במהלך סמסטר ב' צפויות לצאת מטעם בית הספר לעבודה סוציאלית 4 משלחות של סטודנטיות וסטודנטים בשנה ג', לטובת לימודים והכשרות מעשיות באירופה.

סה"כ יצאו מטעם בית הספר השנה כ-50 סטודנטים ו-5 אנשי סגל. בית הספר גאה מאוד לקדם למידה בינלאומית משמעותית ולפתח קשרים בינלאומיים. בבית הספר נעשתה עבודה רבה ומאומצת לביסוס שיתופי הפעולה הבינלאומיים ולקראת יציאת משלחות אלה נחתמו הסכמים חשובים מאוד, בחסות ארסמוס אירופה.

סטודנטים באשכול הבינלאומי יצאו לדרזדן שבגרמניה בליווי ד"ר רבקה רנץ. במהלך השבוע הן הסטודנטים הגרמניים והן הסטודנטים הישראליים יציגו פרזנטציות על סוגיות חברתיות בינלאומיות, כמו כן יתנהל שיח בקבוצות קטנות של סטודנטים משתי המדינות, יבקרו בשירותים חברתיים ובמרכזי פליטים.

במסגרת קורס בחירה בינלאומי בנושא טראומה יצאו סטודנטים לברלין שבגרמניה בליווי פרופ' אורית נוטמן-שורץ. שם יעברו הרצאות וסדנאות סביב נושא הטראומה. כחלק משיתוף הפעולה עם האוניברסיטה בברלין, פרופ' אורית נוטמן-שורץ תיתן הרצאות לסטודנטים הישראלים והגרמניים יחד.

לשבוע בינלאומי המתקיים באוניברסיטת אמדן בגרמניה הוזמנו סגל וסטודנטים מאוניברסיטאות שונות בעולם, במהלך שבוע זה הם ישתתפו בסדנאות, בהרצאות ודיונים סביב עבודה סוציאלית בינלאומית. מטעם בית הספר יצאו ד"ר אלווין לנדר וד"ר עינב שגב יחד עם סטודנטים שנה ג'.

סטודנטים באשכול טראומה לאומית יצאו לכרונינגן שבהולנד בלווי ד"ר יעל הוכמן. בשבוע זה יעברו סדנאות והרצאות באוניברסיטה בכרונינגן בדגש על טראומה, עבודה סוציאלית ובריאות.

חלוקת מלגת שוקן למצטיינת בית ספר למשפטים בספיר
קרן שוקן העניקה ל-8 סטודנטיות וסטודנטים בבית הספר למשפטים בספיר מלגת הצטיינות על סך 5,000 דולר. המלגה נועדה לאפשר למצטיינות ולמצטיינים להשקיע את זמנם ומרצם בלימודים האקדמיים. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר פתח את שעריו בשנת 2009; הוא נשען על יסודות רעננים בעלי מעוף ותעוזה, על השכלה משפטית עדכנית ויישומית, ידע רחב בחקיקה ופסיקה והכרות מעמיקה עם יסודות המשפט וההליכים המעצבים את השיטה המשפטית. בד בבד מאופיין בית הספר במחויבות עמוקה לנושאים חברתיים עקרוניים, לזכויות האדם ולאזרחות מעורבת.
בשבוע שעבר (ד') נפתחה תערוכה חדשה של בית ספר לאמנות - אחות רחמנייה, המציגה את עבודותיה של האמנית מירב הימן. אוצרות: שירה פרידמן. התערוכה מתארחת בגלריית טרומפלדור של המחלקה לאמנויות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בעיר העתיקה באר-שבע. העבודות בתערוכה משתייכות לתקופה המוקדמת ביצירתה של מירב הימן, ומתארות מצבי קיצון ואבסורד במרחבים ציבוריים ובחללים ביתיים אינטימיים. העבודות חושפות את גבולותיה של האינטימיות, משרטטות את תוואי הקשרים האנושיים ומדגישות את הפגיעוּת האנושית ואת התלות האנושית ההדדית. המפגשים המתועדים בהן מפנים תשומת לב לזיקה שבין אינטימיות, כוח ונורמות חברתיות.