בשבוע שעבר (יום ד') התקיים סמינר פתיחה מסורתי של היחידה למעורבות חברתית במכללה האקדמית ספיר בנושא: אקטיביסטים במרחב של אי וודאות, בו נכחו כ-300 סטודנטים וסטודנטיות.

הסמינר השנתי החל עם הרצאתו המרתקת של כתב חדשות 12 בדרום תמיר סטיינמן "סוגיות עיתונאיות תחת אש". ההרצאה הציגה סוגיות נרחבות על החברה הישראלית וקבלת החלטות במצבים של אי וודאות.

לאחר מכן, הכירו הסטודנטים את היחידה בדרך יצירתית ותחרותית, ולבסוף חתמו את היום בהרצאה של אליסף פרץ "בדרכו שלו". אליסף תיאר דרך סיפור חייו המרגש איך מגשימים חלומות ומה הכלים שהביאו אותו לעסוק ביזמות חברתית.

נעמה אייד בוהדנה, מנהלת היחידה למעורבות חברתית: "הסמינר היה מלא עוצמה ומרגש מאוד, לראות מאות סטודנטים (אומנם במסכים) אחרי חופשה ארוכה, בוחרים להיות חלק מהיחידה למעורבות חברתית, למרות שיודעים כי בסמסטר הקרוב ילמדו מרחוק ולעומת זאת יצטרכו להגיע פיזית לפעילות שלהם, זהו דבר לא מובן מאליו. היחידה מהווה עבור הסטודנטים רשת חברתית, מאפשרת תחושת שייכות וחיבור למכללה ואת ההווי הסטודנטיאלי, שלצערנו פחות קיים בימים אלה. כל זאת היה מורגש ונוכח לאורך כל הסמינר".

זום סמינר פתיחת שנה במעורבות חברתית תשפ"א

תערוכת אמנות "שיניים שחורות"

תערוכה חדשה של האמנית טל שושן ביום שלישי, 1.12.2020 תפתח בגלריית בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר תערוכה חדשה "שיניים שחורות" של האמנית טל שושן. אוצרת התערוכה: מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר. בשעה 14:00 יתקיים שיח גלריה עם אמנית טל שושן. בתערוכה, העולם אותו שושן יוצרת ומציבה לנו בחלל מזכיר חדר של אלכימאי שעלה על גדותיו או מאורה של מכשפה שיצאה משליטה.  יצורים חצי אורגנים חצי מלאכותיים. צורות  וגטטיביות שגידלו מוטציות והסתבכו סביב עצמן. אברים פנימיים חסרי תכלית ותפקוד.

פרס התרומה לאמנות הקולנוע

רני בלייר זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA ה-13 בהודו ראש התכנית לתואר ראשון בביה"ס לאמנויות הקול והמסך, במכללה האקדמית ספיר, התסריטאי, הבמאי והשחקן, רני בלייר, זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA בהודו. הפרס יוגש במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע  שיתקיים בפעם ה-13 באופן וירטואלי בין 26-28 לנובמבר, אשר מאורגן על ידי לשכת התקשורת הבינלאומית ואולפני מרוואה.   הזכייה בפרס היא בעקבות סיור של בלייר ופרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, להודו לפני שלוש שנים,  במסגרתו ביקרו בשלושה בתי ספר למשחק ונפ