המשוררת יונית נעמן, מרצה במחלקה לתקשורת זכתה בפרס 'מקום לשירה' ע"ש חיים גורי לשירה עברית 2022

אתמול (ג') הוכרז כי פרס 'מקום לשירה' ע"ש חיים גורי לשירה עברית 2022 יוענק למשוררים יונית נעמן, מרצה במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר ולעמוס נוי. זו השנה השנייה שבה מחולק הפרס. הפרס הוא עבור שירה פורצת דרך, למשורר שתרם לעשייה הספרותית בארץ ופרסם לפחות שני ספרי שירה.

הפרס הוא על סך 30,000 ש״ח ויחולק לשניים בין הזוכים. חברי ועדת הפרס הם ד"ר גלעד מאירי (יו"ר), ד"ר ננה אריאל, ד"ר עמרי הרצוג, יעל גורי ורן יגיל. הפרס יוענק באירוע הפתיחה החגיגי של ״מטר על מטר״, פסטיבל ירושלים לשירה, שיתקיים ביום שלישי, 12.7.2022.

נעמן זוכה בפרס גורי עבור ספר שיריה השני אם לב נופל (לוקוס 2018).

בנימוקי השופטים נכתב כי "שיריה מתאפיינים בשנינות ובתבונה ולא בהתחכמות, כמו גם בהומור החסר בשירה הישראלית חמורת הסבר. בשיריה הבולטים והטובים בספר, כמו "כאילו גוגן בא לבקר" או "עובּרי המת", היא מצליחה לגעת ולהפגין מנעד פואטי ורגשי רחב. גם כשהיא מתארת מכאוב, היא שומרת על רעננות, חוצפה בריאה, תזזיתיות וחִיות שאינן נענות לשום מסגרת או מִשְׁטוּר. נעמן במיטבה כשהיא כותבת שירה חופשית. לנעמן קול מובחן משלה. היא מפגינה שליטה בשפה משלבּית רבגונית, הכוללת השפעות והתכתבות עם מקורות ישראליים כמו דליה רביקוביץ, מאיר ויזלטיר, נתן זך ועם ספרות העולם. אף העיסוק בשאלות פוליטיות מרכזיות המעסיקות את הספרות בשנים האחרונות, כמו פוליטיקה של זהויות, הקצנת יחסי יהודים וערבים ומִגדר, מתאפיין בשירתה בקריצה אירונית, שמדגישה את מורכבותו.
שיריה לא מאמצים נורמות פואטיות או פוליטיות באוטומטיות, אלא ל איתן משא ומתן אד הוק, בפיכחון ומתוך ריבוי נקודות מבט. בשל כך, אנו מתכבדים להעניק ליונית נעמן את פרס מקום לשירה ע"ש חיים גורי לשנת 2022."

ד"ר מוטי גיגי, ראש המחלקה לתקשורת: "אין ראוי מיונית לקבל את פרס חיים גורי ז"ל. היכולת של יונית לקחת באמצעות פואטיקה מרגשת וכתיבה בגובה העיניים, לפרק מוסכמות חברתיות ובנייה של אלטרנטיבות אפשריות בו זמנית. כל זאת בכתיבה תמה ורגישה. אנחנו גאים ביונית ובמרצים כמוה בסגל המחלקה לתקשורת שהופכים אותה כל כך טובה ומובילה".

צילום יונית נאמן: יונתן בלום

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

חדש על המדף מוטי גיגי
ספר חדש באנגלית לד"ר מוטי גיגי, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת: Relations between Development Towns and Kibbutzim אם רוצים להבין את זרמי העומק של הקונפליקט הפנים-יהודי בישראל, שלאורך השנים כונה בשמות שונים - ישראל הראשונה והשנייה, יחסי מרכז-פריפריה, יחסי מזרחים-אשכנזים, ובשנים האחרונות שוב דובר בשיח הציבורי על ישראל הראשונה והשנייה, צריך להבין לעומק את טיב היחסים בין עיירות הפיתוח לקיבוצים השכנים להן. ספר זה מתעמק ביחסים בין שדרות וקיבוצי המועצה האזורית שער-הנגב, החל משנות החמישים, יחסים שראו עליות ומורדות במהלך השנים.
יריד משפטים 2025
אתמול התקיים יריד ההתמחויות השנתי במכללה האקדמית ספיר, במסגרתו נערכה היכרות בין סטודנטים משנה ג' בבית הספר למשפטים לבין 30 משרדים פרטיים מובילים וגופים מהמגזר הציבורי, במטרה לאפשר השתלבות בהתמחויות כבר במהלך השנה האקדמית. באירוע נכחו כ־100 סטודנטים, המחפשים את מסלול ההתמחות המתאים להם, אותו הם נדרשים לבצע כחלק מתוכנית הלימודים. הסטודנטים נפגשו עם נציגי המשרדים והגופים השונים, שמעו על אפשרויות ההשתלבות, והתרשמו מקרוב מאופי העבודה והצרכים בשוק התעסוקה. לסטודנטיות ולסטודנטים ניתנה האפשרות לקיים שיחות אישיות עם נציגי הארגונים, לבחון מסלולי קליטה עתידיים וליצור קשרים מקצועיים כבר במהלך הלימודים.