בימים אלה מתקיים הקורס הבינלאומי המקוון הראשון בבית הספר לעבודה סוציאלית בהובלתה של ד"ר רבקה רנץ, בשיתוף פעולה עם היחידה לבינלאומיות בראשותה של ד"ר עמית מרנץ גל.

הקורס 'מגמות עכשוויות בעבודה סוציאלית: ישראל-גרמניה' מתקיים עם אוניברסיטת דרזן ואוניברסיטת אמדן שבגרמניה וכולל הרצאות ומצגות משותפות שמועברות באנגלית ע"י המרצים הגרמנים, ד"ר רבקה רנץ והסטודנטים בביה"ס לעבודה סוציאלית בספיר. לקראת השתתפותם בקורס עברו הסטודנטים בספיר הכנה ממוקדת על מצגות באנגלית עם הגב' אלן דנינו מהמחלקה לאנגלית.

ד"ר רבקה רנץ: "הקורס מאפשר לסטודנטים התבוננות בינלאומית על מקצוע העבודה הסוציאלית וחושף אותם למגמות עכשוויות של המקצוע הן מצד הפרקטיקה והן מצד המחקר. בנוסף מבנה הקורס נותן הזדמנות למפגשים אינטימיים באמצעות חדרים פרטיים בזום, שבהם הסטודנטים לומדים להכיר אחד את השני ולדון בסוגיות מקצועיות שונות מנקודת מבט גרמנית וישראלית. קורס זה מחזק את הקשרים הבינלאומיים הקיימים של בית הספר לעבודה סוציאלית  עם אוניברסיטאות שונות בעולם המקדמים מחקרים משותפים ומפתחים דרכי למידה חדשניים"

ד"ר עמית מרנץ גל: "גם בתקופה המורכבת הזו של קורונה אנחנו לא מוותרים על פיתוח בינלאומיות ודווקא עכשיו נפתח חלון הזדמנות מעניין לקדם קורסים מקוונים בינלאומיים. הקורס בעבודה סוציאלית מצטרף לקורסים בינלאומיים מקוונים במחלקה לאנגלית שמתקיימים כבר מספר שנים. בקורסים מסוג זה הסטודנטים זוכים להיחשף למרחב חדש וייחודי בו הם מפתחים מיומנויות שפה, כישורים של רב תרבותיות והתבוננות מזוויות נוספות על עולם התוכן האקדמי שלהם. קורסים בינלאומיים מקוונים הם אפיק חשוב באסטרטגיה לפיתוח הבינלאומיות בספיר ואנחנו עובדים על פיתוחם במחלקות נוספות."
 

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

פתיחת מועדון סטודנטים
לאחרונה הושק מועדון הסטודנטים החדש בבית הסטודנט באירוע התכנסו סטודנטים וסטודנטיות על מנת להכיר ולהתחבר למקום החדש שמיועד להם. תום ממן, רכז המועדון, פנה לסטודנטים בהתרגשות: "אנחנו כאן כדי ליצור עבורכם מועדון איכותי, מלהיב וכיפי, שבו תוכלו להשתתף בפעילויות מגוונות וגם ליזום בעצמכם. בקרוב נפרסם סקר שיאפשר לכולכם לבחור את הפעילויות שתרצו לראות כאן - הרצאות, הופעות, ערבי תרבות וכמובן הרבה אוכל טעים וכיבוד נחמד." אלון גייר, דיקן הסטודנטים, הוסיף: "בזמן הקורונה הבנתי כמה חשוב שיהיה כאן עבורכם לא רק מקום ללמוד, אלא גם לחלוק רגעים חברתיים - לאכול, לדבר וליהנות מפעילויות תרבותיות.
גשר לאוריינות דיגיטלית
לאחרונה התקיים בספיר יום עיון בנושא "גשר לאוריינות דיגיטלית: יזמות וחדשנות בחברה הבדואית". באירוע נפגשו אנשי אקדמיה, סטודנטים, בעלי תפקידים מרשויות מקומיות, מורים, יזמים, נציגי משרדי ממשלה, גופים פרטיים, קרנות ובעלי עניין רבים במטרה לקדם אוריינות דיגיטלית, יזמות וחדשנות טכנולוגית בחברה הבדואית. זהו חלק מפרויקט VOLCANIC הבינלאומי בו לוקחות חלק ישראל (מכללת ספיר, מכללת קיי ומכון מופ"ת), מרוקו והאיחוד האירופאי, שמתמקד בצמצום פערים דיגיטליים, בדגש על החברה הבדואית ואוכלוסיות מרוחקות גיאוגרפית. היום נפתח בפאנל מומחים מעורר מחשבה בנושא "פערים דיגיטליים בישראל: אתגרים והזדמנויות בחברה הבדואית".