ביום ד', ה-16.12 בשעה 17:00 יתקיים זו השנה השביעית, טקס הענקת מלגות הצטיינות מקוון של המכללה האקדמית ספיר ועמותת "חברים למען החברה".

הטקס יתקיים במעמד נשיא המכללה פרופ' שי פלדמן והנהלת המכללה, חברי וידידי העמותה, הסטודנטים, המלגאים וכן תלמידי התיכון ובני משפחותיהם.

במסגרת הטקס, יוענקו מלגות ל-12 סטודנטים מצטיינים ופעילים חברתיים במכללה האקדמית ספיר. כמו כן, יוענקו מחשבים ניידים לתלמידים מצטיינים מכיתות התיכון של ביה"ס התיכון המקיף ע"ש גוטווירט בשדרות.

עמותת "חברים למען החברה", אשר הוקמה על ידי ותיקי מערכת הביטחון, פועלת בעיר שדרות בעיקר בתחום החינוך הלא פורמאלי ומתמקדת בילדים ובנוער בסיכון ממשפחות במצוקה. כמו כן, העמותה מעניקה מחשבים ניידים לתלמידי תיכון מצטיינים בשדרות ומסייעת לכלל תלמידי בתי הספר בעיר, בשיתוף פעולה עם מוסדות וארגונים שונים. העמותה פועלת במכללה האקדמית ספיר כבר שש שנים ומעניקה מלגות לסטודנטים מצטיינים תושבי שדרות.

את פעילותם הם מקדישים לזכר שני חברים שלהם שנפטרו מר יעקב אלוני ז"ל, לוחם שייטת וצייר  ותא"ל שמואל רשף ז"ל, לשעבר קצין תותחנים ראשי. שניהם נפטרו מסרטן.

אלון גייר, דיקן הסטודנטים, המכללה האקדמית ספיר: "כזו עקביות ונחישות של עמותת "חברים למען החברה" היא נדירה ומיוחדת. במשך למעלה מעשור, ממקדים החברים את המאמצים בסיוע לשדרות ולתושבי שדרות. כך הם חברו ליקירי האזור וחברים אישיים של כולנו. הם כולם היו בתפקידים בכירים במערכת הביטחון והמחויבות לחברה הישראלית היא קודש הקודשים עבורם. הם מדברים מעט ועושים הרבה - מעניקים מלגות לעשרות סטודנטים ותלמידי תיכון ורהבים אחרים, וכל זאת ללא פרסום ומתוך מחויבות אישית עמוקה".

עו"ד גלעד שר, על חוויותיו במלחמת יום הכיפורים

לקחי מלחמת יום הכיפורים עיצבו במידה רבה את דרכו של עו"ד גלעד שר, יו"ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית ספיר, הן בצה"ל כאלוף משנה במילואים, כמפקד חטיבה משוריינת וכסגן מפקד אוגדה, והן כאזרח בשדה המדיני. בשיחה עם שלמה רז בפודקאסט "רשת עושים היסטוריה", משתף שר מחוויותיו במלחמת יום הכיפורים כתותחן טנק בגדוד 46 בחטיבה 401, אחת מחטיבות השיריון הסדירות שהיו אז בסיני: הוא נטל חלק בקרבות הבלימה ובניסיונות להגיע אל המעוזים המכותרים ע"י הצבא המצרי, והשתתף בקרבות שנכנסו למורשת הקרב של צה"ל - בהם גם המארב בוואדי מבעוק שהכריע במידה לא מבוטלת את הצבא המצרי ואת גורל המערכה בדרום.

כלכלה מצטיינת

הסטודנטים במחלקה לכלכלה וחשבונאות במכללה האקדמית ספיר בראש טבלת שיעור מסיימי הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת. מנתוני מועצת רואי החשבון שפורסמו באחרונה, עולה כי 87% מהסטודנטים מהמחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר עברו את הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת במועד סתיו 2020, שיעור המעבר של המכללה האקדמית ספיר הוא הגבוה מבין כל מוסדות הלימוד בישראל. נתון זה מציב את המכללה האקדמית ספיר בראש טבלת עוברי הבחינה האימתנית מבין כלל המוסדות האקדמיים בארץ. מתוך 15 סטודנטים, 14 מהם ניגשו לבחינה בפעם הראשונה ועברו את הבחינה 13 סטודנטים.