בשבוע שעבר (יום ד') התקיים סמינר פתיחה מסורתי של היחידה למעורבות חברתית במכללה האקדמית ספיר בנושא: אקטיביסטים במרחב של אי וודאות, בו נכחו כ-300 סטודנטים וסטודנטיות.

הסמינר השנתי החל עם הרצאתו המרתקת של כתב חדשות 12 בדרום תמיר סטיינמן "סוגיות עיתונאיות תחת אש". ההרצאה הציגה סוגיות נרחבות על החברה הישראלית וקבלת החלטות במצבים של אי וודאות.

לאחר מכן, הכירו הסטודנטים את היחידה בדרך יצירתית ותחרותית, ולבסוף חתמו את היום בהרצאה של אליסף פרץ "בדרכו שלו". אליסף תיאר דרך סיפור חייו המרגש איך מגשימים חלומות ומה הכלים שהביאו אותו לעסוק ביזמות חברתית.

נעמה אייד בוהדנה, מנהלת היחידה למעורבות חברתית: "הסמינר היה מלא עוצמה ומרגש מאוד, לראות מאות סטודנטים (אומנם במסכים) אחרי חופשה ארוכה, בוחרים להיות חלק מהיחידה למעורבות חברתית, למרות שיודעים כי בסמסטר הקרוב ילמדו מרחוק ולעומת זאת יצטרכו להגיע פיזית לפעילות שלהם, זהו דבר לא מובן מאליו. היחידה מהווה עבור הסטודנטים רשת חברתית, מאפשרת תחושת שייכות וחיבור למכללה ואת ההווי הסטודנטיאלי, שלצערנו פחות קיים בימים אלה. כל זאת היה מורגש ונוכח לאורך כל הסמינר".

זום סמינר פתיחת שנה במעורבות חברתית תשפ"א

חדש על המדף - ארתור רופין ותכנון התרבות הארצישראלית

"ארתור רופין ותכנון התרבות הארצישראלית"- ספר חדש לד"ר איתן בלום, מרצה במחלקה ללימודים רב תחומיים הספר עוסק בהיסטוריה של הרפרטואר והזהות התרבותית הציונית, בייחוד בדרך שבה הם התפתחו בפלשתינה במהלך העשורים הראשונים של המאה ה-20.

סגירת מעגל

דני גבע ששיחק בסדרה 'פרשת השבוע' של רני בלייר, נכנס כעת לנעליו ויחליף אותו בתור ראש מסלול משחק בבית הספר לאמנויות הקול והמסך גבע, אשר הצטרף כמרצה לסגל בית הספר ב-2019, הוא שחקן במה ומסך ותיק ומנוסה, בוגר "בית צבי", הופיע בסרטים ובסדרות "קרוב לבית", "שנת אפס", "תיק סגור", "חדר מלחמה", "זנזורי", "החממה" ועוד רבים. זוהי סגירת מעגל עבור גבע, אשר  שיחק בסדרה 'פרשת השבוע' אותה יצר וביים רני בלייר.