הסתיימה שנה מיוחדת במחזור החמישי של תכנית פוטותרפיה – צילום ככלי טיפולי בבית הספר לאמנות בספיר, בהנחיית ד"ר ענת בוצר.

השנה לראשונה מוצגת תערוכת הסיום במתכונת וירטואלית, בה מציגים תמונה נבחרת ממגוון יצירתם, 14בוגרות ובוגרים בשנה א' ועוד 7 בשנת המשך – פרקטיקום.

פוטותרפיה הוא זרם עכשווי בתחום הטיפולי הפסיכותרפי, העושה שימוש באיכויות צילום הסטילס והוידאו כמרחב להתערבות טיפולית.
בקורס פוטותרפיה בספיר הסטודנטיות והסטודנטים עוסקים בחוויות אישיות לצד נושאים חברתיים בוערים. בתערוכה תוכלו לראות מצילומים אישיים, התמודדות פנימית עם משברים ותקווה לעתיד טוב יותר, דרך צילומי טבע סימבולים ועד למחווה לאמהות במדים ולאבות מייסדים.

ד"ר ענת בוצר מסכמת: "הסתימה שנה מורכבת וחרוצה: שנה בה חולצו הנסתר מהגלוי, הרך מהנוקשה, היצירתי מהמקובע, בכאב שמחה והתרגשות. שנה בה הקורונה – סליחה הדרקונה – הניבה פעם ראשונה תערוכה וירטואלית, להנאת והנעת כולם... מוזמנים לצפות, לקרוא ולהתענג..."

לתערוכה >>

* צילום: "אני בקורונה", עודד קרביץ, פרקטיקום

סטודיו דרום (.קום)

חממת סרטי הביכורים של פסטיבל קולנוע דרום: סטודיו דרום (.קום) בסוף חודש ינואר, בין התאריכים 31.1-5.2, תתקיים חממת 'סטודיו דרום' זו השנה השישית, המוקדשת לבמאים/יות ומפיקים/ות בישראל, המעוניינים לקדם פרויקט עלילתי ארוך ראשון או שני. לעמוד החממה החממה בת 5 הימים מתקיימת ביוזמת המכללה האקדמית ספיר, בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, בשיתוף חממת Produire au Sud של פסטיבל שלוש היבשות בנאנט, צרפת, המכון הצרפתי בישראל ופרוייקט הקולנוע הישראלי – קרן רבינוביץ לאמנויות ומשרד התרבות והספורט. חממת “סטודיו דרום” תתקיים במתכונת קורונה, בהובלת מומחים בינלאומיים וישראליים.

חדש על המדף:  תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי

"Architectural Culture in British Mandate Jerusalem, 1917-1948"- ספר חדש לד"ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה במחלקה לתקשורת, במחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים הספר "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי, 1917-1948", עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים.