"בית", סרטה של סמדר אפשטיין פלגי, בוגרת תואר שני בבית הספר לאמנויות הקול והמסך, זכה במקום הראשון  בקטגוריית סרט סטודנטים דוקומנטרי בפסטיבל סולידריות 2020 לקולנוע וזכויות אדם

סרטה של אפשטיין פלגי גם זכה במקום הראשון בתחרות סרטי הסטודנטים של פסטיבל דוקאביב ה-22 בספטמבר האחרון.

"בית" בן 27 דקות, עוסק בשתי נשים המנקות בית מוזנח של אחת מהן שגרה שם עם 12 החתולים שלה. מצב הבית הוא תוצאה של שנים של הזנחה. הרצון של האחת לעזור לשנייה מתנגש בחוסר היכולת של הדיירת להתמודד עם ההזנחה שלה. הדבר יוצר תהליך סיזיפי שבמהלכו הלכלוך מתבהר והתודעה החדשה מתחילה לחלחל.

את הסרט הפיקה, כתבה וצילמה סמדר אפשטיין פלגי, אפשטיין פלגי כתבה את התסריט עם ניר דבורצ'ין שגם ערך את הסרט; על הצילום בנוסף לאפשטיין פלגי אחראית ורדית גולדנר; את הפסקול עיצב אילן אדמון ועל המוזיקה אחראית רותם אסולין. הסרט הופק בתמיכת הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה.

סטודיו דרום (.קום)

חממת סרטי הביכורים של פסטיבל קולנוע דרום: סטודיו דרום (.קום) בסוף חודש ינואר, בין התאריכים 31.1-5.2, תתקיים חממת 'סטודיו דרום' זו השנה השישית, המוקדשת לבמאים/יות ומפיקים/ות בישראל, המעוניינים לקדם פרויקט עלילתי ארוך ראשון או שני. לעמוד החממה החממה בת 5 הימים מתקיימת ביוזמת המכללה האקדמית ספיר, בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, בשיתוף חממת Produire au Sud של פסטיבל שלוש היבשות בנאנט, צרפת, המכון הצרפתי בישראל ופרוייקט הקולנוע הישראלי – קרן רבינוביץ לאמנויות ומשרד התרבות והספורט. חממת “סטודיו דרום” תתקיים במתכונת קורונה, בהובלת מומחים בינלאומיים וישראליים.

חדש על המדף:  תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי

"Architectural Culture in British Mandate Jerusalem, 1917-1948"- ספר חדש לד"ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה במחלקה לתקשורת, במחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים הספר "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי, 1917-1948", עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים.