מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות וד"ר מוטי גיגי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, השתתפו במאמר של ענת ניסני שפורסם באתר Sheee בהקשר של תחרות מיס יוניברס, שהתקיימה בישראל בשבוע שעבר.

מיכל שמיר: "הדימוי של האישה המלאה, המייצגת משהו פסיבי וחלש, לא שונה מדימוי הגוף השדוף המקובל היום, שנראה חלש ושברירי. גם הן לא מאיימות - כלומר גם היום נקודת המבט הגברית מכתיבה את אידיאל היופי. עשינו דרך מאוד ארוכה ואני חושבת שהרבה נשים כבר משוחררות מהדבר הזה, אבל יש עוד כברת דרך. נשים הן תמיד במעמד של נצפות. זה משהו שהוא אינהרנטי, של מאות שנים, שקשה להשתחרר ממנו. ולהיות נצפה זה מעמד מאוד מביך, זה להיות תמיד תחת השגחה של מישהו. יש תאוריות שאומרות שכל הנשים בעולם הן כמו באח הגדול - כל הזמן מסתכלים עליהן".

ד"ר מוטי גיגי

ד"ר מוטי גיגי: "אהבה לאסתטיקה ויופי זה משהו בסיסי שתמיד היה קיים. זה נכון לגבי הטבע באופן כללי. יופי הוא מסוג הדברים שעושים לנו טוב אבולוציונית, הוא גורם לחיים להיות יותר פשוטים וקלים כי זה בא עם הרבה פריווילגיות חברתיות. בטבע יש הרבה סוגים של חיות שבהם דווקא הזכר הוא היפה יותר. הטווס, למשל, הוא המלא בהוד והדר, ואילו הטווסה היא די פשוטה במראה. אז במובנים מסוימים, במקרה של היצור הזה שנקרא בנאדם, הנקבה היא זו שמקובל שתיראה יותר יפה במסע החיזורים".

למאמר המלא באתר Sheee

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

שבוע קריירה
לראשונה, שבוע קריירה ותעסוקה, שימנה למעלה מ-70 חברות וארגונים שיגייסו עובדים. במהלך היריד ינתנו כלים וייעוץ אישי להתמודדות בשוק העבודה. המכללה האקדמית ספיר פתחה לראשונה שבוע שלם שעוסק בקריירה ותעסוקה. באירוע השיא בו ייקחו חלק למעלה מ-70 חברות וארגונים שמגיעים לגייס עובדים ב-10.6. האירוע נבנה מתוך צורך עמוק לתת מענה ישיר לאתגרים החברתיים, האישיים והתעסוקתיים שנוצרו בעקבות אירועי 7 באוקטובר ובעיקר באזור העוטף, שנפגע באופן קשה ביותר גם מבחינה תעסוקתית.
פתיחת מועדון סטודנטים
לאחרונה הושק מועדון הסטודנטים החדש בבית הסטודנט באירוע התכנסו סטודנטים וסטודנטיות על מנת להכיר ולהתחבר למקום החדש שמיועד להם. תום ממן, רכז המועדון, פנה לסטודנטים בהתרגשות: "אנחנו כאן כדי ליצור עבורכם מועדון איכותי, מלהיב וכיפי, שבו תוכלו להשתתף בפעילויות מגוונות וגם ליזום בעצמכם. בקרוב נפרסם סקר שיאפשר לכולכם לבחור את הפעילויות שתרצו לראות כאן - הרצאות, הופעות, ערבי תרבות וכמובן הרבה אוכל טעים וכיבוד נחמד." אלון גייר, דיקן הסטודנטים, הוסיף: "בזמן הקורונה הבנתי כמה חשוב שיהיה כאן עבורכם לא רק מקום ללמוד, אלא גם לחלוק רגעים חברתיים - לאכול, לדבר וליהנות מפעילויות תרבותיות.