חדש על המדף: גברים נעלמים

עגונות במרחב האשכנזי 1850-1648

ספר חדש לד"ר נועה ששר, מרצה במחלקה לתרבות- יצירה והפקה

גברים נעלמים מגולל את סיפוריהן של נשים עגונות שחיו במרחב האשכנזי (מרכז אירופה ומזרחה) בשנים 1850-1648. הוא מתאר את הנסיבות הקשות שבהן הפכו לעגונות ופורשׂ לעיני הקוראים את הדרמה האנושית וההלכתית של העיסוק בהתרתן מכבלי העיגון. באמצעות בחינה מקיפה של מגוון מקורות – פנקסי קהילות ובתי דין, ספרי שאלות ותשובות, מכתבים ועוד – נועה ששר קוראת תיגר על התפיסה הנפוצה כאילו פוסקים לאורך הדורות עשו ככל יכולתם להתיר עגונות ולמזער את סבלן. היא מאירה באור חדש את חיי המשפחה והקהילה היהודית בתקופה הנדונה, ומציגה מציאות חברתית והלכתית שמשמעויותיה נוגעות ישירות לחייהם של נשים וגברים יהודים עד היום.

ד"ר נוע ששר

ד"ר נועה ששר חוקרת את חיי המשפחה היהודית בעת החדשה. היא בעלת תואר דוקטור מן האוניברסיטה העברית בירושלים, מלמדת במכללה האקדמית ספיר ומתמחה בהוצאה לאור של ספרי משפחה, אוטוביוגרפיות וספרי זיכרונות. מתגוררת בירושלים, אמא לחמישה וסבתא לשניים.

אזרחוּת, אזרחים ומדינה בתקופת הקורונה ומעבר לה

ביום שישי ה-14.5.2021 יתקיים כנס מקוון של המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, המכללה האקדמית ספיר. הכנס "עתידה של פוליטיקה אחרת"  יעסוק באזרחות, אזרחים, ומדינה בתקופת הקורונה ומעבר לה. את הכנס ייפתחו פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא לעניינים אקדמיים, ד"ר יורם עידה, ראש המחלקה, וד"ר אמית אביגור-אשל מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. הרצאות כלליות: ד"ר מהא כרכבי-סבח, מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, תדבר על עבודה ומשפחה בתקופת משבר הקורונה. עמית בן-צור, מנהל מכון "יסודות", ידבר על אסטרטגיה ליציאה מהמשבר הכלכלי שנוצר עקב משבר הקורונה. בהמשך, ייערכו מפגשים במסגרת קבוצות דיון מצו

מעסק קטן לסטארט-אפ ענק

מיטאפ על הבר עם יוני לוקסנברג, מנכ"ל ומייסד הסטרטאפ אלמנטור אירוע של קהילת  TechNegev: קהילת היזמות של ח"י בספיר של המכללה האקדמית ספיר והנגב המערבי ביום שלישי, 11.5 בשעה 17:00 בגרין פאב בקיבוץ ניר עם, יתקיים מיטאפ על הבר עם יוני לוקסנברג, מנכ"ל ומייסד אלמנטור - סטארט-אפ ישראלי עם מוניטין עולמי, שגרף מיליוני משתמשים וקצב הכנסות שנתי של 30 מיליון ש"ח, אלמטור מפתחת עורך ויזואלי לעיצוב ובניית אתרי אינטרנט מקצועיים בסביבת וורדפרס. המיטאפ יעסוק בהתפתחותה של תעשיית בניית אתרים, בשאלות כיצד גיוון וקבלת האחר תורמת לפיתוח עסקי בסטארט-אפים והאם יש מתכון להצלחת מיזמים טכנולוגיים.