פרופ׳ אורית נוטמן שורץ, ראש בית הספר לעבודה סוציאלית בספיר, הוזמנה לאוניברסיטת קווינס בקנדה לשמש כחוקרת אורחת.

במהלך שהותה הרצתה הפני סגל האוניברסיטה ובפני בוגרים וסטודנטים על התפיסות אותן פיתחה בהקשר של מצבי טראומה וחוסן משותפים, והציגה את ממצאי מחקרה שבחן את השלכות ההתערבות מרחוק על תפיסת מגפת הקורונה כמציאות משותפת.

בנוסף, פרופ' נוטמן שורץ תרצה במסגרת סימפוזיון בינלאומי, שמופק ע"י גורמים ביפן, בנושא עבודה סוציאלית ומלחמה: שיתוף פעולה גלובלי בפרקטיקה ובחינוך לתמיכה באנשים שהותקו ממקומם. זאת בהקשר של 1,800 גולים אוקראינים, השוהים ביפן בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה.

פרופ' נוטמן שוורץ מרצה בנושא רילוקיישון כפוי מנקודות מבט פתולוגיות בריאותיות.

בית הספר לאמנויות הקול והמסך זכה באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי, וסרט הגמר ׳שמעי קלמי׳ של בוגרת בית הספר זכה בקטגוריית סרט הסטודנטים הטוב ביותר בטקס פרסי הפורום הדוקומנטרי לשנת 2023. בטקס שנערך אתמול (ב׳) במרכז בתרבות אניס ביפו, זכה בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי. בוועדת הפרס נימקו כי ״בית הספר הפך עם השנים לחלק משמעותי וחשוב בעיר שדרות ובשאר יישובי העוטף, רבים מתלמידיו ובוגריו מגיעים מהדרום ונשארים לעבוד וללמד בדרום.
חדש על המדף - במילא גורלך נחרץ
ספר חדש לנורית גרץ, פרופ' מן המניין במחלקה לתרבות - יצירה והפקה - "ממילא גורלך נחרץ". מעל לשלושה מיליון איש כבר מתו בעולם, מספר הנדבקים בישראל הגיע לשני מיליון מאתיים, ראש הממשלה הכריז על תקנות חירום לסגר כללי, ואני עוברת מאוראן לפירנצה, ומפירנצה לאתונה ועוד אחורה, ומגיעה בסופו של דבר למגפה בתבאי, שהתרחשה במאה החמישית לפני הספירה במחזה של סופוקלס, אדיפוס המלך.