שנת הלימודים האקדמית נפתחה לפני שבוע במכללה האקדמית ספיר בהתרגשות גדולה עם שובם של מעל 8000 סטודנטים אל הקמפוס, לאחר כשנה וחצי של פעילות מרחוק.

מכללת ספיר מובילה מדיניות של מצוינות לצד חדשנות המבטיחה לסטודנטים חוויה אקדמית ייחודית, מעשירה ורלוונטית.

פתיחת שנהל תשפ"ב בסימן חידושים:

  • במסגרת פיילוט של המועצה להשכלה גבוהה להטמעת פדגוגיה דיגיטלית הכוללת שילוב של טכנולוגיה, תוכן והנחייה בכלים שונים לשיפור הלמידה וההוראה, 30% מהקורסים בספיר יתקיימו באופן דיגיטלי.
  • במרכז לחדשנות ויזמות - ח"י בספיר נפתחה השנה עם מעבדה חדשה ליזמות בעידן המידע בהובלת ד"ר אוהד שקד, הפונה לכלל הסטודנטים בספיר, לחוקרים ולתושבי האזור המעוניינים לפתח מיזמים בתחומי המידע והתקשורת.   
  • במחלקה לתרבות - יצירה והפקה נפתח השנה מסלול ייחודי לאמנים וליוצרים, שלראשונה בישראל יאפשר לסטודנטים לבטא את כישוריהם האמנותיים במהלך הלימודים לתואר B.A בתרבות - יצירה והפקה.
  • במחלקה לתקשורת תפתח השנה תכנית לתואר שני בתקשורת וניו מדיה וכן קורסים חדשים מרתקים, בניהם: קורס של העיתונאי ישי פורת, שיבחן את תפקידו של העיתונאי תחת המציאות בה כל אחד יכול לשדר מכל מקום.  קורס של אשת התקשורת והעיתונאית קרן נויבך על תקשורת מחוללת שינוי והקורס של ד״ר סיון רג׳ואן שטאנג בנושא קרוס מדיה.

פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא המכללה: "אנו שמחים ומתרגשים לחזור לקמפוס לאחר שנה וחצי של לימודים מרחוק. האנרגיה הנפלאה שהיתה בשיעורים ובאירועי החזרה ללימודים שארגנה אגודת הסטודנטים והעובדה שקרוב ל-100% מהסטודנטים הגיעו למכללה מלמדים כמה חזק היה הרצון לשוב וללמוד בקמפוס. בצד שמירה על רמה אקדמית גבוהה, על הכשרת הבוגרים לעולם משתנה ועל חיים סטודנטיאליים תוססים, ספיר תקפיד לשמור על בריאות כל באות ובאי הקמפוס בהתאם להוראות משרד הבריאות."

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

מלגת מצוינות ע"ש הדר
השבוע התקיים אירוע הענקת מלגת מצוינות ע"ש הדר רוזנפלד ברדיצ'בסקי ז"ל לסטודנטית מצטיינת במחלקה לכלכלה וחשבונאות. הדר רוזנפלד ברדיצ'בסקי ז"ל הייתה בוגרת מצטיינת במחלקה לכלכלה וחשבונאות בספיר. לאחר לימודיה, המשיכה הדר להתמחות במשרד דלוייט בבאר שבע, ולאחריו עברה לעבוד בחברת UBQ Materials בצאלים. ב-7.10 נרצחה הדר יחד עם בעלה בכפר עזה. הוריה החליטו להעניק מלגת מצוינות על שמה על סמך הישגיים אקדמיים וערכים חברתיים ומוסריים גבוהים במיוחד. את המלגה קיבלה שיראל שמילה, סטודנטית בשנה הרביעית לתואר הראשון במחלקה לכלכלה וחשבונאות. שיראל נולדה וגדלה באשקלון.
גיים צ'נג'ר
ברכות לבמאי נבט מזור, בוגר ביה"ס לאמנויות הקול והמסך, על זכייתו בפרס הסדרה הטובה ביותר של פורום היוצרים הדוקומנטרי. נבט מזור, בוגר מסלול טלוויזיה, התחיל את המסע שלו ליצירת הסדרה כבר בשנה א' במסגרת הלימודים. עם השנים הוא פיתח את הרעיון ומכאן נולדה הסדרה הדקומנטרית הזוכה "גיים צ'יינג'ר". נבט מזור, אוטיסט צעיר ממושב נידח בעוטף עזה, יוצא למסע בין אנשים מרקעים שונים בישראל, שמנסים להשתמש בכלים שהם למדו ממשחקים כדי להתמודד עם הקשיים בחייהם. נבט, שהיה מנותק מהסביבה, למד על העולם רק דרך משחקי וידיאו.