האקסלרטור מתקיים במרחב האקסלאב, כחלק מפעילות מרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר. הוא מיועד לפרויקטים נבחרים של בוגרות ובוגרי התכנית האקדמית, אשר מעוניינים לקחת את המיזם שלהם כמה צעדים קדימה.
 
מטרת האקסלרטור להוביל מיזמים נבחרים במשך 3 חודשים, על מנת לבנות מוצר ראשוני, לכתוב תכנית עסקית, לגייס השקעה ולפתוח חברה. במהלך התוכנית, כל צוות יפגש עם מנטורים ומומחי תוכן שונים ויבצע משימות שיכינו אותו למפגש אחרון - יום הצגה מול משקיעים פוטנציאליים ובעלי עניין, שיתקיים באמצע אוקטובר.
 
משתתפי מחזור תשפ״א:

  1. טיימלין - מריה פרקל, רון מנס, אפרת סמילה, נעה כץ וויטה גלמן פיתחו במסגרת המעבדה למשפטים תוכנה שיוצרת ציר זמן של אירועים בתיק משפטי
  2. Chosen - אלעד קופמן ובנאל סדון ממעבדת הפינטק פיתחו מערכת ובה המלצות למוצרים טכנולוגים.
  3. הקרנת תרבות - גלית מימרן, עידו בר נחום ושיר תשובה ממעבדת התרבות פיתחו מיזים להקרנת מופעי תרבות במרחבים הציבוריים.
  4. Rebound - שאולי צפניה ודור טיבי מהמעבדה למשפטים פיתחו מיזם להצעות לביטוח.
  5. Out of Mind - תמיר זהבי, זיוה יעקובוביץ' ואלה לונה פלזנס ממעבדת הגיימינג פיתחו משחק על ילדה שקטה מתעוררת בעולם מסתורי; היא יוצאת למסע למצוא את דרכה הביתה בעזרת תושבי המקום ומפענחת את התעלומה שמאחורי עברה.
  6. Chapi's Impact - ינון עזרא, דרור עציוני וגיא רחמים דנינו ממעבדת הגיימינג פיתחו משחק אקשן ב-2.5D בו משחקים את צ'אפי, שמאן ממעמקי ג'ונגל האמזונס במשימה להציל את כדור הארץ מההתחממות גלובלית.
  7. Standup - דנית זוארץ, טליה דזורלה ורחל טמסגן מהמעבדה לבריאות דיגיטלית פיתחו מערכת לשינוי מנח הגוף למניעת בעיות ישיבה ממושכת.

בניהול משותף של ישראל בן שטרית ומשה פורת
מנטור ומנהל מקצועי חי בספיר: דן פרייפלד

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

קורס הוראת נהיג יוכר כ-30 נק"ז בספיר
לראשונה: קורס הוראת נהיגה של המכללה למקצועות התחבורה מבית אלקטרה יוכר ל-30 נקודות זכות אקדמיות במכללה האקדמית ספיר. המכללה למקצועות התחבורה מבית אלקטרה אפיקים, חתמה על שיתוף פעולה עם המכללה האקדמית ספיר, במסגרתו יוכר לראשונה בישראל קורס הוראת נהיגה כחלק ממסלול אקדמי. בוגרי הקורס יוכלו לקבל הכרה של 30 נקודות זכות לתואר ראשון במכללה האקדמית ספיר, ובכך נוצר לראשונה חיבור בין הכשרה מקצועית בהוראת נהיגה לבין אופק אקדמי. המהלך יוצא לדרך על רקע מחסור מתמשך בכוח אדם מקצועי בענף התחבורה, שהפך בשנים האחרונות לאחד מצווארי הבקבוק המרכזיים ביכולת להפעיל ולהרחיב את התחבורה הציבורית בישראל.
ריטריט חוסן תעסוקתי
איך מתמודדים עם אי ודאות? איך מזהים כוחות דווקא מתוך אתגר?