חממת סרטי הביכורים של פסטיבל קולנוע דרום: סטודיו דרום (.קום)

בסוף חודש ינואר, בין התאריכים 31.1-5.2, תתקיים חממת 'סטודיו דרום' זו השנה השישית, המוקדשת לבמאים/יות ומפיקים/ות בישראל, המעוניינים לקדם פרויקט עלילתי ארוך ראשון או שני.

לעמוד החממה

החממה בת 5 הימים מתקיימת ביוזמת המכללה האקדמית ספיר, בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, בשיתוף חממת Produire au Sud של פסטיבל שלוש היבשות בנאנט, צרפת, המכון הצרפתי בישראל ופרוייקט הקולנוע הישראלי – קרן רבינוביץ לאמנויות ומשרד התרבות והספורט.

חממת “סטודיו דרום” תתקיים במתכונת קורונה, בהובלת מומחים בינלאומיים וישראליים. בסיום החממה, ארבעת הפרויקטים הנבחרים יוצגו באירוע פיצ’ינג שיתקיים השנה באופן חד פעמי במתכונת אונליין.

במסגרת החממה, יועברו סדנאות מקצועיות על ידי מנטורים מובילים מתעשיית הקולנוע הישראלית והאירופית, בהם הבמאי ויועץ התסריט נדב לפיד, המפיק אמיר הראל (למה הפקות), המפיצה וירג'יני דבסה (אלפא ויוילט), גיום מנגה (3continemts) ושרי תורג'מן. שיאה של החממה הוא אירוע הפיצ'ינג, בו משתתפי הסדנה מציגים את הפרויקטים שלהם בפני אנשי ונשות תעשייה ישראלים ובינלאומיים.

הפרויקטים שנבחרו לקחת חלק במהדורת "סטודיו דרום" 2021:
"ההתאבדות השניה של תום" | במאית קרני הינמן, מפיקה סיון ורדינה
"בית" | במאית אור סיני מפיקה עדי בר יוסף
"המדונה של הפרחים הפרחים" | במאי עומר טובי, מפיק גיל סימה
"המאסטרו" | במאי יונתן פרץ מפיק קובי עזרן

תמיר הוד, מנהל פסטיבל קולנוע דרום ומיכל לביא, מנהלת אמנותית: "כבוד גדול עבור פסטיבל קולנוע דרום ובית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, להפיק ולקיים בישראל את סטודיו דרום - אחת מ-6 החממות הבינלאומיות שמקיים פסטיבל שלוש היבשות ברחבי העולם - זו השנה השישית.

בשנים האחרונות היתה חממת סטודיו דרום בישראל למקפצה משמעותית עבור יוצרות ויוצרים בישראל להשלים את סרטיהם/ן ולהגיע איתם ללב התעשייה האירופית.

אנחנו מתרגשים להוסיף לסוללת המנטורים/יות של הסטודיו את הבמאי נדב לפיד והמפיק אמיר הראל, אנשי מפתח בתעשיית הקולנוע בישראל ובעולם, ואת וירג'יני דבסה מחברת ההפצה "אלפא ויולט", אחת המפיצות הבולטות בשוק האירופי.

השנה, בתוך טירוף הקורונה, החממה תתקיים באופן מקוון- ואנו נעשה כל שנוכל כדי שתהיה חמה וקרובה מתמיד."

אזרחוּת, אזרחים ומדינה בתקופת הקורונה ומעבר לה

ביום שישי ה-14.5.2021 יתקיים כנס מקוון של המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, המכללה האקדמית ספיר. הכנס "עתידה של פוליטיקה אחרת"  יעסוק באזרחות, אזרחים, ומדינה בתקופת הקורונה ומעבר לה. את הכנס ייפתחו פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא לעניינים אקדמיים, ד"ר יורם עידה, ראש המחלקה, וד"ר אמית אביגור-אשל מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. הרצאות כלליות: ד"ר מהא כרכבי-סבח, מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, תדבר על עבודה ומשפחה בתקופת משבר הקורונה. עמית בן-צור, מנהל מכון "יסודות", ידבר על אסטרטגיה ליציאה מהמשבר הכלכלי שנוצר עקב משבר הקורונה. בהמשך, ייערכו מפגשים במסגרת קבוצות דיון מצו

מעסק קטן לסטארט-אפ ענק

מיטאפ על הבר עם יוני לוקסנברג, מנכ"ל ומייסד הסטרטאפ אלמנטור אירוע של קהילת  TechNegev: קהילת היזמות של ח"י בספיר של המכללה האקדמית ספיר והנגב המערבי ביום שלישי, 11.5 בשעה 17:00 בגרין פאב בקיבוץ ניר עם, יתקיים מיטאפ על הבר עם יוני לוקסנברג, מנכ"ל ומייסד אלמנטור - סטארט-אפ ישראלי עם מוניטין עולמי, שגרף מיליוני משתמשים וקצב הכנסות שנתי של 30 מיליון ש"ח, אלמטור מפתחת עורך ויזואלי לעיצוב ובניית אתרי אינטרנט מקצועיים בסביבת וורדפרס. המיטאפ יעסוק בהתפתחותה של תעשיית בניית אתרים, בשאלות כיצד גיוון וקבלת האחר תורמת לפיתוח עסקי בסטארט-אפים והאם יש מתכון להצלחת מיזמים טכנולוגיים.