ספר חדש לד"ר אשרית כספי ברוך, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בספיר.

שוק העבודה משתנה בקצב מהיר והתחזיות הפחות אופטימיות מצביעות על כך שכ-40% מהמשרות יוחלפו על ידי רובוטים. אובדן הביטחון התעסוקתי, מתן אחריות ואוטונומיה, הסתגלות למציאות משתנה, מקצועות שנכחדו מהעולם וכאלה שטרם הומצאו - הקריירה בעידן המודרני מעולם לא הייתה מלהיבה וחסרת ודאות בעת ובעונה אחת. מחד גיסא היא דינמית, מורכבת ומאתגרת, ומאידך גיסא העובדים נאלצים להתמודד עם לחצים מסוג חדש המצריכים ניהול קריירה באופן פעיל ויזום. שינויים אלו הופכים את הדיון בנושא הקריירה למהותי ודחוף.

ספר זה עוסק, לראשונה בעברית, בקריירה במאה ה-21 המאופיינת בשלושה צירים מרכזיים: ציר הזמן – קריירה בעבר, בהווה ובעתיד; ציר הקריירה – בחירת קריירה אל מול ניהול ופיתוח קריירה; וציר ההתייחסות – קריירה מנקודת מבט ארגונית לעומת קריירה מנקודת מבט אישית. הספר עוסק בין השאר בשינויים הדרמטיים שעבר שוק העבודה: מעבודה שמטרתה בעיקר איסוף אוכל בתנאים פשוטים ללא שום טכנולוגיה, לעבודה בסביבה חדשנית ומתקדמת שבה בני אדם גם מפיקים משמעות ומממשים את עצמם. כמו כן, העידן המודרני מאופיין בשונות במבנה הגילים; גיוון זה יוצר הבדלים בין דוריים באישיות, בערכים ובעמדות המשתקפים בעבודה ובקריירה.

ספרה של אשרית כספי ברוך סוקר את הנושא באופן אינטגרטיבי המחבר בין תיאוריות של בחירת קריירה, ניהול קריירה ופיתוח קריירה, לבין גישות מודרניות המותאמות לעולם העבודה בעידן הנוכחי, אשר כוללות תחזיות לעולם העבודה העתידי.

ד"ר אשרית כספי ברוך היא מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בספיר; מלמדת קורסים בניהול משאבי אנוש, התנהגות ארגונית, פסיכולוגיה ארגונית וסמינרים בנושא קריירה ומגדר; בעלת ניסיון רב בפסיכולוגיה תעסוקתית בתחום של מיון עובדים בארגונים. כספי בעלת תואר שלישי מבית הספר לניהול באוניברסיטת בן גוריון. עבודת הדוקטורט שלה עסקה בבחירת קריירה בניהול. בעלת תואר מוסמך בפסיכולוגיה קלינית, ותואר ראשון במדעי ההתנהגות.

כלכלה מצטיינת

הסטודנטים במחלקה לכלכלה וחשבונאות במכללה האקדמית ספיר בראש טבלת שיעור מסיימי הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת. מנתוני מועצת רואי החשבון שפורסמו באחרונה, עולה כי 87% מהסטודנטים מהמחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר עברו את הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת במועד סתיו 2020, שיעור המעבר של המכללה האקדמית ספיר הוא הגבוה מבין כל מוסדות הלימוד בישראל. נתון זה מציב את המכללה האקדמית ספיר בראש טבלת עוברי הבחינה האימתנית מבין כלל המוסדות האקדמיים בארץ. מתוך 15 סטודנטים, 14 מהם ניגשו לבחינה בפעם הראשונה ועברו את הבחינה 13 סטודנטים.

חדש על המדף: שמש בכיסים

שמש בכיסים, ספר חדש לד"ר מיכל גטניו־קאלוש, מרצה בביה"ס לעבודה סוציאלית הספר הוא שילוב של סיפור אישי וסיפור הדרכה להתמודדות מיטבית עם משברים. ד"ר מיכל גטניו־קאלוש מתארת כיצד התמודדה עם נפילתו של חבר בפעילות מבצעית בלבנון ב־28.2.1999. באמצעות קטעי יומן שכתבה במשך 20 השנים שעברו מאז, היא מנסה להתחקות אחר התנהלותה, ולהבין כיצד התגברה על המשבר; בכנות וברגישות היא חושפת את תהליך הגילוי, הטיפול וההחלמה. הכותבת משלבת בין כתיבת פרוזה לכתיבה מדעית, בין רגשות ומחשבות לממצאי מחקרים.