ניסים בר-אל, חבר הועד המנהל במכללה האקדמית ספיר קיבל את "אות הנשיא להתנדבות" לשנת תשפ"ג

ביום רביעי האחרון, היזם החברתי, מייסד עמותת "יוזמות עתיד", חבר הוועד המנהל ויו״ר מרכז חי״ בספיר במכללה האקדמית ספיר,  ניסים בר-אל, זכה ב"אות הנשיא להתנדבות" לשנת תשפ"ג. אות הנשיא הוענק לבר-אל על פועלו להעצמת נשים מכלל גווני הפסיפס הישראלי בדרכן לעצמאות כלכלית, ומוביל תכניות ליזמות וחדשנות בפריפריה.

בטקס חגיגי שהתקיים בבית הנשיא,  נשיא המדינה, יצחק הרצוג, העניק את "אות הנשיא להתנדבות" לשנת תשפ"ג, ל-12 יחידים וארגונים שפעלו למען חיזוק החוסן הישראלי ולבניית קשרים בחברה הישראלית.  ההמלצות על מקבלי האותות התקבלו מן הציבור כולו והזוכים נבחרו בהמלצתה של וועדה מייעצת שמונתה על ידי נשיא המדינה ומורכבת מאנשי ציבור וחברה. לצד בר-אל זכו אמאל אבו אלקום, ים קרפ, אורן אור ביטון, דוד הגר, אביבה חלבי, קופטאן חלבי, צילית יעקבסון, החממה האקולוגית עין שמר, טק קריירה, סהר קשב ברשת ושער שווין.

אות הנשיא להתנדבות הוא מיזם הפועל משנת 1974, ונוסד בתקופתו של הנשיא הרביעי למדינת ישראל, פרופסור אפרים קציר ז"ל. המיזם מתקיים בשיתוף פעולה של בית הנשיא והמועצה הישראלית להתנדבות, שבראשה עמד עשרות שנים אל"מ (במיל') ד"ר ברוך לוי שהלך לעולמו לאחרונה.

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "המכללה האקדמית ספיר מתגאה ושמחה בזכייתו של חברנו ניסים בר-אל, חבר הוועד המנהל, באות הנשיא להתנדבות. ניסים הוא לא רק דוגמא ומופת למתנדב שתורם רבות לחברה, אלא גם יזם חברתי מוביל שממציא ומוציא לפועל דפוסים חדשים של עשייה חברתית. גם בספיר מוביל ניסים תפיסה חדשניות של עשייה אקדמית וחברתית, שאנו מיישמים במרכז החדשנות והיזמות בספיר שניסים היה מיוזמיו ומקימיו".

הענקת אות הנשיא להצטיינות

עמותת ‘יוזמות עתיד, אותה ייסד בר-אל, הוקמה במטרה לצמצום הפערים החברתיים במדינת ישראל וזאת באמצעות העצמת נשים ומתן כלים אשר יסייעו להן להקים ולפתח עסק. העמותה מלווה נשים בעלות יוזמה, המעוניינות להפוך רעיון ראשוני, לכדי עסק עצמאי. ‘יוזמות עתיד’ מאפשרת לאלפי נשים בישראל - יהודיות, ערביות, חילוניות, חרדיות, עולות חדשות, בדואיות, דרוזיות ואחרות, להקים עסק עצמאי באמצעות מערך תמיכה וליווי רב מימדי.

מרכז ח"י בספיר - הוא מרכז אקדמי ליזמות וחדשנות. בליבת העשייה מצויה תכנית שנתית פורצת דרך, הכוללת מעבדות חדשנות ויזמות, המקדמות פיתוח מיזמים של סטודנטים, מרצים, עובדי מכללה ותושבי הסביבה יחד עם שותפים מן התעשייה. מרכז ח"י בספיר מהווה חוד חנית לאקדמיה, מייצר מפגש אמיתי ורלוונטי ביותר, בין הסטודנטים לתעשייה ואתגריה ומקנה להם מיומנויות לעבודה והתפתחות בעולם החדש.

צילום: חיים צח, לע"מ

חלוקת מלגת שוקן למצטיינת בית ספר למשפטים בספיר
קרן שוקן העניקה ל-8 סטודנטיות וסטודנטים בבית הספר למשפטים בספיר מלגת הצטיינות על סך 5,000 דולר. המלגה נועדה לאפשר למצטיינות ולמצטיינים להשקיע את זמנם ומרצם בלימודים האקדמיים. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר פתח את שעריו בשנת 2009; הוא נשען על יסודות רעננים בעלי מעוף ותעוזה, על השכלה משפטית עדכנית ויישומית, ידע רחב בחקיקה ופסיקה והכרות מעמיקה עם יסודות המשפט וההליכים המעצבים את השיטה המשפטית. בד בבד מאופיין בית הספר במחויבות עמוקה לנושאים חברתיים עקרוניים, לזכויות האדם ולאזרחות מעורבת.
בשבוע שעבר (ד') נפתחה תערוכה חדשה של בית ספר לאמנות - אחות רחמנייה, המציגה את עבודותיה של האמנית מירב הימן. אוצרות: שירה פרידמן. התערוכה מתארחת בגלריית טרומפלדור של המחלקה לאמנויות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בעיר העתיקה באר-שבע. העבודות בתערוכה משתייכות לתקופה המוקדמת ביצירתה של מירב הימן, ומתארות מצבי קיצון ואבסורד במרחבים ציבוריים ובחללים ביתיים אינטימיים. העבודות חושפות את גבולותיה של האינטימיות, משרטטות את תוואי הקשרים האנושיים ומדגישות את הפגיעוּת האנושית ואת התלות האנושית ההדדית. המפגשים המתועדים בהן מפנים תשומת לב לזיקה שבין אינטימיות, כוח ונורמות חברתיות.