בימים אלה מתקיים הקורס הבינלאומי המקוון הראשון בבית הספר לעבודה סוציאלית בהובלתה של ד"ר רבקה רנץ, בשיתוף פעולה עם היחידה לבינלאומיות בראשותה של ד"ר עמית מרנץ גל.

הקורס 'מגמות עכשוויות בעבודה סוציאלית: ישראל-גרמניה' מתקיים עם אוניברסיטת דרזן ואוניברסיטת אמדן שבגרמניה וכולל הרצאות ומצגות משותפות שמועברות באנגלית ע"י המרצים הגרמנים, ד"ר רבקה רנץ והסטודנטים בביה"ס לעבודה סוציאלית בספיר. לקראת השתתפותם בקורס עברו הסטודנטים בספיר הכנה ממוקדת על מצגות באנגלית עם הגב' אלן דנינו מהמחלקה לאנגלית.

ד"ר רבקה רנץ: "הקורס מאפשר לסטודנטים התבוננות בינלאומית על מקצוע העבודה הסוציאלית וחושף אותם למגמות עכשוויות של המקצוע הן מצד הפרקטיקה והן מצד המחקר. בנוסף מבנה הקורס נותן הזדמנות למפגשים אינטימיים באמצעות חדרים פרטיים בזום, שבהם הסטודנטים לומדים להכיר אחד את השני ולדון בסוגיות מקצועיות שונות מנקודת מבט גרמנית וישראלית. קורס זה מחזק את הקשרים הבינלאומיים הקיימים של בית הספר לעבודה סוציאלית  עם אוניברסיטאות שונות בעולם המקדמים מחקרים משותפים ומפתחים דרכי למידה חדשניים"

ד"ר עמית מרנץ גל: "גם בתקופה המורכבת הזו של קורונה אנחנו לא מוותרים על פיתוח בינלאומיות ודווקא עכשיו נפתח חלון הזדמנות מעניין לקדם קורסים מקוונים בינלאומיים. הקורס בעבודה סוציאלית מצטרף לקורסים בינלאומיים מקוונים במחלקה לאנגלית שמתקיימים כבר מספר שנים. בקורסים מסוג זה הסטודנטים זוכים להיחשף למרחב חדש וייחודי בו הם מפתחים מיומנויות שפה, כישורים של רב תרבותיות והתבוננות מזוויות נוספות על עולם התוכן האקדמי שלהם. קורסים בינלאומיים מקוונים הם אפיק חשוב באסטרטגיה לפיתוח הבינלאומיות בספיר ואנחנו עובדים על פיתוחם במחלקות נוספות."

תערוכת אמנות "שיניים שחורות"

תערוכה חדשה של האמנית טל שושן ביום שלישי, 1.12.2020 תפתח בגלריית בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר תערוכה חדשה "שיניים שחורות" של האמנית טל שושן. אוצרת התערוכה: מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר. בשעה 14:00 יתקיים שיח גלריה עם אמנית טל שושן. בתערוכה, העולם אותו שושן יוצרת ומציבה לנו בחלל מזכיר חדר של אלכימאי שעלה על גדותיו או מאורה של מכשפה שיצאה משליטה.  יצורים חצי אורגנים חצי מלאכותיים. צורות  וגטטיביות שגידלו מוטציות והסתבכו סביב עצמן. אברים פנימיים חסרי תכלית ותפקוד.

פרס התרומה לאמנות הקולנוע

רני בלייר זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA ה-13 בהודו ראש התכנית לתואר ראשון בביה"ס לאמנויות הקול והמסך, במכללה האקדמית ספיר, התסריטאי, הבמאי והשחקן, רני בלייר, זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA בהודו. הפרס יוגש במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע  שיתקיים בפעם ה-13 באופן וירטואלי בין 26-28 לנובמבר, אשר מאורגן על ידי לשכת התקשורת הבינלאומית ואולפני מרוואה.   הזכייה בפרס היא בעקבות סיור של בלייר ופרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, להודו לפני שלוש שנים,  במסגרתו ביקרו בשלושה בתי ספר למשחק ונפ