פגישת התנעה ושולחן עגול מול חברות הייטק בגב ים בבאר שבע, בשיתוף מרכז לאודר לתעסוקה

ד"ר שירה צוקר - ראש המחלקה למדעי המחשב בספיר, תמר שוחט - מנהלת המרכז לפיתוח קריירה בספיר ועמוס עטיה - מנהל קשרי האקדמיה בגב ים, נפגשו עם מנהלות ומנהלי משאבי אנוש של מגוון חברות, הפועלות בפארק ההייטק, כדי להבין את הצרכים של חברות ההייטק בגיוס כח אדם איכותי וכיצד יהיה ניתן לשלב בצורה מיטבית את הסטודנטים והבוגרים של ספיר בחברות אלה.

תמר שוחט, מנהלת המרכז לפיתוח קריירה במשרד הדקן, ספיר: "המטרה של המרכז לפיתוח קריירה בפגישת ההתנעה הייתה ליצור הזדמנויות שוות עבור הסטודנטים והבוגרים שלנו באקו סיסטם של הנגב, ע"י יצירת שיתופי פעולה והבנת הצרכים של הארגונים המובילים בתחום ההייטק  בבאר שבע. יחד עם המחלקה למדעי המחשב נוכל להתוות את הדרך לשילובם של הסטודנטים והבוגרים שלנו בתעסוקה איכותית וטובה."

ד"ר שירה צוקר, ראש המחלקה למדעי המחשב בספיר: "אני שמחה לקיים שיתופי פעולה עם חברות הייטק לטובת הסטודנטים שלנו. נשמח לשיתופי פעולה בפרוייקטי גמר, סיורים, התמחויות וסדנאות, המכינות את הסטודנטים שלנו למעבר לעולם ההייטק. חשוב לנו מאוד שהסטודנטים והבוגרים שלנו ימצאו עבודה בהייטק בדרום, וכך יישארו להתגורר באיזור ויחזקו את הפריפריה. אני מודה לחברות שהגיעו למפגש והביעו נכונות לקדם את הסטודנטים של ספיר, ומזמינה חברות נוספות להצטרף לרעיון."

הארגונים שלקחו חלק במפגש:
אילנה גינזבורג - Rezilion, פאהימה אל עטאונה - מנכ"לית Siraj, חיים שמעוני, מנהל אתר  WIX, מור - הנהלת פארק ההייטק, מורין מוזס - Dell EMC, סול - tech7, טלי עמר – Morphisec ותהילה - Mdclone.
 

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

טקס הענקת דיפלומות 2026
המכללה האקדמית ספיר והמכללה הטכנולוגית ספיר העניקו תארים ודיפלומות ל-1,456 בוגרות ובוגרים בשלושה טקסים חגיגיים שהתקיימו בקמפוס המכללה. המכללה האקדמית ספיר והמכללה הטכנולוגית ספיר קיימו שלושה טקסים חגיגיים להענקת תארים ודיפלומות, במסגרתם הוענקו תארים ל-983 בוגרות ובוגרי תואר ראשון ול-230 מוסמכות ומוסמכי תואר שני. בנוסף, 243 הנדסאיות והנדסאים קיבלו את הדיפלומה. עבור רבות ורבים מהבוגרים, הדרך להשלמת הלימודים עברה בשנים מורכבות של מלחמה, פינוי וחוסר ודאות. הטקסים היו עבורם נקודת ציון משמעותית, שסיכמה תקופה מאתגרת ופתחה דרך מקצועית חדשה.
קורס הוראת נהיג יוכר כ-30 נק"ז בספיר
לראשונה: קורס הוראת נהיגה של המכללה למקצועות התחבורה מבית אלקטרה יוכר ל-30 נקודות זכות אקדמיות במכללה האקדמית ספיר. המכללה למקצועות התחבורה מבית אלקטרה אפיקים, חתמה על שיתוף פעולה עם המכללה האקדמית ספיר, במסגרתו יוכר לראשונה בישראל קורס הוראת נהיגה כחלק ממסלול אקדמי. בוגרי הקורס יוכלו לקבל הכרה של 30 נקודות זכות לתואר ראשון במכללה האקדמית ספיר, ובכך נוצר לראשונה חיבור בין הכשרה מקצועית בהוראת נהיגה לבין אופק אקדמי. המהלך יוצא לדרך על רקע מחסור מתמשך בכוח אדם מקצועי בענף התחבורה, שהפך בשנים האחרונות לאחד מצווארי הבקבוק המרכזיים ביכולת להפעיל ולהרחיב את התחבורה הציבורית בישראל.