השקת תכנית 'פרקטיקה בספיר 2023'  של מרכז החדשנות והיזמות - חי בספיר ועמותת יוזמות עתיד

30.4 | 08:30-19:30 | מרחב ה-eXlab, המכללה האקדמית ספיר

החודש הושקה חגיגית תכנית 'פרקטיקה בספיר' 2023 של מרכז חי בספיר – מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר ועמותת יוזמות עתיד.

במסגרת התכנית, מתקיימת סדרת הרצאות מרתקות שמטרתן, מתן כלים פרקטיים להצלחה עבור סטודנטים, לצד בעלי ובעלות עסקים מהמרחב. ניתן להגיע למספר הרצאות או לכולן. התכנית פרוסה על פני סמסטר אביב- קיץ והכניסה להרצאות היא ללא עלות, בהרשמה מראש.

בתאריך ה 30.04.23 יתקיים יום הרצאות מרוכז.

ההרצאות שיתקיימו:
08:30- 11:30 - ניהול קהילות - מרינה קיגל, מומחית בתחום ניהול קהילות ויצירת תוכן

11:15- 13:45 - איך להשתמש ב(חינם) במפות חום, כדי למכור יותר ולהבין את הלקוחות שלכם - ד"ר אוהד שקד, ראש ההתמחות לשיווק טכנולוגיות, מידע ותקשורת (ICT) במחלקה לשיווק טכנולוגי, יזם, מרצה וחוקר.

14:15- 16:45 - עמידה מול קהל ושפת גוף לבעלי עסקים, סבב ראשון' אור אהרוני, האקדמיה לרטוריקה

17:00- 19:30 - עמידה מול קהל ושפת גוף לבעלי עסקים, סבב שני' אור אהרוני, האקדמיה לרטוריקה

'פרקטיקה בספיר' היא תכנית ייחודית המעודדת יזמות בקהילת הנגב המערבי, התכנית מקנה כלים מעשיים, במעטפת אקדמית, לביסוס עסק ולצמיחתו.  התכנית מיועדת לגברים ונשים מכל הגילאים, בעלי רוח יזמית השואפים להקים עסקים מצליחים ולהשיג עצמאות כלכלית. התכנית מורכבת משלושה ממדים משולבים: יזמות כמקצוע, הפסיכולוגיה של היזמות, ועידוד בניית נטוורקינג וחיבור לקהילה יזמית.
במסגרת המפגשים, ירכשו המשתתפים כלים עיוניים ומעשיים הדרושים לצמיחה והתפתחות. בין ההרצאות:
ניהול קהילות, סדנת עמידה מול קהל google tools בשירות העסק וחשיפה לכלי משוב אחרים, כתיבה שיווקית באמצעות בינה מלאכותית, מיומנויות שפת גוף, יסודות המימון - שוק ההון בישראל, zapier ואוטומציה לעסקים, חוזים חכמים ובלוקצ'יין ושילובם ביזמות ובמשפט, ניהול משרד עו"ד קטן.

בית הספר לאמנויות הקול והמסך זכה באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי, וסרט הגמר ׳שמעי קלמי׳ של בוגרת בית הספר זכה בקטגוריית סרט הסטודנטים הטוב ביותר בטקס פרסי הפורום הדוקומנטרי לשנת 2023. בטקס שנערך אתמול (ב׳) במרכז בתרבות אניס ביפו, זכה בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי. בוועדת הפרס נימקו כי ״בית הספר הפך עם השנים לחלק משמעותי וחשוב בעיר שדרות ובשאר יישובי העוטף, רבים מתלמידיו ובוגריו מגיעים מהדרום ונשארים לעבוד וללמד בדרום.
חדש על המדף - במילא גורלך נחרץ
ספר חדש לנורית גרץ, פרופ' מן המניין במחלקה לתרבות - יצירה והפקה - "ממילא גורלך נחרץ". מעל לשלושה מיליון איש כבר מתו בעולם, מספר הנדבקים בישראל הגיע לשני מיליון מאתיים, ראש הממשלה הכריז על תקנות חירום לסגר כללי, ואני עוברת מאוראן לפירנצה, ומפירנצה לאתונה ועוד אחורה, ומגיעה בסופו של דבר למגפה בתבאי, שהתרחשה במאה החמישית לפני הספירה במחזה של סופוקלס, אדיפוס המלך.