ביום ד', ה-16.12 בשעה 17:00 יתקיים זו השנה השביעית, טקס הענקת מלגות הצטיינות מקוון של המכללה האקדמית ספיר ועמותת "חברים למען החברה".

הטקס יתקיים במעמד נשיא המכללה פרופ' שי פלדמן והנהלת המכללה, חברי וידידי העמותה, הסטודנטים, המלגאים וכן תלמידי התיכון ובני משפחותיהם.

במסגרת הטקס, יוענקו מלגות ל-12 סטודנטים מצטיינים ופעילים חברתיים במכללה האקדמית ספיר. כמו כן, יוענקו מחשבים ניידים לתלמידים מצטיינים מכיתות התיכון של ביה"ס התיכון המקיף ע"ש גוטווירט בשדרות.

עמותת "חברים למען החברה", אשר הוקמה על ידי ותיקי מערכת הביטחון, פועלת בעיר שדרות בעיקר בתחום החינוך הלא פורמאלי ומתמקדת בילדים ובנוער בסיכון ממשפחות במצוקה. כמו כן, העמותה מעניקה מחשבים ניידים לתלמידי תיכון מצטיינים בשדרות ומסייעת לכלל תלמידי בתי הספר בעיר, בשיתוף פעולה עם מוסדות וארגונים שונים. העמותה פועלת במכללה האקדמית ספיר כבר שש שנים ומעניקה מלגות לסטודנטים מצטיינים תושבי שדרות.

את פעילותם הם מקדישים לזכר שני חברים שלהם שנפטרו מר יעקב אלוני ז"ל, לוחם שייטת וצייר  ותא"ל שמואל רשף ז"ל, לשעבר קצין תותחנים ראשי. שניהם נפטרו מסרטן.

אלון גייר, דיקן הסטודנטים, המכללה האקדמית ספיר: "כזו עקביות ונחישות של עמותת "חברים למען החברה" היא נדירה ומיוחדת. במשך למעלה מעשור, ממקדים החברים את המאמצים בסיוע לשדרות ולתושבי שדרות. כך הם חברו ליקירי האזור וחברים אישיים של כולנו. הם כולם היו בתפקידים בכירים במערכת הביטחון והמחויבות לחברה הישראלית היא קודש הקודשים עבורם. הם מדברים מעט ועושים הרבה - מעניקים מלגות לעשרות סטודנטים ותלמידי תיכון ורהבים אחרים, וכל זאת ללא פרסום ומתוך מחויבות אישית עמוקה".

סטודיו דרום (.קום)

חממת סרטי הביכורים של פסטיבל קולנוע דרום: סטודיו דרום (.קום) בסוף חודש ינואר, בין התאריכים 31.1-5.2, תתקיים חממת 'סטודיו דרום' זו השנה השישית, המוקדשת לבמאים/יות ומפיקים/ות בישראל, המעוניינים לקדם פרויקט עלילתי ארוך ראשון או שני. לעמוד החממה החממה בת 5 הימים מתקיימת ביוזמת המכללה האקדמית ספיר, בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, בשיתוף חממת Produire au Sud של פסטיבל שלוש היבשות בנאנט, צרפת, המכון הצרפתי בישראל ופרוייקט הקולנוע הישראלי – קרן רבינוביץ לאמנויות ומשרד התרבות והספורט. חממת “סטודיו דרום” תתקיים במתכונת קורונה, בהובלת מומחים בינלאומיים וישראליים.

חדש על המדף:  תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי

"Architectural Culture in British Mandate Jerusalem, 1917-1948"- ספר חדש לד"ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה במחלקה לתקשורת, במחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים הספר "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי, 1917-1948", עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים.