ד"ר ענבל בן אשר גיטלר, זכתה בפרס הספר הטוב ביותר בלימודי ישראל מטעם המכון ללימודי ישראל ע"ש עזריאלי וספריית אוניברסיטת קונקורדיה, מונטריאל קנדה.

ספרה של ד״ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה בכירה במכללה האקדמית ספיר לארכיטקטורה ולתרבות חזותית, "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי 1917 - 1948" (בהוצאת אוניברסיטת אדינבורו, 2020) זכה בפרס הספר הטוב ביותר בלימודי ישראל, יחד עם ספרו של חגי רם Intoxicating Zion (בהוצאת אוניברסיטת סטנפורד, 2020).

הספר עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים. בספר נחשפים תהליכי התכנון, ואלו תורמים גם פרספקטיבה חדשה אודות ייבוא אדריכלות התנועה המודרנית והטמעתה במזרח התיכון, ושופכים אור על השיח האדריכלי שנוצר בין מודרניזם, היסטוריציזם ואדריכלות מקומית במחצית הראשונה של המאה העשרים.

כשנשאלה ד"ר ענבל בן אשר גיטלר בוועדת הפרס מה למדה מכתיבת הספר, זו הייתה תשובתה: "למדתי שערים ומדינות לא צריכות להיות מוגדרות רק ע"י הקונפליקטים שבהן. אחרי שחקרתי וכתבתי את הספר, גיליתי כי תפקיד הארכיטקטורה בבניית זהות לאומית וקהילתית גדול יותר אפילו ממה שחשבתי בבואי לכתוב אותו. מקווה שתחושה זו משתקפת בעמודי הספר ובתמונות השזורות בו."

ד״ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה בכירה במכללה האקדמית ספיר וראש החטיבה לתרבות חזותית במחלקה לתקשורת. כמו כן, היא עמיתת הוראה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. ענבל חוקרת את האדריכלות והתרבות החזותית המודרנית של ארץ ישראל וישראל, במסגרתה חוקרת גם את האדריכלות המודרנית בבאר שבע. על פרסומיה האחרונים נמנים Israel As a Modern Architectural Laboratory, 1948-1978  שנערך ביחד עם ענת גבע, וספרה החדש. בתפקידה הציבוריים ענבל משמשת כיו״ר דוקומומו ישראל עם יעל אלואיל ויו״ר הועדה לאדריכלות המאה העשרים של איקומוס ישראל.

* מחקר והפקת הספר מומנו ע"י מענקים נדיבים מהאקדמיה הישראלית הלאומית למדעים.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

בכל שנה מדווחים החוקרים.ות והיוצרים.ות במכללה על הישגהם.ן במחקר ויצירה במהלך השנה: פרסומים, כנסים, זכיות בקרנות וכדומה. ההישגים הללו משוקללים ונבדקים בקפידה בוועדת מי"ה והחוקרים והחוקרות המצטיינים מוכרזים במהלך חודש מרץ. המצטיינות והמצטיינים זוכים בהפחתות הוראה לשנה הבאה. ואלו המצטיינים והמצטיינות לשנת תשפ"ה פרופ'  ליהיא להט פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל מר שלומי אלקבץ ד"ר מוטי גיגי  פרופ' רונן ארבל פרופ' יובל בן-אבו ד"ר הגר להב פרופ' אורנה אליגון דר ד"ר גיל בוצר ד"ר רבקה נריה בן-שחר ד"ר אלה בן-עטר ד"ר אורי לב פרופ' עינב שגב פרופ' רפאל בר-אל פרופ' גל יחזקאל פרופ' ליאת
הקליניקה למיצוי זכויות הבנקים
בזכות עבודת הקליניקה, כל הסטודנטים בארץ שיש להם חשבון בבנק מזרחי יזכו לשלוש שנים פטור מעמלות במקום 50 אחוזי הנחה. החל מ - 13.1.26, תקופת ההטבה בבנק מזרחי עבור פטור מלא בעמלות פעולה ע"י פקיד, פעולה בערוץ ישיר והשלמה לעמלה מזערית לסטודנטים תיספר ממועד סיווג החשבון כסטודנט, ולא מעת פתיחת החשבון - גם סטודנט קיים, שפתח חשבון טרם היותו סטודנט, יוכל ליהנות מכך למשך שלוש שנים מאז סיווג החשבון. הקליניקה למיצוי זכויות לקוחות הבנקים בהנחיית ד"ר שלומי בלבן, עו"ד רחלי אדרי-חולתא ועו"ד נילי אבן-חן, פועלת בשיתוף פעולה בין בית הספר למשפטים של מכללת ספיר לבין "התנועה לחופש המידע" ו"עמותת רווח נקי", במימון הק