעי קלמי׳ של בוגרת בית הספר זכה בקטגוריית סרט הסטודנטים הטוב ביותר בטקס פרסי הפורום הדוקומנטרי לשנת 2023. בטקס שנערך אתמול (ב׳) במרכז בתרבות אניס ביפו, זכה בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי. בוועדת הפרס נימקו כי ״בית הספר הפך עם השנים לחלק משמעותי וחשוב בעיר שדרות ובשאר יישובי העוטף, רבים מתלמידיו ובוגריו מגיעים מהדרום ונשארים לעבוד וללמד בדרום.
חדש על המדף - במילא גורלך נחרץ
ספר חדש לנורית גרץ, פרופ' מן המניין במחלקה לתרבות - יצירה והפקה - "ממילא גורלך נחרץ". מעל לשלושה מיליון איש כבר מתו בעולם, מספר הנדבקים בישראל הגיע לשני מיליון מאתיים, ראש הממשלה הכריז על תקנות חירום לסגר כללי, ואני עוברת מאוראן לפירנצה, ומפירנצה לאתונה ועוד אחורה, ומגיעה בסופו של דבר למגפה בתבאי, שהתרחשה במאה החמישית לפני הספירה במחזה של סופוקלס, אדיפוס המלך.