אתמול, יום ראשון, 25 באוקטובר, נפתחה שנת הלימודים תשפ"א במכללה האקדמית ספיר.

מעל 3,000 סטודנטיות וסטודנטים חדשים התחילו את השנה במרכזי הלימוד השונים בספיר: בתוכניות התואר הראשון והשני, במרכז הטכנולוגי להנדסאים, במרכז ללימודי חוץ והמשך, בבית הספר לאמנות ובמרכז הקדם אקדמי.

השנה נרשם גידול של 37% במספר הסטודנטים לעומת שנת הלימודים אשתקד, כאשר ישנו גידול של 17% במספר הסטודנטים שנרשמו למרכז הטכנולוגי להנדסאים.

המכללה האקדמית ספיר פועלת מתוך תפיסה, המשלבת השכלה אקדמית וטכנולוגית ברמה גבוהה ביותר, המבוססת על חדשנות, יזמות ומצוינות אקדמית, ופותחת לבוגריה אופקים להובלת התרבות, הכלכלה והחברה בישראל.

בעקבות מגבלות משבר הקורונה, הותאמה מערכת הלימודים ללמידה מרחוק, המשלבת לימודים מקוונים לצד לימודים פרונטליים (בהתאם להנחיות משרד הבריאות), תוך שמירה על רמת הלימודים הגבוהה וחוויית לימודים מעשירה.

בין הצעדים שנקטה המכללה לטובת הנושא: רכישת יותר מ-1000 רשיונות Zoom לשיעורים מקוונים, הקמת 30 מערכות לצילום שיעורים חיים ומוקלטים, הסבת 5 מעבדות מחשבים ללימוד מרחוק, רכש והתאמת כ-50 תוכנות שניתן להפעילן מהבית, תגבור מצבת התמיכה הטכנית והטכנו פדגוגית ב-3 אנשי צוות, עדכון אתר התמיכה עם סרטונים ומדריכים לתפעול עצמי, רכש מאות עזרים טכנולוגיים להוראה מרחוק: לוחות כתיבה למחשב, תוכנות להדמיית עזרים כמו לוח כיתה, הקמת מערך מחשוב ייעודי ליישומי גרפיקה, וידאו, קול ועיבודים מתמטיים מרחוק: שרתים עוצמתיים, רישיונות לעבודה מרחוק והקמת אתר חדש למכללה בעיצוב מתקדם ונגיש.

פרופ' שי פלדמן, נשיא המכללה האקדמית ספיר, ברך על הגידול הניכר במספר הסטודנטים שנרשמו ללימודים במכללה ואמר: "אנחנו שמחים לצרף מספר כה גדול של סטודנטיות וסטודנטים חדשים למשפחת ספיר. בואם הוא הצבעת אמון במכללה המעניקה השכלה אקדמית מעולה, חדשנית ורלוונטית לעולם התעסוקה המשתנה. אקדמיה המחוברת לקהילה".

סגירת מעגל

דני גבע ששיחק בסדרה 'פרשת השבוע' של רני בלייר, נכנס כעת לנעליו ויחליף אותו בתור ראש מסלול משחק בבית הספר לאמנויות הקול והמסך גבע, אשר הצטרף כמרצה לסגל בית הספר ב-2019, הוא שחקן במה ומסך ותיק ומנוסה, בוגר "בית צבי", הופיע בסרטים ובסדרות "קרוב לבית", "שנת אפס", "תיק סגור", "חדר מלחמה", "זנזורי", "החממה" ועוד רבים. זוהי סגירת מעגל עבור גבע, אשר  שיחק בסדרה 'פרשת השבוע' אותה יצר וביים רני בלייר.

ד"ר גיל בוצר פתח את הכנס הבינלאומי לחקר האימון והמנטורינג

ד"ר גיל בוצר, מרצה בכיר במחלקה לניהול המשאב האנושי, שימש דובר מרכזי בכנס הבינלאומי לחקר האימון והמנטורינג שנערך זו השנה ה-17 באוניברסיטת ,Oxford Brookes אנגליה. במסגרת הרצאתו, שפתחה את הכנס, הציג בוצר את תמונת המצב הנוכחית של חקר האימון בארגונים, באמצעות אינטגרציה של ממצאי סקירות ספרות שיטתיות ומחקרי מטא-אנליזה שפורסמו במהלך העשור האחרון. בוצר הציג מפה מקיפה של המחקר בתחום המציגה את הטריטוריות הנחקרות ביותר ומצביעה על שטחים שדורשים ביסוס נוסף או שטחים שטרם נחקרו ומסגרת מארגנת של אימון במקום העבודה המתארת את גורמי ההקשר, הקלט והתהליך  והקשר שלהם לתוצאות האימון.