אתמול, יום ראשון, 25 באוקטובר, נפתחה שנת הלימודים תשפ"א במכללה האקדמית ספיר.

מעל 3,000 סטודנטיות וסטודנטים חדשים התחילו את השנה במרכזי הלימוד השונים בספיר: בתוכניות התואר הראשון והשני, במרכז הטכנולוגי להנדסאים, במרכז ללימודי חוץ והמשך, בבית הספר לאמנות ובמרכז הקדם אקדמי.

השנה נרשם גידול של 37% במספר הסטודנטים לעומת שנת הלימודים אשתקד, כאשר ישנו גידול של 17% במספר הסטודנטים שנרשמו למרכז הטכנולוגי להנדסאים.

המכללה האקדמית ספיר פועלת מתוך תפיסה, המשלבת השכלה אקדמית וטכנולוגית ברמה גבוהה ביותר, המבוססת על חדשנות, יזמות ומצוינות אקדמית, ופותחת לבוגריה אופקים להובלת התרבות, הכלכלה והחברה בישראל.

בעקבות מגבלות משבר הקורונה, הותאמה מערכת הלימודים ללמידה מרחוק, המשלבת לימודים מקוונים לצד לימודים פרונטליים (בהתאם להנחיות משרד הבריאות), תוך שמירה על רמת הלימודים הגבוהה וחוויית לימודים מעשירה.

בין הצעדים שנקטה המכללה לטובת הנושא: רכישת יותר מ-1000 רשיונות Zoom לשיעורים מקוונים, הקמת 30 מערכות לצילום שיעורים חיים ומוקלטים, הסבת 5 מעבדות מחשבים ללימוד מרחוק, רכש והתאמת כ-50 תוכנות שניתן להפעילן מהבית, תגבור מצבת התמיכה הטכנית והטכנו פדגוגית ב-3 אנשי צוות, עדכון אתר התמיכה עם סרטונים ומדריכים לתפעול עצמי, רכש מאות עזרים טכנולוגיים להוראה מרחוק: לוחות כתיבה למחשב, תוכנות להדמיית עזרים כמו לוח כיתה, הקמת מערך מחשוב ייעודי ליישומי גרפיקה, וידאו, קול ועיבודים מתמטיים מרחוק: שרתים עוצמתיים, רישיונות לעבודה מרחוק והקמת אתר חדש למכללה בעיצוב מתקדם ונגיש.

פרופ' שי פלדמן, נשיא המכללה האקדמית ספיר, ברך על הגידול הניכר במספר הסטודנטים שנרשמו ללימודים במכללה ואמר: "אנחנו שמחים לצרף מספר כה גדול של סטודנטיות וסטודנטים חדשים למשפחת ספיר. בואם הוא הצבעת אמון במכללה המעניקה השכלה אקדמית מעולה, חדשנית ורלוונטית לעולם התעסוקה המשתנה. אקדמיה המחוברת לקהילה".

תערוכת אמנות "שיניים שחורות"

תערוכה חדשה של האמנית טל שושן ביום שלישי, 1.12.2020 תפתח בגלריית בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר תערוכה חדשה "שיניים שחורות" של האמנית טל שושן. אוצרת התערוכה: מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר. בשעה 14:00 יתקיים שיח גלריה עם אמנית טל שושן. בתערוכה, העולם אותו שושן יוצרת ומציבה לנו בחלל מזכיר חדר של אלכימאי שעלה על גדותיו או מאורה של מכשפה שיצאה משליטה.  יצורים חצי אורגנים חצי מלאכותיים. צורות  וגטטיביות שגידלו מוטציות והסתבכו סביב עצמן. אברים פנימיים חסרי תכלית ותפקוד.

פרס התרומה לאמנות הקולנוע

רני בלייר זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA ה-13 בהודו ראש התכנית לתואר ראשון בביה"ס לאמנויות הקול והמסך, במכללה האקדמית ספיר, התסריטאי, הבמאי והשחקן, רני בלייר, זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA בהודו. הפרס יוגש במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע  שיתקיים בפעם ה-13 באופן וירטואלי בין 26-28 לנובמבר, אשר מאורגן על ידי לשכת התקשורת הבינלאומית ואולפני מרוואה.   הזכייה בפרס היא בעקבות סיור של בלייר ופרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, להודו לפני שלוש שנים,  במסגרתו ביקרו בשלושה בתי ספר למשחק ונפ