דיון אקדמי-ציבורי ראשון: השפעות משבר הקורונה על התא המשפחתי, העוני, קבוצות המיעוט ופעולות המחאה בישראל

המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר מארחת את הכנס השנתי ה-52 של האגודה הסוציולוגית הישראלית

משבר הקורונה השפיע באופן ניכר על כל היבטי חיינו, על הכלכלה הישראלית, האינטראקציות הבינאישיות, המרקם החברתי, המחאות ועוד.
לאור זאת, הכנס השנתי ה-52 של האגודה הסוציולוגית הישראלית, אותו מארחת המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, יעסוק בסוציולוגיה של משבר.
הכנס שיתקיים בימים שני-רביעי, 8-10.2.21 יעסוק בשאלות סוציולוגיות שונות שעולות בתקופה זו.

במסגרת הכנס, יתקיימו מליאות, מיני מליאות ומושבים שונים שיועברו באופן מקוון וכן סדנאות פיזיות במכללה האקדמית ספיר, בהתאם לתו הסגול ולהנחיות.

ד"ר מוטי גיגי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר ויו"ר הכנס: "משבר הקורונה מצטרף לסדרה של משברים גלובליים בסדרי גודל, המשנים את האופן שבו אנחנו תופסים את החברה ואת הסדר החברתי. לכן, חשוב שקולם של הסוציולוגים יישמע יותר בשיח הציבורי. הכנס הקרוב מהווה הזדמנות יוצאת דופן לשמוע את המחקרים הכי עכשוויים, שמדברים על החיבור שבין משבר הקורונה מתוך נקודת מבט סוציולוגית. לראשונה נקיים  את הכנס בצורה מקוונת, מה שהופך את הכנס נגיש יותר לציבור הרחב.

עיקרי התכנייה

מליאת הפתיחה ב-9.2 תעסוק בנושא "חברה במשבר? מחאות בישראל, מ"העם דורש צדק חברתי" ועד "לך"
מליאת הסיכום ב-10.2 תעסוק בנושא "איך יוצאים מהמשבר? סוציולוגיה של העתיד".

בנוסף יתקיימו מיני מליאות בנושאים שונים, בהן:

• סוציולוגים בשולחנות החשיבה וקבלת ההחלטות במגפת הקורונה: מבט מבפנים - מערכת החינוך בניסוי טבעי: מחליטים לטווח קצר וחושבים לטווח ארוך | מיכל טביביאן (משרד החינוך)
  • נרטיבים של משבר: מערכות הרפואה והבטחון במשבר הקורונה - פוליטיקה, צבא ובריאות: על מיליטריזציה של השיח והפרקטיקות של התמודדות עם הקורונה | נדב דוידוביץ (אוניברסיטת בן גוריון)
  • משבר הקורונה והשפעתו על העיר - דחיקה ועקירה מהעיר בימי קורונה | אורן יפתחאל (אוניברסיטת בן-גוריון בנגב) וארז צפדיה (המכללה האקדמית ספיר)
  • האגודה הסוציולוגית הישראלית והאגודה הישראלית לתקשורת – קורונה ותקשורת (יו"ר: מוטי גיגי וחיים נוי): התמודדות דיגיטלית עם עולם עוין - משתמשי אינטרנט מבוגרים בזמן קורונה | גלית נמרוד (אוניברסיטת בן גוריון בנגב)
  • סימפוזיון לכבוד ספרו של יהודה שנהב-שהרבני "פועלים בתרגום: מהמפנה האינדיבידואלי לתרגום דו-לאומי"
  • סימפוזיון לכבוד ספרו של אורי רם "הסוציולוגיה הישראלית: היסטוריה רעיונית 1882-2018"

כמו כן, יתקיימו מושבים בנושאים שונים בהם:

• בידוד, בדידות ותלות הדדית - "סובלות בשקט" - חוויותיהן של נשים בדואיות חירשות | נוזהה אלאסד אלהוזייל ומרים לוינגר מהמכללה האקדמית ספיר
  • תמורות בחברה החרדית - "ועשית ככל אשר יורוך"? תובנות ראשוניות מאירוע הקורונה בחברה החרדית: עמדות כלפי הממסד, התקשורת הכללית והמנהיגות הרבנית | ז'נט כהן (המכללה האקדמית צפת)
  • השכלה גבוהה ואי-שוויון מעמדי, אתני, לאומי ומגדרי - אי שוויון לאומי, אתני ומגדרי באקדמיה: מכללת ספיר כמקרה מבחן | מוטי גיגי, סיגל נגר-רון ותמר רזי מהמכללה האקדמית ספיר
  • פרקטיקות ביקורתיות ככלי התמודדות עם משבר חברתי - עושים שוֹנוּת לשם שינוי: פרקטיקות ביקורתיות בתפקידן של ממונות גיוון בתחום משאבי האנוש בארגונים עסקיים בישראל | שני קונה ורונית נדיב מהמכללה האקדמית ספיר
  • למידה מג(ק)וונת - מנסים להתחבר: פער דיגיטלי ולמידה מרחוק בקרב סטודנטים בדואים בזמן משבר הקורונה | האמה אבו-קשק (המכללה האקדמית ספיר) ויונתן מנדלס (מכון מופ"ת)
  • חוסן במצבי חירום - "אנחנו לא פיונים בלוח שחמט" - ההתנגשות בין קולו של הממסד וקולות תושבי עוטף עזה ברשתות החברתיות | אלה בן עטר (המכללה האקדמית ספיר) ורוני גז לנגרמן (המכללה לחינוך ע"ש קיי)

לאתר הכנס עם פירוט המושבים

פסטיבל קולנוע דרום הבינלאומי ה-22 ננעל אתמול בערב (יום ד') במכון הצרפתי בתל אביב.
באירוע האקתון DisasterTech בנושא התמודדות עם אתגר השיטפונות העולמי, שנערך השבוע (שלישי) במרכז לחדשנות ויזמות במכללה האקדמית ספיר, זכו קבוצת הסטודנטים: שי מנשרי, עירית חולי נחום, איתי זסלבסקי וברק ספיר בפרס על הפתרון שהעלו.