במהלך סמסטר ב' צפויות לצאת מטעם בית הספר לעבודה סוציאלית 4 משלחות של סטודנטיות וסטודנטים בשנה ג', לטובת לימודים והכשרות מעשיות באירופה.

סה"כ יצאו מטעם בית הספר השנה כ-50 סטודנטים ו-5 אנשי סגל. בית הספר גאה מאוד לקדם למידה בינלאומית משמעותית ולפתח קשרים בינלאומיים. בבית הספר נעשתה עבודה רבה ומאומצת לביסוס שיתופי הפעולה הבינלאומיים ולקראת יציאת משלחות אלה נחתמו הסכמים חשובים מאוד, בחסות ארסמוס אירופה.

סטודנטים באשכול הבינלאומי יצאו לדרזדן שבגרמניה בליווי ד"ר רבקה רנץ. במהלך השבוע הן הסטודנטים הגרמניים והן הסטודנטים הישראליים יציגו פרזנטציות על סוגיות חברתיות בינלאומיות, כמו כן יתנהל שיח בקבוצות קטנות של סטודנטים משתי המדינות, יבקרו בשירותים חברתיים ובמרכזי פליטים.

במסגרת קורס בחירה בינלאומי בנושא טראומה יצאו סטודנטים לברלין שבגרמניה בליווי פרופ' אורית נוטמן-שורץ. שם יעברו הרצאות וסדנאות סביב נושא הטראומה. כחלק משיתוף הפעולה עם האוניברסיטה בברלין, פרופ' אורית נוטמן-שורץ תיתן הרצאות לסטודנטים הישראלים והגרמניים יחד.

לשבוע בינלאומי המתקיים באוניברסיטת אמדן בגרמניה הוזמנו סגל וסטודנטים מאוניברסיטאות שונות בעולם, במהלך שבוע זה הם ישתתפו בסדנאות, בהרצאות ודיונים סביב עבודה סוציאלית בינלאומית. מטעם בית הספר יצאו ד"ר אלווין לנדר וד"ר עינב שגב יחד עם סטודנטים שנה ג'.

סטודנטים באשכול טראומה לאומית יצאו לכרונינגן שבהולנד בלווי ד"ר יעל הוכמן. בשבוע זה יעברו סדנאות והרצאות באוניברסיטה בכרונינגן בדגש על טראומה, עבודה סוציאלית ובריאות.

האם מקדונלד'ס עלולה לסגור את סניפיה בארץ בגלל המלחמה? "ההחלטה של מקדונלד'ס העולמית לרכוש את המסעדות שלה מהזכיין הישראלי עמרי פדן אינה תמרון אסטרטגי בודד. על סמך החלטותיה בעבר, יש סיכוי סביר שהשלב הבא יהיה סגירת סניפי החברה בארץ." מאמר חדש לד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי ולנועה ברנע לוי, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. למאמר המלא במעריב עסקים
המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.