ספר חדש לד"ר אשרית כספי ברוך, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בספיר.

שוק העבודה משתנה בקצב מהיר והתחזיות הפחות אופטימיות מצביעות על כך שכ-40% מהמשרות יוחלפו על ידי רובוטים. אובדן הביטחון התעסוקתי, מתן אחריות ואוטונומיה, הסתגלות למציאות משתנה, מקצועות שנכחדו מהעולם וכאלה שטרם הומצאו - הקריירה בעידן המודרני מעולם לא הייתה מלהיבה וחסרת ודאות בעת ובעונה אחת. מחד גיסא היא דינמית, מורכבת ומאתגרת, ומאידך גיסא העובדים נאלצים להתמודד עם לחצים מסוג חדש המצריכים ניהול קריירה באופן פעיל ויזום. שינויים אלו הופכים את הדיון בנושא הקריירה למהותי ודחוף.

ספר זה עוסק, לראשונה בעברית, בקריירה במאה ה-21 המאופיינת בשלושה צירים מרכזיים: ציר הזמן – קריירה בעבר, בהווה ובעתיד; ציר הקריירה – בחירת קריירה אל מול ניהול ופיתוח קריירה; וציר ההתייחסות – קריירה מנקודת מבט ארגונית לעומת קריירה מנקודת מבט אישית. הספר עוסק בין השאר בשינויים הדרמטיים שעבר שוק העבודה: מעבודה שמטרתה בעיקר איסוף אוכל בתנאים פשוטים ללא שום טכנולוגיה, לעבודה בסביבה חדשנית ומתקדמת שבה בני אדם גם מפיקים משמעות ומממשים את עצמם. כמו כן, העידן המודרני מאופיין בשונות במבנה הגילים; גיוון זה יוצר הבדלים בין דוריים באישיות, בערכים ובעמדות המשתקפים בעבודה ובקריירה.

ספרה של אשרית כספי ברוך סוקר את הנושא באופן אינטגרטיבי המחבר בין תיאוריות של בחירת קריירה, ניהול קריירה ופיתוח קריירה, לבין גישות מודרניות המותאמות לעולם העבודה בעידן הנוכחי, אשר כוללות תחזיות לעולם העבודה העתידי.

ד"ר אשרית כספי ברוך היא מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בספיר; מלמדת קורסים בניהול משאבי אנוש, התנהגות ארגונית, פסיכולוגיה ארגונית וסמינרים בנושא קריירה ומגדר; בעלת ניסיון רב בפסיכולוגיה תעסוקתית בתחום של מיון עובדים בארגונים. כספי בעלת תואר שלישי מבית הספר לניהול באוניברסיטת בן גוריון. עבודת הדוקטורט שלה עסקה בבחירת קריירה בניהול. בעלת תואר מוסמך בפסיכולוגיה קלינית, ותואר ראשון במדעי ההתנהגות.

סטודיו דרום (.קום)

חממת סרטי הביכורים של פסטיבל קולנוע דרום: סטודיו דרום (.קום) בסוף חודש ינואר, בין התאריכים 31.1-5.2, תתקיים חממת 'סטודיו דרום' זו השנה השישית, המוקדשת לבמאים/יות ומפיקים/ות בישראל, המעוניינים לקדם פרויקט עלילתי ארוך ראשון או שני. לעמוד החממה החממה בת 5 הימים מתקיימת ביוזמת המכללה האקדמית ספיר, בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, בשיתוף חממת Produire au Sud של פסטיבל שלוש היבשות בנאנט, צרפת, המכון הצרפתי בישראל ופרוייקט הקולנוע הישראלי – קרן רבינוביץ לאמנויות ומשרד התרבות והספורט. חממת “סטודיו דרום” תתקיים במתכונת קורונה, בהובלת מומחים בינלאומיים וישראליים.

חדש על המדף:  תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי

"Architectural Culture in British Mandate Jerusalem, 1917-1948"- ספר חדש לד"ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה במחלקה לתקשורת, במחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים הספר "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי, 1917-1948", עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים.