מיזם מחשב"ה - מדד החוסן של בתי הספר, הוצג השבוע בפני כל באי הקליניקות במרכז לחדשנות ויזמות ח"י ספיר

המיזם הוא שיתוף פעולה בין הקליניקה לעיצוב UX/UI (אפיון ועיצוב מוצרים דיגיטליים) לבין שפ״ח (שירות פסיכולוגי חינוכי) שער הנגב.

היזמים: חיים פליישמן - מנהל שפ"ח שער הנגב ודר׳ יאן סרדצה - מנהל חממת מחקר ופיתוח יישומי שער הנגב, הציגו את האתגר שעומד בפני המיזם: קושי במדידת חוסן ארגוני במערכות חינוך ומתן מענה ופתרון בעל השפעה לקשיים הספציפיים של כל ארגון. למעשה, אין היום כלים ארגוניים למדידה, אפיון, ובדיקה של יכולת הארגון לשרוד משבר ולשגשג במציאות של חוסר ודאות.

בשיתוף עם עמית סדן, מיכל קאופמן ונעם גור, סטודנטיות במגמת הנדסאי עיצוב מדיה ומשתתפות בקליניקה לעיצוב UX/UI והמנטורים: דן פרייפלד ורוית גונן מהמגמה לעיצוב מדיה, אופיינה מערכת דיגיטלית בעלת בינה מלאכותית, לטובת פיתרון הבעיה: המערכת מהווה כלי מדידה, המספק לאחר ניתוח שאלונים ונתונים המועלים אליו דרך בית הספר, פרופיל חוסן ארגוני של בית הספר ואפיון הרכיבים החזקים והחלשים שבו.

איסוף המידע (Big Data) מכלל מערכות החינוך בישראל, יאפשר לבצע השוואות ותהליך זיהוי דפוסים, אשר באמצעותם יהיה ניתן לבנות פתרונות ותכניות נכונות עבור כל המשתמשים (מורים, תלמידים, הורים, רשויות ועוד).

לאחר הצגת המיזם, שנמצא כרגע בשלב הקונספט העיצובי, נבחנו אפשרויות להמשך שיתוף פעולה עם קליניקות נוספות בח"י ספיר, על מנת לפתח מוצר ראשוני ולבצע פיילוט עם 10 בתי ספר באזור הנגב המערבי.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

HR LAB
קורס HR Lab הנו קורס בחירה חדשני במחלקה לניהול משאבי אנוש במכללה האקדמית ספיר. הקורס, שפועל בתמיכת פרויקט פועלים לעתיד של בנק הפועלים, מזמן לסטודנטיות וסטודנטים בשנה ג' התנסות ייחודית ובלתי שגרתית בתהליכי יזמות אמיתיים, חדשנות, יצירתיות וחשיבה עיצובית (Design Thinking) בעולמות התוכן של משאבי אנוש. חדשנות, יזמות וקהילה: פתרונות טכנולוגיים בתחום ה-HR ליצירת אימפקט קהילתי הסטודנטיות והסטודנטים במעבדה לומדים לאפיין ולפתח מוצרים דיגיטליים וסוכני AI מתקדמים בשפה טבעית, ללא צורך ברקע קודם בתכנות, תוך שימוש בשיטת ה-Vibe Coding וכלי בינה מלאכותית יוצרת.
מגישת חדשות
פרופ' עינת לחובר, פרופ' חברה במחלקה לתקשורת, פרסמה בשיתוף ליאת גרנות דדון, עו"ד ענת טהון אשכנזי, תמר צבי את דו"ח המחקר ייצוג נשים בחדשות בישראל, במסגרת פרויקט ניטור המדיה העולמי [GMMP] לשנת 2025. פרופ' עינת לחובר, מרצה בכירה במחלקה לתקשורת, אשר תחום המומחיות וההוראה שלה הוא מגדר ותקשורת - ניתוח ביקורתי של הזיקות בין מגדר והקשרים שונים של מדיה, מנהלת את המחקר על ייצוג נשים בחדשות בישראל מאז שנת 2010. המחקר הישראלי הוא חלק ממחקר בינלאומי על ייצוג נשים בחדשות, שמתקיים מאז ועידת בייג'ין ב-1995 על מצבן של נשים בעולם.