בשבוע שעבר התקיים ביקור של סטודנטיות מהמגזר הבדואי מהמכללה אקדמית ספיר בחברת ההייטק Salesforce.

הסיור אורגן בשיתוף הפורום הפמיניסטי במכללה האקדמית ספיר ותכנית שער לאקדמיה, והיה פתוח לכלל הסטודנטיות הבדואיות במכללה. מטרת הסיור הייתה לחשוף אותן לחברות ההייטק בישראל ולתפקידים המותאמים לתואר בשיווק טכנולוגי, ניהול תעשייתי, רב תחומי, מנהל ומדיניות ציבורית ועוד.

במהלך הסיור, נחשפו הסטודנטיות לעולם ההייטק והשתתפו בפאנל קריירה ב-Salesforce, שהועבר על ידי בכירות בחברה. לאחר מכן, הסטודנטיות עברו סדנת פיתוח קריירה, שכללה הסבר על כתיבת קורות חיים, ניהול פרופיל לינקדאין וטיפים מנצחים בזמן הגעה לראיון עבודה. הסטודנטיות גילו עניין רב ושאלו שאלות חשובות בנוגע להשתלבותן בחברות ההייטק.

לדברי ד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי במכללה האקדמית ספיר: אנו במחלקה לשיווק טכנולוגי רואים חשיבות רבה בהעצמת נשים בכלל ובדואיות בפרט, ושואפים לקידום השתלבותן בשוק התעסוקה ובתחום ההייטק בפרט. מטרתנו היא לאפשר לסטודנטיות שלנו "לכתוב את הסיפור שלהן" על ידי מתן כלים שיאפשרו להן לנצל את ההזדמנויות העומדות בפניהן. כמי שמכיר באופן אישי את הסטודנטיות במחלקה שלי, אין לי ספק שהן יגיעו רחוק בתחום התעסוקה ולכן אני מאמין שהצעד הראשון הוא לאפשר להן, לצד לימודים אקדמיים, לחוות באופן מעשי את עולם ההייטק. לאור זאת, ולאור ההצלחה הגדולה בביקור בחברת Salesforce, אנו במחלקה נמשיך לטפח את הקשר עם הפורום הפמיניסטי בראשות ד"ר סיגל נגר-רון ותכנית "שער לאקדמיה" בראשותו של מר עאמר אזברגה, ונארגן סדנאות וסיורים נוספים, לצד קורסים אקדמיים, העוסקים בפמיניזם ומגדר.

בשבוע שעבר (ד') נפתחה תערוכה חדשה של בית ספר לאמנות - אחות רחמנייה, המציגה את עבודותיה של האמנית מירב הימן. אוצרות: שירה פרידמן. התערוכה מתארחת בגלריית טרומפלדור של המחלקה לאמנויות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בעיר העתיקה באר-שבע. העבודות בתערוכה משתייכות לתקופה המוקדמת ביצירתה של מירב הימן, ומתארות מצבי קיצון ואבסורד במרחבים ציבוריים ובחללים ביתיים אינטימיים. העבודות חושפות את גבולותיה של האינטימיות, משרטטות את תוואי הקשרים האנושיים ומדגישות את הפגיעוּת האנושית ואת התלות האנושית ההדדית. המפגשים המתועדים בהן מפנים תשומת לב לזיקה שבין אינטימיות, כוח ונורמות חברתיות.
אילוסטרציה: מנעולים סגורים ואחד פתוח על רקע ממוחשב
המכללה האקדמית ספיר פותחת לראשונה קורס ממונה הגנת פרטיות בחסות הרשות להגנת הפרטיות. המכללה האקדמית ספיר נבחרה לפתוח קורס "ממונה הגנת פרטיות" (DPO) בחסות הרשות להגנת הפרטיות. הקורס יעניק הכשרה מקיפה ויישומית בתחום זה כך שבוגריו יהיו בעלי הידע הדרוש על מנת לסייע לארגונים לעמוד בהוראות דיני ההגנה על מידע אישי בישראל ולהגן על פרטיות לקוחותיהם. הקורס הראשון יפתח בחודש נובמבר 2024 והוא מיועד לבעלי ובעלות תואר ראשון העוסקים בתחומים מגוונים. הקורס ינוהל על ידי ד"ר שרון בר-זיו ועו"ד רביד פטל מבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר, וישתתפו בו מיטב המומחים העוסקים בתחום.