האקסלרטור מתקיים במרחב האקסלאב, כחלק מפעילות מרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר. הוא מיועד לפרויקטים נבחרים של בוגרות ובוגרי התכנית האקדמית, אשר מעוניינים לקחת את המיזם שלהם כמה צעדים קדימה.
 
מטרת האקסלרטור להוביל מיזמים נבחרים במשך 3 חודשים, על מנת לבנות מוצר ראשוני, לכתוב תכנית עסקית, לגייס השקעה ולפתוח חברה. במהלך התוכנית, כל צוות יפגש עם מנטורים ומומחי תוכן שונים ויבצע משימות שיכינו אותו למפגש אחרון - יום הצגה מול משקיעים פוטנציאליים ובעלי עניין, שיתקיים באמצע אוקטובר.
 
משתתפי מחזור תשפ״א:

  1. טיימלין - מריה פרקל, רון מנס, אפרת סמילה, נעה כץ וויטה גלמן פיתחו במסגרת המעבדה למשפטים תוכנה שיוצרת ציר זמן של אירועים בתיק משפטי
  2. Chosen - אלעד קופמן ובנאל סדון ממעבדת הפינטק פיתחו מערכת ובה המלצות למוצרים טכנולוגים.
  3. הקרנת תרבות - גלית מימרן, עידו בר נחום ושיר תשובה ממעבדת התרבות פיתחו מיזים להקרנת מופעי תרבות במרחבים הציבוריים.
  4. Rebound - שאולי צפניה ודור טיבי מהמעבדה למשפטים פיתחו מיזם להצעות לביטוח.
  5. Out of Mind - תמיר זהבי, זיוה יעקובוביץ' ואלה לונה פלזנס ממעבדת הגיימינג פיתחו משחק על ילדה שקטה מתעוררת בעולם מסתורי; היא יוצאת למסע למצוא את דרכה הביתה בעזרת תושבי המקום ומפענחת את התעלומה שמאחורי עברה.
  6. Chapi's Impact - ינון עזרא, דרור עציוני וגיא רחמים דנינו ממעבדת הגיימינג פיתחו משחק אקשן ב-2.5D בו משחקים את צ'אפי, שמאן ממעמקי ג'ונגל האמזונס במשימה להציל את כדור הארץ מההתחממות גלובלית.
  7. Standup - דנית זוארץ, טליה דזורלה ורחל טמסגן מהמעבדה לבריאות דיגיטלית פיתחו מערכת לשינוי מנח הגוף למניעת בעיות ישיבה ממושכת.

בניהול משותף של ישראל בן שטרית ומשה פורת
מנטור ומנהל מקצועי חי בספיר: דן פרייפלד

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

HR LAB
קורס HR Lab הנו קורס בחירה חדשני במחלקה לניהול משאבי אנוש במכללה האקדמית ספיר. הקורס, שפועל בתמיכת פרויקט פועלים לעתיד של בנק הפועלים, מזמן לסטודנטיות וסטודנטים בשנה ג' התנסות ייחודית ובלתי שגרתית בתהליכי יזמות אמיתיים, חדשנות, יצירתיות וחשיבה עיצובית (Design Thinking) בעולמות התוכן של משאבי אנוש. חדשנות, יזמות וקהילה: פתרונות טכנולוגיים בתחום ה-HR ליצירת אימפקט קהילתי הסטודנטיות והסטודנטים במעבדה לומדים לאפיין ולפתח מוצרים דיגיטליים וסוכני AI מתקדמים בשפה טבעית, ללא צורך ברקע קודם בתכנות, תוך שימוש בשיטת ה-Vibe Coding וכלי בינה מלאכותית יוצרת.
מגישת חדשות
פרופ' עינת לחובר, פרופ' חברה במחלקה לתקשורת, פרסמה בשיתוף ליאת גרנות דדון, עו"ד ענת טהון אשכנזי, תמר צבי את דו"ח המחקר ייצוג נשים בחדשות בישראל, במסגרת פרויקט ניטור המדיה העולמי [GMMP] לשנת 2025. פרופ' עינת לחובר, מרצה בכירה במחלקה לתקשורת, אשר תחום המומחיות וההוראה שלה הוא מגדר ותקשורת - ניתוח ביקורתי של הזיקות בין מגדר והקשרים שונים של מדיה, מנהלת את המחקר על ייצוג נשים בחדשות בישראל מאז שנת 2010. המחקר הישראלי הוא חלק ממחקר בינלאומי על ייצוג נשים בחדשות, שמתקיים מאז ועידת בייג'ין ב-1995 על מצבן של נשים בעולם.