פרויקט גמר של בוגרות מדעי המחשב במכללה האקדמית ספיר זכה במקום ראשון בתחרות פרויקטי סטודנטים ארצית של הלשכה לטכנולוגיית מידע בישראל.

הפרויקט Child Protection מזהה בזמן אמת אלימות בגני ילדים, באמצעות ניתוח תמונות ממצלמות.

גאווה למכללה האקדמית ספיר – פרויקט הגמר של בוגרות תואר במדעי המחשב במכללה האקדמית ספיר זכה במקום ראשון בתחרות פרויקטי סטודנטים ארצית של הלשכה לטכנולוגיית מידע בישראל.

קארן סברסקי (27) מבאר שבע ושיר קייט (28) מרחובות פיתחו מערכת חשובה, , שמזהה בזמן אמת אלימות בגני ילדים באמצעות ניתוח תמונות ממצלמות ומתריעה. באמצעות מודל מבוסס בינה מלאכותית ישנו זיהוי של מבוגר בכל מקטע בסרטון וזיהוי של ילד. הסיבה לכך מאוד פשוטה - הרעיון הוא לזהות אלימות בין הגננת לילד ולא בין הילדים.

לאחר מכן מופעלים האלגוריתמים, אותם קארן ושיר בנו מאפס, זיהוי סטירה וזיהוי זריקת חפצים. כאשר, בזיהוי סטירה מתבצע מעקב אחר שתי הידיים של המבוגר כלפי כל שטח הפנים של הילד - משמעות הדבר הוא שאם הגננת תרביץ לילד בראש ולא בהכרח סטירה המערכת עדיין תזהה זאת. תוך כדי יש אלמנט מהירות כדי שלא יהיה זיהוי של סטירה גם במצב של ליטוף או ניגוב. כאשר יש זיהוי נשלחת התראה במערכת עם סוג התנועה האלימה שמתרחשת. 

קארן סטבקסקי, מפתחת הפרויקט: "כשהיינו צריכות לחשוב על רChild Protectionעיון לפרויקט גמר, חשבנו על בעיות של היום ועל פתרונות נחוצים. בהתחלה ניסינו לחשוב על פתרון לכל התקיפות המיניות כלפי נשים, ואז ניסינו לחשוב על הקשישים. באותו השבוע הייתה כתבה על כרמל מעודה שהתעללה בתינוקות במעון בו עבדה ואז בעצם משם הרעיון התגלגל. רצינו לקחת בעיה גדולה היום ולנסות לפתור אותה. המערכת שלנו Child Protection עונה על צורך קיים לטיפול בבעיית ההתעללות בגני ילדים ופעוטונים. כאשר, באמצעות התאמות אפשר להשתמש בה בעוד מקומות, לדוגמא לזיהוי אלימות ובריונות בבתי הספר. בימים אלו, אני עובדת על דיוק ושדרוג המערכת לזיהוי של עוד תנועות אלימות".

ד"ר שירה צוקר, ראשת המחלקה למדעי המחשב: "קארן ושיר בלטו בעבודתן הקשה והעקבית על הפרויקט, בשנת לימודים שהתקיימה ברובה מרחוק. הן לא התייאשו ולא וויתרו, גם אחרי שקיבלו בפורומים שונים עצות לרדת מהרעיון המסובך. הפרויקט שלהן, בהנחיית ד"ר עמית בן בסט, הינו פרויקט שאם ייצא לשוק, עשוי להרגיע הורים רבים. כולי תקווה שהפרויקט ימשיך עד למוצר מוגמר שיציל נפשות ילדים רכים".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

לראות את ההר
אנו נאלצים להודיע שפסטיבל קולנוע דרום הבינ"ל ה-24, שתוכנן להתקיים בין התאריכים 3–10 ביולי 2025, נדחה ויתקיים ב-6–13 בנובמבר 2025. תכנית הפסטיבל הבינלאומי ה-24 שתוכננה לחודש יולי ופורסמה לפני מספר ימים, תתמזג בחודש נובמבר עם תחרות "קולנוע דרום חדש" – תחרות סרטי הגמר של בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר –על כל 49 הסרטים הקצרים החדשים שבתחרות. תודתנו מעומק הלב לעשרות השותפים והשותפות שנרתמו להפקת מהדורת הפסטיבל, שתוכננה להיות הגדולה בתולדותיו – ועוד תהיה. ליוצרות/ים מישראל ומהעולם שבחרו בנו כבית ליצירתם – נמשיך לעשות הכל כדי לחגוג את הסרטים שלכם כאן, בדרום, יחד אתכם, בנובמבר הקרוב והלאה
ברכות לזוכים
במסגרת יריד הקריירה שהתקיים אצלנו ב-10.6, ערכנו הגרלה בין משתתפי יריד התעסוקה - ושלושה טאבלטים מצאו את דרכם לידיים הנכונות. והזוכים הם: אורלי זאודו באנצ׳י, המחלקה לניהול תעשייתי מאור פרבמן, מכינת רוח וחברה אריג אבו עסא, המחלקה ללימודים רב-תחומיים ברכות ענקיות! האגף לקשרי אקדמיה - תעסוקה ויזמות במכללת ספיר ממשיך ללוות, לקדם ולהוביל את הסטודנטיות והסטודנטים שלנו בדרך לקריירה משמעותית ומוצלחת. תמשיכו להגיע, להשתתף, להתפתח - ולפעמים גם לצאת עם פרסים.