פרופ' אורית נוטמן שורץ, מונתה לתפקיד ראשת רשות המחקר וראשת ועדת מי"ה (מחקר, יצירה והוראה) במכללה האקדמית ספיר

פרופ' אורית נוטמן שורץ, מי שהקימה את בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ועמדה בראשו שנים רבות, מונתה לתפקיד ראשת רשות המחקר וראשת ועדת מי"ה (מחקר, יצירה והוראה) במכללה האקדמית ספיר.

פרופ' אורית נוטמן-שורץ, פרופ' מן המניין, דוקטור בעבודה סוציאלית ואנליטיקאית קבוצתית, הינה נציגת ישראל בארגון העולמי של בתי הספר לעבודה סוציאלית ובשיתוף הפעולה אירופאי במדע ובטכנולוגיה בנושא בריונות, הגירה ושילוב. כמו כן היא חברה בועדת ההיגוי העליונה של מרכז הידע והמחקר הלאומי בתחום ההערכות למצבי חרום.

פעילותה האקדמית מתבססת על ניסיונה כעובדת סוציאלית, מטפלת וחוקרת. מחקריה מתמקדים במצבי טראומה וחוסן אישיים וחברתיים, שכול ואובדן והכשרה לעבודה סוציאלית. בעבודתה בעוטף עזה קידמה את פיתוח המושגים התיאורטיים "מציאות משותפת" ו"חשיפה מתמשכת" לאיום בטחוני על אנשים בגילאים שונים, קהילות שונות, מטפלים ועובדי טראומה. מחקריה המשקפים את תרומתה המקצועית, הניבו כ-95 פרסומים וזיכו אותה ב-18 מענקים בינלאומיים ומקומיים לפיתוח ידע ותוכניות לימודים הרלוונטיות למצבי קונפליקט, משבר ואסון.

בשנת 2014 זכתה בפרס קטן ובשנת 2016 באות הוקרה מטעם כנסת ישראל, הקרן לידידות ואיגוד העובדים הסוציאליים על מאמציה פורצי הדרך לשילוב עבודה אקדמית ועבודה עם קהילות נזקקות.

בימים אילו יצא לאור ספר בעריכתה שכותרתו ״עבודה סוציאלית תחת אש: תיאוריה מחקר והתערבות״ המספר את סיפורם של תושבים החיים בצל מלחמה, אירועי טרור, הגירה ופליטות ובעיקר את סיפורה של עבודת הסיוע "תחת אש", המהווים יחד ביטוי רב-קולי ואישי לאתגרים הנגזרים מחיים ומעבודה בצל איום.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

האם מקדונלד'ס עלולה לסגור את סניפיה בארץ בגלל המלחמה? "ההחלטה של מקדונלד'ס העולמית לרכוש את המסעדות שלה מהזכיין הישראלי עמרי פדן אינה תמרון אסטרטגי בודד. על סמך החלטותיה בעבר, יש סיכוי סביר שהשלב הבא יהיה סגירת סניפי החברה בארץ." מאמר חדש לד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי ולנועה ברנע לוי, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. למאמר המלא במעריב עסקים
המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.