בשבוע שעבר התקיים ביקור של סטודנטיות מהמגזר הבדואי מהמכללה אקדמית ספיר בחברת ההייטק Salesforce.

הסיור אורגן בשיתוף הפורום הפמיניסטי במכללה האקדמית ספיר ותכנית שער לאקדמיה, והיה פתוח לכלל הסטודנטיות הבדואיות במכללה. מטרת הסיור הייתה לחשוף אותן לחברות ההייטק בישראל ולתפקידים המותאמים לתואר בשיווק טכנולוגי, ניהול תעשייתי, רב תחומי, מנהל ומדיניות ציבורית ועוד.

במהלך הסיור, נחשפו הסטודנטיות לעולם ההייטק והשתתפו בפאנל קריירה ב-Salesforce, שהועבר על ידי בכירות בחברה. לאחר מכן, הסטודנטיות עברו סדנת פיתוח קריירה, שכללה הסבר על כתיבת קורות חיים, ניהול פרופיל לינקדאין וטיפים מנצחים בזמן הגעה לראיון עבודה. הסטודנטיות גילו עניין רב ושאלו שאלות חשובות בנוגע להשתלבותן בחברות ההייטק.

לדברי ד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי במכללה האקדמית ספיר: אנו במחלקה לשיווק טכנולוגי רואים חשיבות רבה בהעצמת נשים בכלל ובדואיות בפרט, ושואפים לקידום השתלבותן בשוק התעסוקה ובתחום ההייטק בפרט. מטרתנו היא לאפשר לסטודנטיות שלנו "לכתוב את הסיפור שלהן" על ידי מתן כלים שיאפשרו להן לנצל את ההזדמנויות העומדות בפניהן. כמי שמכיר באופן אישי את הסטודנטיות במחלקה שלי, אין לי ספק שהן יגיעו רחוק בתחום התעסוקה ולכן אני מאמין שהצעד הראשון הוא לאפשר להן, לצד לימודים אקדמיים, לחוות באופן מעשי את עולם ההייטק. לאור זאת, ולאור ההצלחה הגדולה בביקור בחברת Salesforce, אנו במחלקה נמשיך לטפח את הקשר עם הפורום הפמיניסטי בראשות ד"ר סיגל נגר-רון ותכנית "שער לאקדמיה" בראשותו של מר עאמר אזברגה, ונארגן סדנאות וסיורים נוספים, לצד קורסים אקדמיים, העוסקים בפמיניזם ומגדר.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

טלי ריאבוי_המלחמה בשינה_2024_03.46 דק_סטילס מוידיאו_01_מתוך התערוכה אומת הזרים
בתערוכה יוצגו עבודתן של שבע סטודנטיות, אשר משקפות התמודדות אישית ומלאכת אמנות, שאפשרה קירבה גופנית וקרבה רגשית בעשייתן. בשל המצב הביטחוני, תערוכת הבוגרות מתארחת השנה בגלריית המדרשה. הסטודנטיות המציגות: שרה אבו כף, מרים אלכמלאת, אפרת גל-נור, אנואר ז'ור, נירית קינן כהן, ורה פבלוב, טלי ריאבוי מנחה ואוצרת התערוכה: סמדר לוי עבודות האמנות בתערוכת בוגרות 2024 משקפות התמודדות אישית ומלאכת אמנות, שדרשה ואף אפשרה קירבה גופנית, כמו-גם קרבה רגשית בעשיית האמניות. וככאלה, הן גם ויתרו על גימור מהוקצע ושומרות על גולמיות עשייתן.
מתוך סרט האנימציה מקק בבימוי יונתן השילוני
האנימטור הישראלי שעובד עם דיסני ומלמד את הדור הבא של היוצרים השילוני, בן 35 מתל אביב, מביא עמו ניסיון של חמש שנים כמרצה בקורסי הנחייה כיתתית לסרט גמר ובימוי לאנימציה ותסריט לסרט גמר בבית הספר. השילוני, בוגר תואר ראשון באנימציה מהמכללה האקדמית ספיר, החל את דרכו המקצועית במעבדה לאנימציה בירושלים. לאחר מכן, הצטרף לצוות בהפקה ישראלית של ניקולונדיאון, שם צבר ניסיון משמעותי. בהמשך, עבר לעבוד עם סטודיו Brown Bag האירי, שם הוא עובד עד היום ויוצר סדרות ילדים עבור חברות דיסני, נטפליקס, אמאזון ועוד.