הפגיעה המתמשכת במערכות חיוניות שאמורות לספק הגנה חברתית פגעה ביכולת לעזור בתקופה זו, והאזרח נותר עירום ועריה.

לאחרונה אנו ערים לעלייה חדה ביוקר המחיה. כוח הקנייה שלנו בשוק החופשי הולך וקטן. עבור אותה משכורת שקיבלנו בעבר אנחנו מסוגלים לרכוש פחות מוצרי מזון, לצרוך פחות שירותים ומתקשים לעמוד בתשלומי שכר דירה או משכנתה. מדינת הרווחה היא מנגנון שפותח במאה ה־20, כדי לספק לאזרחים הגנה כלכלית־חברתית בדיוק מפני מצבים כמו המצב הנוכחי. בהנחה שכלכלת שוק חופשי נתונה מעצם טבעה לחוסר יציבות מתמיד, מדינת הרווחה אמורה באמצעות המערכות שלה לביטחון סוציאלי ובאמצעות השירותים החברתיים המקיפים שהיא מספקת, לספק מידת מה של הגנה מפני טלטלות השוק. אולם, השחיקה המתמשכת במערכות החיוניות של מדינת הרווחה הישראלית, פגעה באופן משמעותי ביכולת לספק לנו הגנה חיונית, ולפיכך האזרח נותר עירום ועריה מול עליית המחירים.

ד"ר נוגה פיטובסקי-נוה

למאמר המלא של ד"ר נוגה פיטובסקי־נוה, מרצה וחברת סגל בביה"ס לעבודה סוציאלית בספיר, בגלובס

קצינות וקצינים לומדים בספיר
לאחרונה החל מיזם חדש שך שיתוף פעולה בין המכללה האקדמית ספיר לבין צה"ל, בו קצינים וקצינות מכלל יחידות הצבא מגיעים לספיר להשתלמויות בתחומי חברה, רוח וזהות בדגש על הנעשה בנגב המערבי מתחילת המלחמה. במסגרת ההשתלמויות, עוברים המשתתפים מפגשי שיח, הרצאות, סיורים והדרכות המועברות ע"י מרצים ואנשי סגל של מכללת ספיר ותושבי הנגב המערבי. בין המרצים: פרופ' ניר קידר - נשיא מכללת ספיר, ששוחח עם הקצינות והקצינים על ערך הממלכתיות בחברה הישראלית ועתיד הנגב המערבי, שירה לפידות - ראשת התכנית לתואר שני בלימודי תרבות, תא"ל במיל' רונן מנליס - דובר צה"ל לשעבר, לי נעים - כתבת חדשות 12 ומרצים נוספים. את ההשתלמות חותמי
תואר שני במשפטים
לראשונה בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר - תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M) שתפתח בשנת הלימודים הקרובה. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר משיק לראשונה תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M), ללא תזה, בהתמחות בלימודי משפט, מידע וטכנולוגיה שתפתח באביב תשפ"ה (מרץ 2025). עידן המידע והפריחה הטכנולוגית משנים את פני החברה המודרנית בצורה דרמטית, בתחומי החיים השונים - חברתי, כלכלי ופוליטי. שינויים אלו מאתגרים חלק ניכר מתפיסות היסוד של המשפט המסורתי, ומחייבים חשיבה מחודשת ועיצוב פתרונות משפטיים ראויים בכל תחומי המשפט.