תערוכה ייחודית עתידה להיפתח במכללה האקדמית ספיר ב-28.12 כתערוכת קבע, במסגרתה יוצגו ברחבי הקמפוס צילומים שבהם דימויים נבחרים מתוך פרויקטים אישיים של ארבעה אמנים בתחום הצילום - יובל טבול, דניאל צ'ציק, תומר יפרח, מיכל חלבין . יצירותיהם של האמנים מתכתבות באופן מירבי עם כותרת התערוכה - "התבוננות".

כל הפרויקטים המוצגים בתערוכה צולמו מחוץ לגבולות ישראל ומאופיינים בשקט, הרהור ובמסתורין של המוצגים בהם. הבחירה לקיים את התערוכה במרחבים היום יומיים של הסטודנטים נועדה בכדי ליצור גירוי ומקור השראה של יצירתיות, מחשבה, עומק והתבוננות על מרחב וזמן.

התערוכה היא פרי יוזמתם של דיקן הסטודנטים אלון גייר ובתמיכת הנהלת המכללה האקדמית ספיר ואוצר התערוכה, יובל טבול, צלם ומרצה לצילום ומחקר במכללה האקדמית ספיר.

לדברי יובל טבול, אוצר התערוכה ומרצה לצילום ומחקר במכללה האקדמית ספיר: "ההתבוננות מחלצת מתוך הכאוס ישות ובהגדירה אותה היא מציבה לה גבולות. מעתה ואילך היא מובחנת ונבדלת מן הקונטקסט מתוכו היא חולצה. המודרניות המאוחרת, או אם תרצו הפוסטמודרניזם, מתכחשת לאפשרות שניתן להכיר את ״האמת״ ואת המוחלט ומקדשת את הריבוי וההבדל. במסגרתה מבצבצות פרצות בחוקים ובהגדרות המקובלות, אנו נמצאים בתקופה בה קיימת הצפה של נגישות המדיום החזותי לכל אדם. אוקיינוס של דימויים וטקסט מציפים מידי יום את הרשתות החברתיות, ערוצי החדשות ומגוון רחב של פלטפורמות אינטרנטיות. לפיכך התבוננות מאלצת אותנו לעצור לרגע, להקשיב ולהרגיש את מה שמתרחש לנגד עינינו ולהבין את המרחב והזמן בו אנו פועלים.

אלון גייר, דיקאן הסטודנטים: "מכללת ספיר הפכה במרוצת השנים לכר פורה לעשייה אמנותית מצטיינת שעושה לעצמה שם. אני גאה ונרגש לקראת פתיחתה של תערוכה כה ייחודית, שתשתלב בנוף בקמפוס ותאפשר נקודת מבט נוספת על המציאות שסביב לנו"

מיקום התערוכה: שביל האקדמיה במכללה האקדמית ספיר
הכניסה חופשית

צילום: מיכל חלבין

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

ריטריט חוסן תעסוקתי
איך מתמודדים עם אי ודאות? איך מזהים כוחות דווקא מתוך אתגר?
קורס בהנחיית אסתר חיות
"ביום חמישי 13.8.26 הסתיים מחזור נוסף של הסדנה הייחודית בנושא "שואה ומשפט" בבית הספר למשפטים בספיר, בהנחיית כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות. היתה זו חוויה משמעותית ומלמדת עבור הסטודנטים והסטודנטיות.  ד״ר עידו עשת, דיקן בית הספר:  ״בית הספר למשפטים גאה ומברך על בחירתה של כב׳ הנשיאה (בדימוס) ללמד בבית הספר גם השנה, ואני מבקש להודות מקרב לב לכב' הנשיאה בדימוס על יצירת מרחב למידה משמעותי״. תודה לכל מי שתרם להצלחת הסדנה ובייחוד לסטודנטים ולסטודנטיות שלקחו בה חלק. כב׳ הנשיאה חיות החלה את דרכה השיפוטית בשנת 1990 כשופטת בית המשפט השלום בתל אביב.