רני בלייר זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA ה-13 בהודו

ראש התכנית לתואר ראשון בביה"ס לאמנויות הקול והמסך, במכללה האקדמית ספיר, התסריטאי, הבמאי והשחקן, רני בלייר, זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA בהודו.

הפרס יוגש במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע  שיתקיים בפעם ה-13 באופן וירטואלי בין 26-28 לנובמבר, אשר מאורגן על ידי לשכת התקשורת הבינלאומית ואולפני מרוואה.

הזכייה בפרס היא בעקבות סיור של בלייר ופרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, להודו לפני שלוש שנים,  במסגרתו ביקרו בשלושה בתי ספר למשחק ונפגשו עם סנדיפ מרוואה, הבעלים של אולפני מרווה ונשיא הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA.

באולפנים, בלייר העביר בין היתר שיעור בנושא יחסי בימוי משחק ועשרת המחויבויות המתבקשות משחקן, שלום שטרית הקרין את סרטו הדוקומנטרי "הפנתרים השחורים מדברים" ושניהם השתתפו בסשן ארוך של שאלות ותשובות מול הסטודנטים.

במכתב הזכייה נכתב כי לביקור של בלייר ושלום שטרית חשיבות רבה בחיזוק הקשר התרבותי בין המדינות. הסיור בהודו היה פרי ארגון ומימון השגרירות הישראלית בהודו בניצוחה של נספחת התרבות ראומה מנצור.

תעודת הוקרה לרני בלייר

אזרחוּת, אזרחים ומדינה בתקופת הקורונה ומעבר לה

ביום שישי ה-14.5.2021 יתקיים כנס מקוון של המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, המכללה האקדמית ספיר. הכנס "עתידה של פוליטיקה אחרת"  יעסוק באזרחות, אזרחים, ומדינה בתקופת הקורונה ומעבר לה. את הכנס ייפתחו פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא לעניינים אקדמיים, ד"ר יורם עידה, ראש המחלקה, וד"ר אמית אביגור-אשל מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. הרצאות כלליות: ד"ר מהא כרכבי-סבח, מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, תדבר על עבודה ומשפחה בתקופת משבר הקורונה. עמית בן-צור, מנהל מכון "יסודות", ידבר על אסטרטגיה ליציאה מהמשבר הכלכלי שנוצר עקב משבר הקורונה. בהמשך, ייערכו מפגשים במסגרת קבוצות דיון מצו

מעסק קטן לסטארט-אפ ענק

מיטאפ על הבר עם יוני לוקסנברג, מנכ"ל ומייסד הסטרטאפ אלמנטור אירוע של קהילת  TechNegev: קהילת היזמות של ח"י בספיר של המכללה האקדמית ספיר והנגב המערבי ביום שלישי, 11.5 בשעה 17:00 בגרין פאב בקיבוץ ניר עם, יתקיים מיטאפ על הבר עם יוני לוקסנברג, מנכ"ל ומייסד אלמנטור - סטארט-אפ ישראלי עם מוניטין עולמי, שגרף מיליוני משתמשים וקצב הכנסות שנתי של 30 מיליון ש"ח, אלמטור מפתחת עורך ויזואלי לעיצוב ובניית אתרי אינטרנט מקצועיים בסביבת וורדפרס. המיטאפ יעסוק בהתפתחותה של תעשיית בניית אתרים, בשאלות כיצד גיוון וקבלת האחר תורמת לפיתוח עסקי בסטארט-אפים והאם יש מתכון להצלחת מיזמים טכנולוגיים.