"בית", סרטה של סמדר אפשטיין פלגי, בוגרת תואר שני בבית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר, זכה במקום הראשון בתחרות סרטי הסטודנטים של פסטיבל דוקאביב
"בית" בן 27 דקות, עוסק בשתי נשים המנקות בית מוזנח של אחת מהן שגרה שם עם 12 החתולים שלה. מצב הבית הוא תוצאה של שנים של הזנחה. הרצון של האחת לעזור לשנייה מתנגש בחוסר היכולת של הדיירת להתמודד עם ההזנחה שלה. הדבר יוצר תהליך סיזיפי שבמהלכו הלכלוך מתבהר והתודעה החדשה מתחילה לחלחל.
את הסרט הפיקה, כתבה וצילמה סמדר אפשטיין פלגי, אפשטיין פלגי כתבה את התסריט עם ניר דבורצ'ין שגם ערך את הסרט; על הצילום בנוסף לאפשטיין פלגי אחראית ורדית גולדנר; את הפסקול עיצב אילן אדמון ועל המוזיקה אחראית רותם אסולין. הסרט הופק בתמיכת הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה.
מידע נוסף שיכול לעניין אותך
חדש על המדף - ספר חדש לד"ר מוטי גיגי
ספר חדש באנגלית לד"ר מוטי גיגי, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת: Relations between Development Towns and Kibbutzim
אם רוצים להבין את זרמי העומק של הקונפליקט הפנים-יהודי בישראל, שלאורך השנים כונה בשמות שונים - ישראל הראשונה והשנייה, יחסי מרכז-פריפריה, יחסי מזרחים-אשכנזים, ובשנים האחרונות שוב דובר בשיח הציבורי על ישראל הראשונה והשנייה, צריך להבין לעומק את טיב היחסים בין עיירות הפיתוח לקיבוצים השכנים להן.
ספר זה מתעמק ביחסים בין שדרות וקיבוצי המועצה האזורית שער-הנגב, החל משנות החמישים, יחסים שראו עליות ומורדות במהלך השנים.
המשרדים המובילים במשק הגיעו למכללת ספיר כדי לגייס את דור המשפטנים הבא
אתמול התקיים יריד ההתמחויות השנתי במכללה האקדמית ספיר, במסגרתו נערכה היכרות בין סטודנטים משנה ג' בבית הספר למשפטים לבין 30 משרדים פרטיים מובילים וגופים מהמגזר הציבורי, במטרה לאפשר השתלבות בהתמחויות כבר במהלך השנה האקדמית.
באירוע נכחו כ־100 סטודנטים, המחפשים את מסלול ההתמחות המתאים להם, אותו הם נדרשים לבצע כחלק מתוכנית הלימודים. הסטודנטים נפגשו עם נציגי המשרדים והגופים השונים, שמעו על אפשרויות ההשתלבות, והתרשמו מקרוב מאופי העבודה והצרכים בשוק התעסוקה.
לסטודנטיות ולסטודנטים ניתנה האפשרות לקיים שיחות אישיות עם נציגי הארגונים, לבחון מסלולי קליטה עתידיים וליצור קשרים מקצועיים כבר במהלך הלימודים.