ביום חמישי האחרון, 29.12.2022 התקיים בחנות הספרים "רידינג" בתל אביב טקס הענקת הפרסים של תחרות "חותמת אישית" לסיפורים קצרים 2022 על שם ענת דותן-עמר בשיתוף עמותת ע.נ.ת לעידוד נטיעות ספרותיות בנגב. יו"ר העמותה, עמירה דותן וחברת הוועד המנהל של העמותה, חנה קוצר-ספיר.

לתחרות נשלחו מאות סיפורים על ידי כותבים בראשית דרכם  מכל הארץ, כאשר נושא הסיפורים השנה היה "כדי להתחיל מהפכה..."

בטקס הוכרזו חמשת הזוכים הנרגשים, שזכו בפרסים כספיים בשווי כולל של 22 אלף שקלים. בכך הופך פרס "חותמת אישית" לאחד מהפרסים הספרותיים המרכזיים בארץ. לכותב/ת הסיפור הזוכה הוענק פרס כספי בסך 8,000 ₪ שלושה סיפורים מצטיינים נוספים זיכו את מחבריהם בפרס בסך 3,000 ₪ כל אחד. בנוסף, סיפור הטוב ביותר שהוגש על ידי סטודנט/ית בספיר, זיכה את יוצרו/ה בפרס בסך 5,000 ₪

בפרס הסיפור הזוכה זכה: נועם נוי עם סיפורו 'הים של ירושלים'. נועם בן 34, נולד וגדל בירושלים וכיום מתגורר בתל-אביב. בוגר לימודי תסריטאות בסם שפיגל ולימודי קולנוע בבית הספר לקולנוע בפראג. מתפרנס כמנהל קריאייטיב בחברת הייטק. כותב שירה ופרוזה ועובד בימים אלו על ספר ביכורים. שיריו וסיפוריו התפרסמו בבימות שונות, ביניהן "הארץ", כתבי העת "מאזניים", "גרנטה", "אררט" ועוד.

בפרס הסיפור הטוב ביותר שהוגש על ידי סטודנט/ית בספיר זכה: מנשה אדרי עם סיפורו "אדיר". אדרי בן 24, גר בקיבוץ ניר עוז.

בנוסף, הוענקו ציונים לשבח לשלושה סיפורים מצטיינים:

• הודיה פרידמן עם סיפורה 'מהפכות'. הודיה בת 34, גרה ברמת דוד. מורה בבית ספר דמוקרטי וסטודנטית לתואר שני בספרות וכתיבה באוניברסיטת חיפה.
  • שחר בלומנפלד עם סיפורו 'בייגלהבייגלהבייגלה'. בן 24, גר בירושלים. סטודנט למדעי המחשב באוניברסיטה העברית.
  • דניאל אושרי עם סיפורו 'נתניה'. בן 27, מתגורר בירושלים. לומד באוניברסיטה העברית בחוגים לספרות עברית ומקרא, ובמקביל לומד לתעודת הוראה במכון "כרם".

פאנל השופטים בתחרות חותמת אישית, מורכב מדמויות מובילות בעולם התרבות, הספרות והרוח: יו"ר חבר השופטים, העורך והמבקר יותם שווימר. צוות השופטים: הסופרת, החוקרת ומבקרת התרבות פרופ' נורית גרץ, הסופר והעורך סמי דואניס, העורכת מיכל חרמוני, הסופרת מיכל פיטובסקי, הסופר והמאייר צחי פרבר וחוקרת התרבות דר' נועה ששר.

תחרות "חותמת אישית" נערכת מזה תשע שנים. התחרות, שיזמה פרופ' נורית גרץ, היא חלק מחזון המכללה להעניק שוויון הזדמנויות, לעודד יצירה מקורית ולאפשר במה ליוצרים צעירים בתחילת דרכם. בכך לוקחת המכללה האקדמית ספיר חלק נרחב בקידומו ובעיצובו של עולם התרבות הישראלי.

לקריאת כל הסיפורים הזוכים.

האם מקדונלד'ס עלולה לסגור את סניפיה בארץ בגלל המלחמה? "ההחלטה של מקדונלד'ס העולמית לרכוש את המסעדות שלה מהזכיין הישראלי עמרי פדן אינה תמרון אסטרטגי בודד. על סמך החלטותיה בעבר, יש סיכוי סביר שהשלב הבא יהיה סגירת סניפי החברה בארץ." מאמר חדש לד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי ולנועה ברנע לוי, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. למאמר המלא במעריב עסקים
המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.