חממת סרטי הביכורים של פסטיבל קולנוע דרום: סטודיו דרום (.קום)

בסוף חודש ינואר, בין התאריכים 31.1-5.2, תתקיים חממת 'סטודיו דרום' זו השנה השישית, המוקדשת לבמאים/יות ומפיקים/ות בישראל, המעוניינים לקדם פרויקט עלילתי ארוך ראשון או שני.

לעמוד החממה

החממה בת 5 הימים מתקיימת ביוזמת המכללה האקדמית ספיר, בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, בשיתוף חממת Produire au Sud של פסטיבל שלוש היבשות בנאנט, צרפת, המכון הצרפתי בישראל ופרוייקט הקולנוע הישראלי – קרן רבינוביץ לאמנויות ומשרד התרבות והספורט.

חממת “סטודיו דרום” תתקיים במתכונת קורונה, בהובלת מומחים בינלאומיים וישראליים. בסיום החממה, ארבעת הפרויקטים הנבחרים יוצגו באירוע פיצ’ינג שיתקיים השנה באופן חד פעמי במתכונת אונליין.

במסגרת החממה, יועברו סדנאות מקצועיות על ידי מנטורים מובילים מתעשיית הקולנוע הישראלית והאירופית, בהם הבמאי ויועץ התסריט נדב לפיד, המפיק אמיר הראל (למה הפקות), המפיצה וירג'יני דבסה (אלפא ויוילט), גיום מנגה (3continemts) ושרי תורג'מן. שיאה של החממה הוא אירוע הפיצ'ינג, בו משתתפי הסדנה מציגים את הפרויקטים שלהם בפני אנשי ונשות תעשייה ישראלים ובינלאומיים.

הפרויקטים שנבחרו לקחת חלק במהדורת "סטודיו דרום" 2021:
"ההתאבדות השניה של תום" | במאית קרני הינמן, מפיקה סיון ורדינה
"בית" | במאית אור סיני מפיקה עדי בר יוסף
"המדונה של הפרחים הפרחים" | במאי עומר טובי, מפיק גיל סימה
"המאסטרו" | במאי יונתן פרץ מפיק קובי עזרן

תמיר הוד, מנהל פסטיבל קולנוע דרום ומיכל לביא, מנהלת אמנותית: "כבוד גדול עבור פסטיבל קולנוע דרום ובית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, להפיק ולקיים בישראל את סטודיו דרום - אחת מ-6 החממות הבינלאומיות שמקיים פסטיבל שלוש היבשות ברחבי העולם - זו השנה השישית.

בשנים האחרונות היתה חממת סטודיו דרום בישראל למקפצה משמעותית עבור יוצרות ויוצרים בישראל להשלים את סרטיהם/ן ולהגיע איתם ללב התעשייה האירופית.

אנחנו מתרגשים להוסיף לסוללת המנטורים/יות של הסטודיו את הבמאי נדב לפיד והמפיק אמיר הראל, אנשי מפתח בתעשיית הקולנוע בישראל ובעולם, ואת וירג'יני דבסה מחברת ההפצה "אלפא ויולט", אחת המפיצות הבולטות בשוק האירופי.

השנה, בתוך טירוף הקורונה, החממה תתקיים באופן מקוון- ואנו נעשה כל שנוכל כדי שתהיה חמה וקרובה מתמיד."

סגירת מעגל

דני גבע ששיחק בסדרה 'פרשת השבוע' של רני בלייר, נכנס כעת לנעליו ויחליף אותו בתור ראש מסלול משחק בבית הספר לאמנויות הקול והמסך גבע, אשר הצטרף כמרצה לסגל בית הספר ב-2019, הוא שחקן במה ומסך ותיק ומנוסה, בוגר "בית צבי", הופיע בסרטים ובסדרות "קרוב לבית", "שנת אפס", "תיק סגור", "חדר מלחמה", "זנזורי", "החממה" ועוד רבים. זוהי סגירת מעגל עבור גבע, אשר  שיחק בסדרה 'פרשת השבוע' אותה יצר וביים רני בלייר.

ד"ר גיל בוצר פתח את הכנס הבינלאומי לחקר האימון והמנטורינג

ד"ר גיל בוצר, מרצה בכיר במחלקה לניהול המשאב האנושי, שימש דובר מרכזי בכנס הבינלאומי לחקר האימון והמנטורינג שנערך זו השנה ה-17 באוניברסיטת ,Oxford Brookes אנגליה. במסגרת הרצאתו, שפתחה את הכנס, הציג בוצר את תמונת המצב הנוכחית של חקר האימון בארגונים, באמצעות אינטגרציה של ממצאי סקירות ספרות שיטתיות ומחקרי מטא-אנליזה שפורסמו במהלך העשור האחרון. בוצר הציג מפה מקיפה של המחקר בתחום המציגה את הטריטוריות הנחקרות ביותר ומצביעה על שטחים שדורשים ביסוס נוסף או שטחים שטרם נחקרו ומסגרת מארגנת של אימון במקום העבודה המתארת את גורמי ההקשר, הקלט והתהליך  והקשר שלהם לתוצאות האימון.