המועצה האזרית שער הנגב יחד עם מעבדת החדשנות חי בספיר במכללה האקדמית ספיר השיקו את המעבדה לחדשנות קהילתית
באמצעות המיזם יוכלו בעלי תפקידים ופעילים ביישובי המועצה להטמיע חדשנות בתהליכי העבודה ביישובים

המועצה האזרית שער הנגב יחד עם מעבדת החדשנות חי בספיר במכללה האקדמית ספיר השיקו אתמול (ד') את המעבדה לחדשנות קהילתית. המיזם מיועד לבעלי תפקידים ולפעילים ביישובי המועצה המבקשים להטמיע חדשנות בתהליכי העבודה ביישובים. הפרויקט מציע הכשרה ייחודית לחשיבה חדשנית ויישומית.  המשתתפים יעברו תהליך הכשרה מקצועית, בהובלת מכללת ספיר ומעבדת החדשנות חי בספיר, במהלכה הם יקבלו כלים לפיתוח חשיבה חדשנית, ויפתחו פתרון יישומי לאתגר וצורך שאיתרו בישוב. התכנית, שתתקיים במרחב החדשנות של המכללה האקדמית ספיר. תיפרס על פני 3 חודשים ותלווה על ידי מעטפת של מנטורים מהחממה הטכנולוגית Southup וייעוץ של הקליניקות המקצועיות של מרכז ח"י בספיר  בסופה של ההכשרה כל יישוב ייהנה מתיק פרויקט לאתגר היישובי ובנוסף יוענק מענק כספי לאתגר הזוכה.

 לדברי שגית פלטין-יפרח, מנהלת החדשנות בחי בספיר: השינויים הדינאמיים בעולמות הניהול, יחד עם חיי הקהילה המשתנים נגד עיננו, מחייבים מענה חדשני לצרכי יישובי האזור באמצעות ניהול שותפויות ופתרונות יצירתיים תוך הבנה הוליסטית של ההיבטים הקהילתיים. הקורס פותח  במטרה לתת מענה לאתגרים שחוות קהילות בישובים.  התכנית תאפשר הטמעת גישות חשיבה חדשניות בהנהלות היישובים, יצירת קהילת מובילי חדשנות שתוכל לקדם את התחום ברמה המועצתית ולהנחילו לכלל התושבים ורתימת שותפים מגוונים מהמרחב לטובת התמודדות עם אתגרים יישוביים למציאת פתרונות יצירתיים.

לדברי לילך שיינגורטן, מנכ"לית מועצה אזורית שער הנגב: "מועצה אזורית שער הנגב גאה להוביל את תחום החדשנות האזורים בקהילות שלה. לראשונה, קהילת  שער הנגב הולכת להשתמש בטכנולוגיית המחר על מנת לפתור את אתגרי ההווה. הקהילות שלנו כל הזמן מחדשות ומשתדרגות. החשיבה המשותפת ורתימה של כלים חדשניים וטכנולוגיית לפתרון בעיות בתוך הקהילה - זוהי גישה פורצת דרך שאני גאה ששער הנגב אימצה ומקדמת בעזרת החממה לחדשנות שלנו, southup, ושותפים נוספים שחולקים איתנו את חזון החדשנות של הנגב המערבי.
תודה גדולה למכללת ספיר ולצוות האסקלאב על השותפות וכמובן לכל נציגי הישובים שלוקחים חלק המאיץ החשוב."

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

שיח גלריה בתערוכה זיכרון מתקדם לעתיד
התערוכה "זיכרון מתקדם לעתיד" (כשם שירו של יהודה עמיחי) הוצגה בגלריה הלימודית בחודש האחרון. קיום התערוכה התקיים בזכות תמיכת מיזם "פועלים לעתיד" - יוזמה משותפת של המכללה האקדמית ספיר ובנק הפועלים, שנועדה לחזק את החיבור בין הסטודנטים, הקהילה והאזור, ולתמוך בצמיחה, חוסן והזדמנויות חדשות בעוטף. התערוכה עסקה במתח שבין זיכרון לעתיד, בין ההתמודדות עם מציאות פצועה לבין היכולת להמשיך ליצור, לדמיין ולפעול.
וואו עולמי!
ד"ר גדי סולוטורבסקי, ראש המחלקה למדעי המחשב בפקולטה לטכנולוגיה במכללה האקדמית ספיר, הציג בכנס DTW בקופנהגן, מהכנסים המרכזיים בעולם הטלקומוניקציה, את הפרויקט פורץ הדרך Agentic AI-Driven Billing Dispute Resolution, שבו היה שותף. הפרויקט מציג מערכת מבוססת סוכני בינה מלאכותית לניהול חכם ואוטונומי של מחלוקות חיוב. המערכת מזהה באופן יזום חריגות, טעויות חיוב ופערים בנתונים, לעיתים עוד לפני שהלקוחות פונים, מנתחת את מקור הבעיה, ומציעה או מבצעת פתרונות כגון זיכויים, התאמות ותיקוני חיוב.