המחלקה לתקשורת תפתח בקרוב את המחזור השלישי של תכנית המתמחים SPICE - שמשלבת סטודנטים מצטיינים בתעשיית התקשורת בישראל כבר במהלך הלימודים האקדמאיים

תכנית SPICE (ראשי תיבות של Sapir's Practice in Communication Experience) מבוססת על התמחות במשך כ-70 שעות בחודשי הקיץ, כשלצידה ליווי אקדמי, השתתפות בהרצאות מקצועיות ופגישות עם מומחי שיווק מהתעשייה הישראלית. בתום ההתמחות הסטודנטים ממשיכים לשנת הלימודים האחרונה בתואר (שנה שלישית), שבמהלכה חלקם ממשיכים את ההתמחות במקביל להפקת קמפיין שיווקי כפרויקט גמר.

זו השנה השלישית ברציפות שסטודנטים מצטיינים במסלול תקשורת שיווקית ומדיה דיגיטאלית בראשותו של ד"ר רגב נתנזון זוכים להשתלב בארגונים כבר במהלך לימודיהם.
ראש המחלקה לתקשורת, ד"ר מוטי גיגי מסביר: "אנחנו שמחים לפתוח מחזור חדש של תוכנית הפרקטיקום המקצועית שנועדה לשדך בין סטודנטים מצטיינים לבין ארגוני תקשורת שמחפשים אנשי מקצוע מובילים, עם הבנה מעשית וידע אקדמי". לדבריו: "בשנתיים האחרונות, גם ברקע משבר הקורונה, באמצעות התוכנית נוצרו חיבורים מעולים בין האקדמיה לתעשייה. בכל מחזור יש סטודנטים שמתחילים כמתמחים, מוכיחים את עצמם, וזוכים לקבל הצעות עבודה מהארגונים. זה WIN-WIN לכולם".

"בזכות ההכשרה העיונית והמעשית המקיפה שהסטודנטים מקבלים כבר מהרגע הראשון שלהם בתואר, העזנו להוציא אותם להתמחות כבר בסוף שנה ב' בלימודים" מציין ראש המסלול לתקשורת שיווקית ומדיה דיגיטלית, ד"ר רגב נתנזון, ומוסיף: "הסטודנטים מגיעים למקומות ההתמחות לאחר שנה שבה הם צוברים ניסיון מעשי כמנהלי סושיאל מדיה, ולאחר שקיבלו הכשרה בתחומי יח"צ, דוברות, סטוריטלינג, עריכת וידאו ואסטרטגיה בתקשורת שיווקית".

התכנית מלווה על ידי יצחק משיח, מרצה וחוקר תקשורת ושיווק, בשיתוף עם צוות מקצועי מטעם המחלקה לתקשורת בספיר. משיח: "הסטודנטים זוכים להזדמנות נהדרת להכיר מקרוב את עולם התעסוקה כבר בזמן התואר. בסופו של המסלול, הסטודנטים יוצאים עם תואר אקדמי איכותי וניסיון מעשי משמעותי, רלוונטי ומותאם לשוק העבודה העכשווי".

לאחרונה קיבלה המחלקה לתקשורת בספיר את אישור המועצה להשכלה גבוהה לפתוח כבר בשנה הקרובה תואר שני בתקשורת וניו מדיה. מלבד השקעה בפן האקדמי, המחלקה דוגלת בלימודים יישומיים ומתן כלים לעבודה פרקטית בעולם התקשורת.

>> הרשמה לארגונים המעוניינים לקחת חלק בתכנית <<

בתמונה: בוגרי ומנחי מחזור 1 תכנית SPICE. צילום: סיגל גולן

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

פתיחת מועדון סטודנטים
לאחרונה הושק מועדון הסטודנטים החדש בבית הסטודנט באירוע התכנסו סטודנטים וסטודנטיות על מנת להכיר ולהתחבר למקום החדש שמיועד להם. תום ממן, רכז המועדון, פנה לסטודנטים בהתרגשות: "אנחנו כאן כדי ליצור עבורכם מועדון איכותי, מלהיב וכיפי, שבו תוכלו להשתתף בפעילויות מגוונות וגם ליזום בעצמכם. בקרוב נפרסם סקר שיאפשר לכולכם לבחור את הפעילויות שתרצו לראות כאן - הרצאות, הופעות, ערבי תרבות וכמובן הרבה אוכל טעים וכיבוד נחמד." אלון גייר, דיקן הסטודנטים, הוסיף: "בזמן הקורונה הבנתי כמה חשוב שיהיה כאן עבורכם לא רק מקום ללמוד, אלא גם לחלוק רגעים חברתיים - לאכול, לדבר וליהנות מפעילויות תרבותיות.
גשר לאוריינות דיגיטלית
לאחרונה התקיים בספיר יום עיון בנושא "גשר לאוריינות דיגיטלית: יזמות וחדשנות בחברה הבדואית". באירוע נפגשו אנשי אקדמיה, סטודנטים, בעלי תפקידים מרשויות מקומיות, מורים, יזמים, נציגי משרדי ממשלה, גופים פרטיים, קרנות ובעלי עניין רבים במטרה לקדם אוריינות דיגיטלית, יזמות וחדשנות טכנולוגית בחברה הבדואית. זהו חלק מפרויקט VOLCANIC הבינלאומי בו לוקחות חלק ישראל (מכללת ספיר, מכללת קיי ומכון מופ"ת), מרוקו והאיחוד האירופאי, שמתמקד בצמצום פערים דיגיטליים, בדגש על החברה הבדואית ואוכלוסיות מרוחקות גיאוגרפית. היום נפתח בפאנל מומחים מעורר מחשבה בנושא "פערים דיגיטליים בישראל: אתגרים והזדמנויות בחברה הבדואית".