בימים אלה מתקיים הקורס הבינלאומי המקוון הראשון בבית הספר לעבודה סוציאלית בהובלתה של ד"ר רבקה רנץ, בשיתוף פעולה עם היחידה לבינלאומיות בראשותה של ד"ר עמית מרנץ גל.

הקורס 'מגמות עכשוויות בעבודה סוציאלית: ישראל-גרמניה' מתקיים עם אוניברסיטת דרזן ואוניברסיטת אמדן שבגרמניה וכולל הרצאות ומצגות משותפות שמועברות באנגלית ע"י המרצים הגרמנים, ד"ר רבקה רנץ והסטודנטים בביה"ס לעבודה סוציאלית בספיר. לקראת השתתפותם בקורס עברו הסטודנטים בספיר הכנה ממוקדת על מצגות באנגלית עם הגב' אלן דנינו מהמחלקה לאנגלית.

ד"ר רבקה רנץ: "הקורס מאפשר לסטודנטים התבוננות בינלאומית על מקצוע העבודה הסוציאלית וחושף אותם למגמות עכשוויות של המקצוע הן מצד הפרקטיקה והן מצד המחקר. בנוסף מבנה הקורס נותן הזדמנות למפגשים אינטימיים באמצעות חדרים פרטיים בזום, שבהם הסטודנטים לומדים להכיר אחד את השני ולדון בסוגיות מקצועיות שונות מנקודת מבט גרמנית וישראלית. קורס זה מחזק את הקשרים הבינלאומיים הקיימים של בית הספר לעבודה סוציאלית  עם אוניברסיטאות שונות בעולם המקדמים מחקרים משותפים ומפתחים דרכי למידה חדשניים"

ד"ר עמית מרנץ גל: "גם בתקופה המורכבת הזו של קורונה אנחנו לא מוותרים על פיתוח בינלאומיות ודווקא עכשיו נפתח חלון הזדמנות מעניין לקדם קורסים מקוונים בינלאומיים. הקורס בעבודה סוציאלית מצטרף לקורסים בינלאומיים מקוונים במחלקה לאנגלית שמתקיימים כבר מספר שנים. בקורסים מסוג זה הסטודנטים זוכים להיחשף למרחב חדש וייחודי בו הם מפתחים מיומנויות שפה, כישורים של רב תרבותיות והתבוננות מזוויות נוספות על עולם התוכן האקדמי שלהם. קורסים בינלאומיים מקוונים הם אפיק חשוב באסטרטגיה לפיתוח הבינלאומיות בספיר ואנחנו עובדים על פיתוחם במחלקות נוספות."
 

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

פסטיבל מדרום
אלפי משתתפים ביקרו בפסטיבל מדרום לאמנות רב תחומית, שנערך באופקים ובנגב המערבי זו השנה ה-16. בסוף השבוע האחרון ננעל באופקים פסטיבל מדרום לאמנות רב תחומית.
הוגנות מגדרית 20206
בבית הספר למשפטים התקיים המפגש הראשון של מיזם חדש בשם Shoptalk בהובלת חברת הסגל דר׳ נופר יעקובי גן-אור, במסגרת פרסי הוגנות מגדרית לשנת 2026. המיזם כולל סדרת מפגשים, במהלכם יציגו סטודנטיות עבודות פרה־סמינר וסמינר, יקבלו משוב אקדמי מובנה ויתרגלו ביקורת עמיתות בסביבה תומכת ומקצועית. זאת במטרה לפתח מיומנויות שיח ופרזנטציה באנגלית, לקדם מצוינות אקדמית במחקר ולצמצם פערים מגדריים. במפגש הראשון שהתקיים ב-20.5.2026 הציגה תלמידת שנה ב׳, אלינה קורוליוב, עבודת סמינר שכתבה במסגרת התואר הראשון בקרימינולוגיה. לאחר מכן התקיים שיח ומשוב באנגלית על המחקר והפרזנטציה.