מינוי חדש במכללה האקדמית ספיר
ד"ר לאה שלף מונתה לראשת בית הספר לעבודה סוציאלית

לאה שלף הינה עובדת סוציאלית, פסיכותרפיסטית, מדריכה ומומחית בתחום בריאות הנפש. בעלת תואר דוקטור בעבודה סוציאלית מאוניברסיטה בר אילן, בנושא: לחץ, משאבים אישיים, מגדר, חוויה סובייקטיבית ותהליכים מאפשרי התאבדות אצל חיילים אובדניים. תואר שני בעבודה סוציאלית במגמה הקלינית מאוניברסיטת חיפה, בנושא: מעקב אחרי הסתגלותם של בוגרי פנימייה טיפולית לחיים מחוץ לפנימייה. ותואר ראשון בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת בן גוריון בנגב.

שלף שימשה כקצינת פסיכולוגיה בחיל האוויר בין השנים 1999-2016 עד לפרישה בדרגת סגן אלוף. בתפקידה האחרון שימשה כראש ענף פסיכולוגיה בחיל אוויר. בין יתר התפקידים, ניהלה את המרפאה הפסיכיאטרית בחיל האוויר ושימשה כמנחה מקצועית לכלל קציני בריאות הנפש, בנוסף לאחריות על תחום החירום הפסיכולוגי בחיל האוויר. התמחות בטיפול פרטני, התערבויות במשבר וטיפול בהפרעות דיכאון ואובדנות והפרעות פוסט-טראומטיות. תחומי המחקר שלה מתמקדים בהתאבדות והתנהגות אובדנית, מצוקות וחוסן, ופוסט טראומה בקרב חיילים, לוחמים ואנשי קבע. לאחר שחרורה מצה"ל שימשה כיועצת מחקר באגף השיקום משרד הביטחון. כיום מבצעת מילואים בחיל האוויר, ביחידה לתגובות קרב בצה"ל בטיפול בחיילים משוחררים הפונים בעקבות תסמינים של פוסט טראומה.

ד"ר לאה שלף, מתגוררת במועצה האזורית גדרות, נשואה ואם לארבעה ילדים בני 33, 28, 23, 20.

ד"ר לאה שלף, ראשת בית הספר לעבודה סוציאלית: "שמחה על הזכות להצטרף למכללה האקדמית ספיר ולבית הספר לעבודה סוציאלית. בית הספר לעבודה סוציאלית בספיר שם לו למטרה להכשיר סטודנטים להיות אנשי מקצוע בעלי מודעות אישית וחברתית, עם יכולת התבוננות, המגלים גמישות, יוזמה וביקורתיות, הפועלים בהתאם לערכי המקצוע בשילוב של ידע תיאורטי והתנסותי התואם את הזמן והמקום בו הם נמצאים. הלימודים בבית הספר משלבים קורסים תיאורטיים, קורסי מחקר, קורסים יישומיים והכשרה מקצועית בשדה החל משנה א'. ייחודה של תכנית הלימודים הינה מעורבות חברתית והתמקדות בבעיות השעה. התכנית כוללת שבעה תחומים מרכזיים: טראומה בבית, טראומה לאומית, תעסוקה, שיקום פיזי, שיקום נפשי, זקנה, עבודה סוציאלית בחברה הערבית ועבודה סוציאלית בינלאומית. אני גאה להיות חלק בית ספר מקצועי ורלוונטי. מקווה להשתלב בחזון בית הספר ולהמשיך להוביל את הכשרתם של הסטודנטים להיות עובדים סוציאליים מקצועיים התורמים לפרט ולסביבה בה הם חיים. מקווה להצליח לשלב ולפתח ככל הניתן חברי סגל צעירים לתפקידים משמעותיים בבית הספר, וכן מקווה להמשיך ולהוביל את בית הספר להיות בית ספר המרחיב את עיסוקו מעבר להכשרת הסטודנט הבודד אל הקבוצה ואל הקהילות השונות על מאפייניהם המיוחדים והייחודיים, במיוחד באזור המורכב בו המכללה ממוקמת".

המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.
תוצאות בחינת ההסמכה בראיית חשבון: הסטודנטים של מכללת ספיר בראש עם 100 אחוזי מעבר. מועצת רואי החשבון פרסמה השבוע (יום ב') את ציוני בחינת ההסמכה בנושא חשבונאות פיננסית מתקדמת, שנערכה ב-13 בפברואר בבנייני האומה בירושלים, אליה ניגשו 681 נבחנים ונבחנות. 11 סטודנטים ממכללת ספיר ניגשו לבחינה בנושא חשבונאות פיננסית מתקדמת (מועד סתיו 2023) - וכולם עברו. מדובר בבחינת ההסמכה הראשונה שהתקיימה מאז פרוץ המלחמה. שיעור המעבר הכללי של כלל הנבחנים בבחינה עומד על 68%. לידיעה המלאה באתר גלובס