שבוע היזמות

אתמול (יום ב'), יצאו הסטודנטיות והסטודנטים במעבדות ובקליניקות של ח"י בספיר, מרכז חדשנות ויזמות, לסיורים לימודיים. הסיורים מתקיימים במסגרת התכנית האקדמית של ח"י בספיר, במסגרתם נחשפים המשתתפים לאתגרים ולפתרונות שונים מהשטח, בתחום המעבדה או הקליניקה שלהם.

מעבדת יזמות וחדשות בעידן המידע, יחד עם סטודנטים מצטיינים מהתמחות שיווק טכנולוגיות מידע ותקשורת, השתתפו בוועידת ישראל לטכנולוגיות מידע.
בין ברכות מהנשיא, סיפורים על טיסות לחלל ופאנל של הכרישים, הם שמעו על הפיתוחים האחרונים בתחום הבלוקצ'ין, טכנולוגיות למידה, סייבר וצעדים חשובים להקמת סטארט אפ מצליח בתחום. היעילים שבהם גם התחילו ליצר קשרים עם חברות, ארגונים ואנשים, שיעזרו להם במיזמים שלהם ובצעדים הראשונים בקריירה.

מעבדת יזמות וחדשנות בעידן המידע

המעבדה לתרבות סיירה בעיר העתיקה בבאר שבע. המשתתפים הכירו את פעילויות התרבות בעיר, נפגשו עם יזמי תרבות שפועלים בה וראו דוגמאות לשילוב בין אמנות וטכנולוגיה.

מעבדת תרבות בבאר שבע

מעבדת חינוך ופסיכולוגיה יצאה לסיור באיפכא - המרכז לחדשנות חינוכית בירושלים. הסטודנטים הכירו את המקום, שהתחיל כאילוץ והפך את החיסרון ליתרון. במסגרת הסיור, התנסו הסטודנטים בלמידה חוץ כיתתית – odt' תוך דגש על מיומנויות של שיתוף פעולה ועבודת צוות. המשימה הסופית שלהם הייתה לבנות ״מגן לביצה״ מחומרים נתונים, שיגן עליה מנפילה מקומה שנייה.

מעבדת חינוך ופסיכולוגיה באיפכא

מעבדת אגטק יצאו לסיור ומפגשים עם חקלאים בנגב המערבי וביקרו בחממה הטכנולוגית סאוט'-אפ בנר עם.

מעבדת אגריטק

הקליניקה השיווקית קלטה לקוח ראשון - החברה למתנ״סים, ויחד הם הולכים לטפל בפרויקט ארצי ראשון מסוגו.

קליניקה שיווקית ח"י בספיר

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.
3 שנות פעילות למיזם הלאומי אקדמיה - תעסוקה
נציגות מכובדת למכללה ההאקדמית ספיר בכנס לציון 3 שנות פעילות למיזם הלאומי אקדמיה - תעסוקה. המיזם הלאומי הייחודי של מרכז אדמונד דה רוטשילד לחיבור השכלה גבוהה ותעסוקה ומנהל תעסוקת אוכלוסיות במשרד העבודה פועל במכללת ספיר בהצלחה רבה כבר 3 שנים. במסגרתו נערכו פעולות רבות לקידום תעסוקתיות במחלקות הפיילוט, מפגשי סגל עם מעסיקים ובוגרים, שלוב סיורים, סדנאות הכנה לעולם העבודה במסגרת השיעורים, כנסים עם שותפים מהתעשייה והוטמעו קורסי רוחב לכלל הסטודנטים במיומניות הליבה. השנה, התקיים לראשונה שבוע קריירה עם עשרות סדנאות, פאנלים ויריד תעסוקה בו לקחו חלק למעלה מ-70 מעסיקים.