חדש על המדף: גברים נעלמים

עגונות במרחב האשכנזי 1850-1648

ספר חדש לד"ר נועה ששר, מרצה במחלקה לתרבות- יצירה והפקה

גברים נעלמים מגולל את סיפוריהן של נשים עגונות שחיו במרחב האשכנזי (מרכז אירופה ומזרחה) בשנים 1850-1648. הוא מתאר את הנסיבות הקשות שבהן הפכו לעגונות ופורשׂ לעיני הקוראים את הדרמה האנושית וההלכתית של העיסוק בהתרתן מכבלי העיגון. באמצעות בחינה מקיפה של מגוון מקורות – פנקסי קהילות ובתי דין, ספרי שאלות ותשובות, מכתבים ועוד – נועה ששר קוראת תיגר על התפיסה הנפוצה כאילו פוסקים לאורך הדורות עשו ככל יכולתם להתיר עגונות ולמזער את סבלן. היא מאירה באור חדש את חיי המשפחה והקהילה היהודית בתקופה הנדונה, ומציגה מציאות חברתית והלכתית שמשמעויותיה נוגעות ישירות לחייהם של נשים וגברים יהודים עד היום.

ד"ר נוע ששר

ד"ר נועה ששר חוקרת את חיי המשפחה היהודית בעת החדשה. היא בעלת תואר דוקטור מן האוניברסיטה העברית בירושלים, מלמדת במכללה האקדמית ספיר ומתמחה בהוצאה לאור של ספרי משפחה, אוטוביוגרפיות וספרי זיכרונות. מתגוררת בירושלים, אמא לחמישה וסבתא לשניים.
 

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

לראות את ההר
אנו נאלצים להודיע שפסטיבל קולנוע דרום הבינ"ל ה-24, שתוכנן להתקיים בין התאריכים 3–10 ביולי 2025, נדחה ויתקיים ב-6–13 בנובמבר 2025. תכנית הפסטיבל הבינלאומי ה-24 שתוכננה לחודש יולי ופורסמה לפני מספר ימים, תתמזג בחודש נובמבר עם תחרות "קולנוע דרום חדש" – תחרות סרטי הגמר של בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר –על כל 49 הסרטים הקצרים החדשים שבתחרות. תודתנו מעומק הלב לעשרות השותפים והשותפות שנרתמו להפקת מהדורת הפסטיבל, שתוכננה להיות הגדולה בתולדותיו – ועוד תהיה. ליוצרות/ים מישראל ומהעולם שבחרו בנו כבית ליצירתם – נמשיך לעשות הכל כדי לחגוג את הסרטים שלכם כאן, בדרום, יחד אתכם, בנובמבר הקרוב והלאה
ברכות לזוכים
במסגרת יריד הקריירה שהתקיים אצלנו ב-10.6, ערכנו הגרלה בין משתתפי יריד התעסוקה - ושלושה טאבלטים מצאו את דרכם לידיים הנכונות. והזוכים הם: אורלי זאודו באנצ׳י, המחלקה לניהול תעשייתי מאור פרבמן, מכינת רוח וחברה אריג אבו עסא, המחלקה ללימודים רב-תחומיים ברכות ענקיות! האגף לקשרי אקדמיה - תעסוקה ויזמות במכללת ספיר ממשיך ללוות, לקדם ולהוביל את הסטודנטיות והסטודנטים שלנו בדרך לקריירה משמעותית ומוצלחת. תמשיכו להגיע, להשתתף, להתפתח - ולפעמים גם לצאת עם פרסים.