עו"ד טל קורמן מונתה לראש אגף אקדמיה תעסוקה

האגף הוקף בשותפות קרן אדמונד דה רוטשילד

עו"ד טל קורמן, גרה בלהבים, בזוגיות ואם לשתי בנות.

בעלת תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית מהרווארד, תואר ראשון במשפטים מהאוניברסיטה העברית והסמכה לייעוץ בהתפתחות קריירה מאוניברסיטת תל אביב.
בעלת 25 שנות ניסיון בתפקידי ניהול בכירים במגזר הציבורי, בחברה האזרחית ובאקדמיה. בין השאר כיהנה כמנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית בישראל, כמנהלת המשפט בשירות הקהילה באוניברסיטת תל אביב וכמנהלת מחוז הדרום של הסיוע המשפטי במשרד המשפטים. טל משמשת גם כיו"ר מועצת הבוגרים של קרן ווקסנר ישראל למנהיגות ציבורית.

תחומי עיסוקה התמקדו בשנים האחרונות ב: ליווי בתהליכי בחירת מקצוע, שינוי קריירה, ניהול משברים וריבוי קריירות; ליווי בוגרי.ות תכניות לפיתוח מנהיגות וקריירה ציבורית; ליווי מנהלים.ות בכירים.ות בתהליכי כניסה לתפקיד, הובלת שינוי, התפתחות מקצועית ופיתוח מסלולי קריירה בארגון; ליווי מקצועי של ארגון העוסק במנהיגות תעסוקתית לנשים חרדיות; פיתוח והנחייה של קורסים להכוונה בבחירת כיוון מקצועי; הנחיית מסעות שטח ללוחמי חוד בצה"ל לעיבוד חווית השירות הצבאי והכנה לאזרחות ולעולם התעסוקה; הנחיית סדנאות לפיתוח צוות ובניית קהילת משמעות לסגל הפיקוד ומחלקות הלוחמים בצה"ל; פיתוח תוכן מקצועי וארגון כנסים וימי עיון לא.נשי מקצוע בתחום הייעוץ תעסוקתי ופיתוח הקריירה; ניהול הקמת בית הספר לעתודה טכנולוגית במכללה האקדמית ספיר.

עו"ד טל קורמן, ראש אגף אקדמיה תעסוקה במכללה האקדמית ספיר: "שמחה על הזכות לשוב למכללת ספיר, שהייתה עבורי לא אחת בית מקצועי, שתרם להתפתחות הקריירה שלי.

האגף החדש, בשותפות קרן אדמונד דה רוטשילד, נועד למימוש המחויבות שלנו להכשרת בוגרות ובוגרים שמשלבים ידע אקדמי עם כישורים ומיומנויות שיבטיחו להם חיים של ערך, משמעות ורווחה כלכלית. זאת במטרה לאפשר להם להרחיב את תרומתם לעולם, בהלימה להתפתחות עולם התעסוקה והחברה, לצמצם פערים חברתיים ולתרום לצמיחה ולחיזוק החברה האזרחית.

האגף יתרום לשילוב מיטבי של האקדמיה ברצף ההתפתחות של מבוגרים צעירים,  החל ממערכת החינוך, עבור בשירות הצבאי (לקהילות שזה רלוונטי עבורן) ולעבר חיי העבודה והחברה. מטרות אלה יושגו על ידי הטמעת תודעה חדשה לגבי חשיבות הקשר בין אקדמיה לתעסוקה והענקת ארגז כלים ומיומנויות רלוונטיים לאורך תהליך רכישת ההשכלה הגבוהה. במקביל, יבוססו שיתופי פעולה עם מעסיקים באזור הנגב המערבי ומעבר לו, עם רשויות ממשלתיות ושלטון מקומי, הצבא, מוסדות אקדמיים נוספים וגורמים אזוריים אחרים. חיזוק הקשר בין האקדמיה לשוק התעסוקה ולחברה ייעשה בהתאמה לאופייה הייחודי של הקהילה הסטודנטיאלית שלנו, לאיכויותיה, לאתגרים שלפתחה ולשאיפותיה, שהאגף יסייע בטיפוחן ובהגשמתן".

האם מקדונלד'ס עלולה לסגור את סניפיה בארץ בגלל המלחמה? "ההחלטה של מקדונלד'ס העולמית לרכוש את המסעדות שלה מהזכיין הישראלי עמרי פדן אינה תמרון אסטרטגי בודד. על סמך החלטותיה בעבר, יש סיכוי סביר שהשלב הבא יהיה סגירת סניפי החברה בארץ." מאמר חדש לד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי ולנועה ברנע לוי, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. למאמר המלא במעריב עסקים
המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.